31 Ιουλ 2008

Φτάνει πια...

Έλεος πια.
Και μιλάω για το ανδρικό φύλο.
Να εξηγούμαι. Όπως όλοι μας, πήρα εφημερίδα την Κυριακή, πήγα για καφέ, μετά στη θάλασσα και μετά ήταν πολύ αργά για να μπορέσω να τη διαβάσω. Οπότε κατέληξε εκεί ακριβώς που καταλήγουν οι εφημερίδες μετά από ένα γρήγορο ξεφύλλισμα.

Ναι το καταλάβατε.


Στην τουαλέτα.

Καθότι εύκολος σε αυτήν την προαιώνια διαδικασία, αν εξαιρέσουμε τις πρώτες ημέρες στο στρατό που κόντεψα να πάθω ζημιά, σήμερα το πρωί, λίγο πριν φύγω για τη δουλειά και αφού είχα πιει μισό καφέ (τον άλλο μισό μετά τη…διαδικασία) κάθισα αναπαυτικά στην βασιλική πολυθρόνα όπως λέμε και επειδή πήγα λίγο...τρέχοντας (ο καφές βλέπετε...) αναζήτησα ένα περιοδικό με αγωνία. Είναι νομίζω καθολική η άποψη ότι αλλιώς είναι ρε παιδάκι μου η φάση όταν διαβάζεις και κάτι.

Γελάτε ε;

Σίγουρα;

Πόσοι από εσάς έχετε πιάσει το σαμπουάν ή οτιδήποτε άλλο καθαριστικό για να διαβάσετε τα συστατικά του ενώ είστε πάνω στην…πράξη;

Μείνατε πλέον με ένα ελαφρύ μειδίαμα ε;
Το ξερα!
Στο θέμα μας όμως.
Έπεσε στα χέρια μου το Ε ή Έψιλον της Ελευθεροτυπίας παμπάλαιο αλλά κατάλληλο για την περίσταση. Και διάβασα εκείνο το άρθρο που έλεγε NO SEX IN THE CITY. Και είχε κάτι τύπισσες να λένε ότι : «Νια νια δε υπάρχουν άντρες κλαψ κλαψ» και τις γνωστές μαλακίες.
Και επιτέλους ένοιωσα ότι πρέπει να πάρω θέση σε όλα αυτά.
Οι τύπισσες που μιλούσαν στο περιοδικό έλεγαν ότι και καλά δεν έχουν σχέση και οι άντρες δε τις πλησιάζουν και βλακείες.
ΚΟΠΕΛΙΕΣ ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας και τις απόψεις μας. Οι γυναίκες είναι που έχουν αλλάξει κορίτσια. Όχι οι άντρες. Οι άντρες είμαστε ακόμα τα ίδια φαλλοκρατικά γουρούνια που ήμεθα πάντα.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ.
Καριέρα θέλετε; Καλά κάνετε.
Ίσες ευκαιρίες; Καλά κάνετε.
Μη προσπαθείτε όμως να μας κάνετε σαν εσάς. Γιατί το πρόβλημα για εμένα εκεί εστιάζεται.
Μια από τις κοπέλες έλεγε ότι «Χθες το βράδυ είδα με το gay φίλο μου το Breakfast at Tiffanys. Έβαλα ένα μαύρο βελούδινο φόρεμα άνοιξα και μια σαμπάνια και έβαλα το DVD. Να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα κάτι…Έτσι για αλλαγή». Και έλεγε γιατί να μη μπορεί να βρει κάποιον να κάνει το ίδιο.
Ρωτάω λοιπόν τον ανδρικό πληθυσμό του μπλογκ. Δεν είστε ο gay φίλος αλλά ένας φίλος της. Θα κάνατε ποτέ σχέση με μια τέτοια κοπέλα; Είστε το βράδυ μαζί σας λέει να δείτε το Breakfast at Tiffanys να βάλει και το βελούδινο φόρεμα, να ανοίξετε και τη σαμπάνια. Τι θα σας ένοιαζε από όλα αυτά;

ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΦΟΡΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!
Έέέέέέέέτσι….

Δεν είναι τυχαίο κοπελιά ότι με τον gay φίλο σου είδες την ταινία.
Και άντε και βρίσκεις ρε φιλενάδα ένα παίκτη που να σου κάνει το χατίρι και να ικανοποιήσεις το βίτσιο αυτό. Και αυτός σου πει ότι την Κυριακή θα πάτε στην Τούμπα.

Έτσι για αλλαγή.

Θα πας;

Όχι πες μου.

