20 Μαΐ 2008

Μαθήματα δημοσιογραφίας για (νομ)αρχάριους

Λοιπόν, δημοσιογράφος μπορεί να μην είμαι, αλλά ένα δυο πράγματα για τα βασικά της δημοσιογραφίας τα ξέρω. Οπως για παράδειγμα ότι μια είδηση πρέπει κυρίως και κατεξοχήν να απαντάει στα εξής ερωτήματα: "Ποιος, πότε, πού και -αν είναι δυνατόν- γιατί;". Απλό δεν είναι; Με την ίδια λογική, η συνοδευτική λεζάντα μιας φωτογραφίας οφείλει να επεξηγεί όσα, αντίθετα με την γνωστή κλισαρισμένη μαλακία "μία εικόνα, χίλιες λέξεις", η φωτογραφία δεν μπορεί να πει.
Άλας! Στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν. Αν κλικάρετε τώρα εδώ (προτού προλάβουν ενδεχομένως να το αλλάξουν) θα διαβάσετε την εξής λεζάντα: "14/05/2008: Εκατόν πέντε Γερμανούς μοτοσικλετιστές, μέλη του Ευρωπαϊκού Ομίλου «EuroΒiker» υποδέχθηκε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης στον αύλειο χώρο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης".
Πολύ όμορφα. Οντως απαντάει στα βασικά ερωτήματα "ποιος, πότε, πού". Ευλογα λοιπόν περιμένουμε να δούμε τον Πανίκα με κάμποσους μοτοσικλετιστές τριγύρω του, την περασμένη Τετάρτη, στον αύλειο χώρο της Νομαρχίας. Φευ συνέλληνες! Αντ' αυτού βλέπουμε τη φωτό που έχω αναρτήσει.
Προφανώς ο Ψωμιάδης πλέον θεωρεί, απ' τη στιγμή που ο Παπαγεωργόπουλος κατασκευάζει το νέο δημαρχιακό μέγαρο με θέα στη θάλασσα, ότι η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι ο αύλειος χώρος της νομαρχίας του...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθεσαι και παρακολουθείς τις αναρτήσεις του σάιτ της νομαρχίας; Δεν την παλεύεις με την καμμία, ε;

Giannis Kafatos είπε...

aφού συμφωνήσω στο προηγούμενο σχόλιο, έχω να παρατηρήσω ότι μάλλον τού 'μεινε από τις απόκριες η μάσκα του ζορού (επιτούτου το λέω έτσι) και δεν ξεδιάλεξε καλά τις φωτό!
;)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

bbchris είπε...

Προσοχή στην λεπτομέρια ο νομάρχης. Φοράει μπουφάν μοτοσυκλετιστού.
Πρέπει να έχει μια στολή για κάθε περίπτωση.

MenieK είπε...

μια χαρά το έγραψε ο (νομ)άρχης:
Αυλή: το προσωπικό (σύμβουλοι, ακόλουθοι, υπηρέτες) που είναι στην υπηρεσία ενός μονάρχη (αναστροφή του μ με το ν και τούμπαλιν...)
Αύλειος χώρος: εκεί που συναθροίζονται οι ως άνω
άρα????
Toute Salonique αύλειος χώρος του Πανίκα (l' Etat c' est moi)

ΠανωςΚ είπε...

Εξόριστε, δεν την παλεύω κάστανο, λέμε!

Γιαννη Κάφατε, άπαξ κι υποδύεσαι ένα ρόλο που πουλάει, γιατί να τον απαρατήσεις;

BB chris, αν πας στη σάιτ της ΝΑΘ, θα τον δεις σε τελείως ιζι ράιντερ πόζες και με το μπουφάν και με μηχανή!

Μενιέκ, ευστοχότατη, με κάνετε να ντρέπομαι που δεν το σκέφτηκα κι εγώ, και τον παρεξήγησα τζάμπα τον άνθρωπο.