20 Δεκ 2007

Περί της ποιότητας μιας σαγιονάρας


Πριν από πολλά πολλά χρονια, τότε που το βάρος μου ήταν ακόμη διψήφιο και τα μαλλιά μου δεν σχημάτιζαν τη χερσόνησο του Αθω, καθόμουν με τον Διάσελο σε ένα μπαλκόνι, καλοκαίρι απόγευμα, και μαλώναμε για το ποιες σαγιονάρες είναι καλύτερες: οι σαμπίνο ή οι μπούφαλο. Ενίοτε, όταν περνούσε καμιά ωραία κοπελίτσα, ακουγόταν μια φωνή: "Πριν φύγεις (αποσιωπητικά) θέλω να σου πω (αποσιωπητικά) ότι σε αγαπώ (γέλια)". Κάποια στιγμή ο Διάσελος αποφάσισε να επαναστατήσει ενάντια στην κατεστημένη μονοτονία: "Πριν φύγεις (αποσιωπητικά) θέλω να σου πω (αποσιωπητικά) μήπως ξέρεις πότε θα βγάλουν καινούργιο δίσκο οι Portishead;"

Τα χρόνια περάσανε. Σήμερα το πρωί καθόμουν στην ετοιμόρροπη από το τριψήφιο βάρος μου καρέκλα, χαζευα στα μπλογκζ και μετρούσα τις τρίχες που αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν πέφτοντας από το κεφάλι μου. Μέχρι που αυτή η δημοσίευση του Μεσιέ Ιλό μου έκοψε την ανάσα: καινούργιο υλικό πόρτισχεντ (πέντε τραγούδια), έστω και σε λάιβ μορφή! Τα λινκζ που παρέθετε ο Μεσιέ Ιλό στο μπλογκ του (και τα τέσσερα!) μου βγήκανε κοράπτιντ. Ωστόσο ψάχνοντας απεδώ κι απεκεί βρήκα αυτό που ζητούσα: Πόρτισχεντ, λάιβ στο Ολ Τουμόροουζ Πάρτιζ, στις 8/12/07.

Απ' εδώ κατέβασα και τα δεκατέσσερα τραγούδια. Ο ήχος αν και λάιβ είναι αρκετά καλός. Οι φωτογραφίες είναι από τα λινκ του κ. Ιλό (το μοναδικό κομμάτι του αρχείου που δεν ήταν κοράπτιντ).

5 σχόλια:

Μετεωρίτης είπε...

Eδώ κοντεύουν να πέσουν τα δικά μου μαλλιά που είμαι και γυναίκα περιμένοντας αυτό το αγαπημένο γκρουπ να πει μια λέξη!!
Λοιπόν, downloads και λοιπά θα κάνω από το σπίτι, αλλά θα κάνω, δεν το συζητώ!
Πόρτισχεντ είναι αυτοί, γαμώτο!!

Το κόλλημα το δικό μου πάντως λέγεται bauhaus και το ξέρεις!
Τα είπαμε!!
Περιμένω εναγωνίως.
Επίσης, αν ξέχασα να σου το πω, οι επιλογές σου για το 2007 ήταν πάρα πολύ καλές - τι να πρωτοπρολάβω - τους Ισλανδούς, τους Καναδούς;...

Φιλιά!

Μετεωρίτης είπε...

ξέχασα ρε συ!!
Ψηφίζω μπουφαλο την αυθεντική.
Του μπετατζή. Του ψαρά. Και του πρώτου μου έρωτα που περιφερόταν με μπούφαλο και φυσικά τον κορόιδευα!!!

ΠανωςΚ είπε...

Νομίζω πως -επειδή παρακολούθησα σχεδόν όλων τις λίστες σε αυτό το κοινό κάουντάουν- όλων οι λίστες ήταν και προσεκτικά επιλεγμένες και με ιδιαίτερο χαρακτήρα η καθεμία. Και ευτυχώς ήταν αρκετα διαφορετικές μεταξύ τους, ώστε να επιβεβαιωθεί αυτό που πιστεύω: το 2007, μουσικά τουλάχιστον, ήταν μια χαρά!
Ασε που πλέον κυκλοφορούν τόσα πολλά πράγματα που τι να πρωτακούσεις και τι πρωτανακαλύψεις και -κυρίως- τι προσέξεις με τη δέουσα προσοχή...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μλκίες! Οι καλύτερες είναι οι Bella, προγενέστερες των Buffalo αλλά και με πλαστικές ραφές στο καλούπι!

ΠανωςΚ είπε...

Bella, όνομα και πράμα; Δεν τις πρόλαβα γμτ μου!
Βασικά, εκείνη την εποχή του ποστ, γνωρισα και τη συμβία μου, οπότε από καγκουροπαντούφλα το γύρισα στο τρέντι τζίσους στάηλ σανδάλι!
Σήμερα, πλέον είμαι στα τερλίκια...