Θα πας;

Να σας το πω διαφορετικά. Έχετε χάσει την μπάλα από την πολύ ελευθερία.
ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ.
Όταν έχεις λίγα λεφτά σκέφτεσαι ένα σωρό πράγματα που θέλεις να πάρεις.
Όταν μετά έχεις λεφτά δε παίρνεις τίποτα γιατί δεν ξέρεις τι να πάρεις.
Έτσι την πατήσατε. Καλώς και έχετε τη θέση που έχετε σήμερα. ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ.
Το θέμα είναι ότι έναν άντρα δε τον ενδιαφέρει, για κάτι που θα πάρει πάνω από μια εβδομάδα, μια τύπισσα που θα μιλάει με τις φίλες της συνεχώς και θα κουτσομπολεύει, μια τύπισσα που σκοτώνει την πιστωτική της σε παπούτσια και τσάντες. (Δε μας ενδιαφέρει ρε φιλενάδες αν τα παπούτσια σας είναι PRADA. Δε μας νοιάζει. Άλλα πράγματα μας ενδιαφέρουν). Μια τύπισσα Sex and the City. Γι’ αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτή η μαλακοσειρά έχει κάνει κακό στις γυναίκες. Δε σας κάνει καλό καταλάβετε το.
Για να σας το κάνω διαφορετικό.

Οι άνδρες δε ψάχνουν σε μια γυναίκα την παρέα που θα πάει να πιει τσίπουρα ή θα πάει στο γήπεδο.
(Το ονομάζουμε πλέον αυτό Αξίωμα του Σκορδοπούτσογλου)

Εσείς θέλετε ένα ταίρι ανδρικό που όμως θα κάνει ότι γυναικείο για την πάρτη σας. Θα βλέπετε Sex and the city μαζί θα βλέπετε Breakfast at Tiffanys μαζί και άλλα τέτοια. Θα μιλάτε για ψώνια μαζί.
Εξ ου και οι Metrosexual.
Δε προλαβαίνω να αναλύσω περισσότερο. Ελπίζω να πήρατε μια ιδέα για το τι εννοώ…
ΥΓ Αύριο θα έχω φωτογραφικό…αν προλάβω…
ΥΓ2 Ο μικρός παίκτης γύρισε σπίτι. Και επειδή εσείς το ζητήσατε:

12 σχόλια:

DRN 06 είπε...

Σωστός! Μα πολύ σωστός όμως...

Ακόμη και για την τουαλέτα :-)

Η γυναίκες (η πλειοψηφία τουλάχιστον) έχουν χάσει τη μπάλα. Δεν ξέρουν τι θέλουν κι έτσι καταντούν κουραστικές...

ΠανωςΚ είπε...

Ιωάννη: αυτό με την πολλή ελευθερία που λες, για ξανασκέψου το. Γιατί, ας πούμε, αν παλιότερα η γυναίκα ήταν σκλάβα ενός συστήματος που την ήθελε σπίτι, παιδιά και να φέρνει την παντόφλα στον αφέντη, σήμερα είναι σκλάβα ενός συστήματος που τη θέλει πετυχημένη σε όλα: θεογκόμενα, καλή και προοδευτική μάνα, επιτυχημένη επαγγελματία, καλή και παραδοσιακή μαγείρισσα, και "τακάνωόλα-φορώντας-μόνο-ζαρτιέρες" στο κρεβάτι. Η σημερινή υποδούλωση της γυναίκας (που ναι, συμφωνώ, αντικατοπτρίζεται και στο Σεξ εντ δε σίτι) είναι χειρότερη και πιο ύπουλη απ' ό,τι στο παρελθόν.

Κατά τα αποδέλοιπα, το ξες ότι ψιλοδιαφωνώ, απλώς γιατί δεν πιστεύω σε αυτά τα δίπολα: αντρες-γυναίκες, γουρούνια-πουτάνες, μετροσέξουαλ-γκέη. Αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν αστοί, μεγαλοαστοί, φτωχοί, πλούσιοι, ανθρωποι που ζουν στον δυτικό κόσμο και άνθρωποι που ζουν στον "αναπτυσσόμενο" κόσμο.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Πάνε (ή Σιτζούνε όπως έχει καθιερωθεί τώρα τελευταία). Το ξέρεις ότι λέμε τα ίδια πράγματα απλώς εσύ τα λες με πιο ωραία λόγια.

ο αποτέτοιος είπε...

συμφωνώ απολύτως με τον πανοκάτω

(ε αυτό είχα μόνο να πω τι να κάνω!)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αυτά τους λέω κι εγώ και με λένε αντιφεμινίστρια.

Αλλά -παράκληση- την επόμενη φορά φρόντισε να μας γράψεις μόνον τι διάβασες και όχι πού το διάβασες. Ακόμα κι αν πρόκειται για μία ακόμα έρευνα-μαλακία του Έψιλον για τις διάφορες σχιζοφρενικές που την ημέρα θέλουν να το παίζουν ανελέητες γιάπισσες και τη νύχτα Μαργαρίτες Γκωτιέ.

(α, θα τον τρελλάνουν τον όμορφο και αθώο ανδρικό πληθυσμό μας αυτές οι σαϊκοθρήνητες)

kostasK είπε...

