11 Μαΐ 2008

Απόστολος του υποσυνειδήτου

-Απόστολε, θα σου εκμυστηρευθώ κάτι.
-Ανοιξέ μου την καρδιά σου, πρόεδρε, open your heart to me
baby, θέλω να ακούσω την καρδιά σου, που λέει κι η Βανέσα Αδαμοπούλου,
πρόεδρε.
- Διάβασα τη συνέντευξή σου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,
Απόστολε.
-Και δεν σου άρεσε πρόεδρε; Είπα μήπως κάτι λάθος;
- Οχι Απόστολε. Απλώς πιστεύω ότι σε επηρεάζουν πολύ τα
υποσυνείδητα μηνύματα.
Οι δηλώσεις Κακλαμάνη μεταξύ άλλων λέγανε: Οι ευρωεκλογές θα είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή. Το αποτέλεσμά τους θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και του λαού στην εξουσία, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου. Μύθος είναι και η «αδυναμία» του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, μπροστά στην «παντοδυναμία» του Κ. Καραμανλή και της Ν.Δ. Οπως όλοι οι μύθοι, κι αυτός καταρρέει. Και, όχι μόνο κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που δημιουργεί η πολιτική της Ν.Δ. Αλλά και γιατί το ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας, επιτέλους, τις οργανωτικές του διαδικασίες, ξεπερνώντας την εσωστρέφεια που ζήσαμε μετεκλογικά, αναδεικνύοντας το τεράστιο έργο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη, ως εγγύηση της δυνατότητάς του να εφαρμόσει, ως αυριανή κυβέρνηση, ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και μιας δυναμικής πορείας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη του λαού.

Και, δόξα τω Σεφερλή, γέλασα πολύ.

12 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Ο Καραμανλής θα είναι το τέλος της αρχής των Ευρωεκλογών. Η σηματοδότησή τους θα αποτελέσει την κυβέρνηση της επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στον λαό με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου [το τελευταίο απείραχτο].

Προσπάθησα να σουρεαλίσω τις δηλώσεις, αλλά μάλλον το πρωτότυπο έχει πιο πολύ πλάκα…

Γιώργο, χάσαμε!

demetrat είπε...

Κιάμα απόστολε τα φανάρια είναι χαλασμένα;
Θα τα κρεμάσωμεν ψηλά;
δ
(συνεχίζω το διάλογο με τον παράλληλο)

ΠανωςΚ είπε...

Αμα τα φανάρια είναι χαλασμένα, τότε θα ανάβει μόνο κόκκινο φωτάκι στην κυβέρνηση που θα σημάνει το τέλος των Ευρωμπουρδέλων και την επιστροφή του λαού στην αγκαλιά του Γιωργάκη, ο οποίος όμως θα έχει πετάξει προς την επανάσταση με το ποδήλατο.

(συνεχίζω τα σοφά λόγια των δυο συνομιλητών μου)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κοιτάξατε την απέναντι σελίδα, μπας και είχε καμνιά διαδήμιση της γνωστής μπύρας «Παντού υπάρχει ένας Μύθος!»; Ρωτάω...

ΠανωςΚ είπε...

Μπα, κάτι για την Καλομοίρα (συμβολικό άραγε;) έλεγε, αγαπητέ Σκύλε...

demetrat είπε...

κι άμα πισωκάβαλλο ο Γιωργάκης στο ποδήλατο είχε τη γαλοπούλα και στην αγκαλιά ένα λαικό χρυσόψαρο,θα έλεγε στην βουλή επαναστατικά, αντίο παλλακίδα μου;
δ
(για να μην αφήσω στη μέση το διαλογιζμό του πάνου )
δ

ΠανωςΚ είπε...

Μπα, το ποδήλατο ήταν χαμηλοκάβαλο, κι η γαλοπούλα αγκαλιαζότανε με όλη τη βουλή, κι ο Γιωργάκης θα πάρει την εξουσία όταν το χρυσόψαρα γίνει παλλακίδα.

demetrat είπε...

λες να δούμε το χρυσόψαρο χανούμισα ;
δ

παράλληλος είπε...

Το Εθνικό Συμβούλιο του Πασοκ θα αποφασίσει να μην κατεβεί στις εκλογές (για να μην πάθει ό,τι έπαθε η Αεκ στα πλέη οφφ), θα αυτοκαταργηθεί και θα μετεξελιχθεί σε αυτοδιαχειριζόμενη κομμούνα με έδρα την Κροστάνδη. Θα βγάλει στον αέρα το filmchest που θα παίζει ολημερίς το Sweet Movie του Μακαβέγιεφ και θα δοκιμάζει τη μνήμη του χρυσόψαρου των πολιτών. Ύστερα θα έρθουν οι μέλισσες και θα την πέσουν στο κοντοσούβλι του Κωστάκη που θα παραιτηθεί υπέρ του Λαϊκού Μετώπου που σχημάτισε η Διαμαντοπούλου με τον σώγαμπρο Νταλάρα!

demetrat είπε...

αμάν με πέθανες ,
Το ελεύθερο σοβιέτ, θα πίνει μοχίτο με πάγο απ τη σιβηρία,που θα τεμαχίζει σε ισοσκελή τρίγωνα παγάκια η Σάρον Στοόυν,ενώ το καροτσάκι θα χοροπηδάει μαζί με το βρέφος της μάννας του κίτσου, στα σκαλοπάτια των θερινών ανακτορων και ο τσαρούχης θα βάλει μέσον για να κλεισει ως μοντέλο το ναύτη Πετριτσένκο.
Στο μεταξύ , και ενώ η κυρά κιαρχόντισσα Αεκ θα μένει εκτός βουλής , και ούτε στη Χαβάη κάν θα πάει, κάτι πουλιά, μαύρα πουλιά, διώξαν τα άλλα πουλιά τα άσπρα πουλιά, και ήρθαν και κουτσούλησαν το φρεσκοβαμμένο μέτωπο ενός κακομοίρη.
και τέλος, εγώ κάνω χαλάουα, και δεν αντέχω άλλο.
δ

MenieK είπε...

κάτι ήθελα να πω, για το αν υπήρξε κυβέρνηση (Γ). Πααπανδρέου και δεν την πήρα χαμπάρι (όπως δεν παίρνω χαμπάρι και την αντιπολίτευση (Γ). Παπανδρέου) αλλά διάβασα τα σχόλια και βραχυκύκλωσα !!!!

παράλληλος είπε...

Τούτο το ποστ (μέσω των σχολίων) αποδεικνύει την μεταφυσική σχέση Κακλαμάνη - Εμπειρίκου.