12 Νοε 2008

Γλέντι λαϊκό και ατέλειωτος χορός...

Άργε! Αργε! φώναξα απ' τη μια άκρη του διαδρόμου στην άλλη, προς έναν μπλόγκερ που ασχολείται ενδελεχώς με τα Ατσαλάκωτα Πάρκα της Νεας Παραλίας του δημάρχου. Σου έστειλα ένα mp3 για να σε κάνω να ξεχάσεις τα βάσανά σου. Είναι οι Kocani Orkestar, μιλάμε για τρελές indie balkan beat καταστάσεις, απ' τον καινούργιο τους δίσκο, βγήκε-δεν βγήκε ακόμη στο εμπόριο...

01. sokeres.mp3



Τ' ακούει, γελάει, και μου λέει "Για άκου και αυτό": Και με βάζει ρε ψηλέ το Γιώργο τον Ξανθιώτη στη διαπασών να παίζει το ίδιο κομμάτι, από μια παλιά ζωντανή ηχογράφηση, σε φάση εξίσου γλέντι και δώσε...

Giorgos Xanthiotis...


Και αναρωτιέμαι: Γιατί δηλαδή οι Κocani Οrkestar, απ' τη γειτονική Ανώνυμη Χώρα ή ΦΥΡΟΜ ή FYROM ή ΠΓΔΜ ή ΠανωΚάτω Μακεδονία ή Δημοκρατία της Μακεδονίας, να προωθούνται απ' τα τρέντι indie blogs τύπου Bolachas Gratis και να μην τυγχάνει της ίδιας αντιμετωπίσεως ο Γ. Ξανθιώτης; Γιατί οι Kocani Orkestar να τζαμάρουν με τους Beirut και όχι ο Ξανθιώτης; Ε; Για να μην πω δηλαδή το άλλο: Μας κλέβουν το όνομα, μας κλέβουν και τις καριέρες!

2 σχόλια:

Go_Go είπε...

Κοίτα, υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες και αντίστοιχες απαντήσεις. Το ζήτημα δε νομίζω ότι είναι εθνικό, αλλά μάλλον συγκυριακό.
Πέραν του ότι φαντάζομαι γνωρίζεις την αξία του προμότινγκ, η γενικότερη προβολή μέσω ταινιών, καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών, λεωφορείων των κτελ κ.λπ., κάνει το θαύμα της.
Βασικά, δεν το άκουσα το άσμα του Ξανθιώτη καθότι στη δουλειά και δε θέλω να διαταράξω την ηρεμία των γύρω μου, αλλά οι Kocani μου αρέσουν.
Είναι και αυτά τα balkan beats πολύ στα πάνω τους τον τελευταίο καιρό...

ΠανωςΚ είπε...

Αχ, ευτυχώς βρε Go-Go που δεν είναι εθνικό το θέμα, γιατί ξέρεις πώς κόπτομαι για τα μείζονα εθνικά θέματα... Ουφ, ανάσανα.
Καλό το μπάλκαν μπιτ, αλλά καμιά φορά γίνεται σκυλομπίτ και δεν το καταλαβαίνουμε. Πάντως οφείλω να πω ότι τα δύο τραγούδια με αρέσουν (ή δεν με αρέσουν) ακριβώς στον ίδιο βαθμό, άλλωστε οι εκτελέσεις είναι πανομοιότυπες. Εντάξει, του Ξανθιώτη έχει λίγο περισσότερο... echo!