Να γιάσει το στόμα σου αδερφέ! Φτού "σκόρδα".

Όσον αφορά αυτό που λες αξά, δίκιο έχεις, αλλά οι μπουρουχογκόμενες του είδους που περιγράφει ο Ιωάννης δεν είναι αυτές που ταυτόχρονα δουλεύουν, είναι μάνες, μαγείρισσες, γυναίκες και όλα τα άλλλα που είπες.
Είναι συνήθως κάτι κρέατα που κάθονται όλη μέρα με το βερνίκι νυχιών στο χέρι, ξεφυλλίζοντας το Vogue και έχουν σαν προέκταση του σώματός τους ένα τηλέφωνο. Είναι αυτές που δεν τους νιάζει τίποτα παραπάνω εκτός από τον δικό τους μικρόκοσμο που αφορά το αποψινό ντύσιμο, με ποιον πήγε το Σοφάκι και τί καινούρια μαγαζιά βρήκε. Είναι οι ίδιες που όταν βγαίνουν με φίλες τους, κοιτάζει η μία την άλλη από πάνω ως κάτω για να βρει τί καλύτερο από αυτήν έχει.Είναι αυτές που βάζουν πρώτα τον γκόμενο και μετά τη φίλη.

Όχι φίλε μου, αυτές δεν ανήκουν σε κανένα σύστημα το οποίο θέλει να τις έχει σκλάβες.
Για το άλλο "είδος" πάω πάσο, συμφωνώ με όσα λες. Οι "άλλες" είναι ηρωίδες.

demetrat είπε...

πρώτον ο μικρός παίχτης ψήλωσε το μανάρι μου, και το πατουσάκι παραμένει γούτσου γούτσου όπως επίσης και η δίπλα στη γαμπίτσα.Είδες βρέ πως ομορφαίνει αμέσως η σκατοκουβέντα;
δεύτερον.Συμφωνώ με τον Πάνω πως η υποδούλωση της γυναίκας είναι σήμερα πιό ύπουλη και χειρότερη από εκείνη του παρελθόντος.
Προσπερνάω το χέσιμο και την εφημερίδα ,αλλά οφείλω να πω ως γυναίκα πως ό,τι έχω κοροιδέψει περισσότερο, είναι εκείνο το αντρικό να το πώ ; υφάκι το σε κοιτάω με γραμμη ορίζοντα ακριβώς 10 εκατοστά πάνω απο το κεφάλι σου.
Ψαχουλεύοντας το άπειρο, και ελπίζοντας να σου την πέσει το θηλυκό.
Παίδες, μη το κανετε ποτέ.Είναι αναγνωρίσιμο, και σηκώνει πάρα μα πάρα πολύ μεγάλο δούλεμα.
Καλύτερα να γυρνάτε σαν τα σκυλιά με το ποτάκι στο χερι.
Και επανέρχομαι σε μικρό παίχτη.
Μα τι ονειρεμένα στρογγυλά δαχτυλάκια είναι αυτά;
κιούσ' λεβέντημ'.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Φίλη Demetrat. THX πρώτα από όλα για την αδυναμί απου βρίσκεις στον μικρούλη μου. Πρέπει να σου πω ότι είναι στιγμές που θέλω να ξεριζώσω την ακριδά μου και να του τη δώσω. Όσο για το ύφος που είπες. Ποιός σου είπε ότι οι άνδρες έχουν μόνο καλά; Δεν είπα κάτι τέτοιο. Σε άλλο εδάφιο θα μιλήσουμε και για αυτά προσπαθώντας να κάνουμε αυτοκριτική.

demetrat είπε...

αγαπητέ Ιωάννη.
Η αδυναμία μου στο μικρό παίχτη δρά από μόνη της και εντελώς ανεξάρτητα.
Το μόνο πράμμα που μπορεί να την καταστείλη είναι το πατουσάκι με τα στρογγυλά δαχτυλάκια πού και που.
Οταν θα κανεις το εδάφιο του υφους, εχει να πεσει πολυ γέλιο.
Οπως επίσης και γιά τις γυναίκες καριέρας μπουχαχα.

παράλληλος είπε...

Συμφωνώ τω Ιοάννη!

Από το sex έχουν κρατήσει μόνο το city!
Α, και τη "κουλτούρα"!
Αυτό που το βάζεις;

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

A xa xaxa xax axa φυσικά και δεν έχω ακριδά!!!!!!!!!!!!!!!!!!ούτε και ξέρω τι είναι..................καρδιά έγραφα ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧ

ΠανωςΚ είπε...

εναμιση χρόνο μετά, κλείνω αναγκαστικά τα σχόλια σε αυτό το ποστ, γιατί εδώ κι ένα μήνα δέχεται μια λυσσαλέα επίθεση από σπάμερζ που βαρέθηκα να σβήνω. Οπότε λοκ άουτ, μια και καλή.