28 Αυγ 2007

Ασύμμετρη είναι η φάτσα σου και απειλή το κράτος σας

Συνέντευξη της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη στο «Εθνος:
Η Ελλαδα βρίσκεται στις φλόγες για πέμπτη συνεχή ημέρα. Συμμερίζεστε την άποψη περί «ασύμμετρης απειλής»; Ποιοι είναι εκείνοι που έχουν τη δύναμη να κάψουν τη χώρα μας;
Ζούμε έναν εφιάλτη. Εναν εφιάλτη που γεννά -τουλάχιστον σε εμένα και νομίζω σε όλους - έντονα συναισθήματα. Πίκρα, αγανάκτηση, οργή. Η μάχη συνεχίζεται. Εχουμε ακόμη άταφους νεκρούς. Οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Με αλληλεγγύη και συμπόνια.
Αναφέρεστε σε ασύμμετρες απειλές και σας απαντώ ευθέως: Ως ασύμμετρη απειλή προσδιορίζεται εκείνη η οποία μπορεί με ελάχιστα μέσα να προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι οι παρενέργειες της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες δημιουργούν ένα εύφλεκτο περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο δρα ο ανθρώπινος παράγοντας, είτε πρόκειται για -αν θέλετε- απλή αμέλεια είτε για την απληστία των οικοπεδοφάγων και κάθε λογής καταπατητών. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και εκείνους οι οποίοι θέλουν την αποδόμηση του κράτους και θεωρούν ότι μπορούν να καίνε ένα δάσος και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές με την ίδια ευκολία που κάψανε τα μαγαζιά των Αθηναίων ή ακόμα τον Αγνωστο Στρατιώτη. Απομένει στη Δικαιοσύνη να διερευνήσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Είναι θέμα τιμής για όλους μας οι ένοχοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Απο τη μεταπολιτευση και μετα...
αναδασωθηκαν
μονο 1 στρεμα στα 11 που καηκαν.
Η Νεα Δημοκρατια,με δυο νομους,
αποχαρακτηρησε 25.000.000 στρεματα
και το Πασοκ 45.000.000 στρεματα.

Με αποχαρακτηρισμενα 70.000.000 στρεματα...
ποιος εβαλε τις φωτιες;;;


Η απαντηση πρεπει να δωθει στις ερχομενες εκλογες,με την ψηφο μας να πηγαινει σε μικρα κομματα...

ΠανωςΚ είπε...

Συμφωνώ πρέζα τιβί, 100%. Τα νούμερα που παραθέτεις είναι αποκαλυπτικά.
Μόνο που είμαι λίγο απαισιόδοξος.

βα.αλ. είπε...

Ο Οσάμα ο Οσάμα. Αυτός φταίει για όλα. Εγώ τα λέω αλλά κανείς δε με ακούει.

Γιατί νομίζω ότι βλέπω ένα κακό όνειρο με τροτσκιστές σαμποτέρ να κυνηγάνε τον Καραμανλή;

ΠανωςΚ είπε...

Κι ετσι επιβεβαιώνεται το σενάριο "αλά 11 Σεπτεμβρίου".

inlovewithlife είπε...

Το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου κλαίγοντας με λυγμούς για τους νεκρούς και το περιβάλλον.

Σας ξορκίζω ότι δεν είμασταν εμείς ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ούτε τα συμφέροντα που τόσα χρόνια κανακεύουμε.

Ήταν οι αρειανοί που έκαψαν τα δάση. Έχουν ξαμοληθεί σε όλη την Ελλάδα μεταμορφωμένοι σε αντιεξουσιαστές και μέλη της Al Qaeda και καίνε.

Σας ξορκίζω, ψηφίστε μας. Χάνουμε τις εκλογές.

Ντόρα "Τζορτζ Μπους" Μπακογιάννη

Ανώνυμος είπε...

Μην μπερδεύεστε! Η Ντόρα τρίβει τα χέρια της με αυτό που γίνεται. Εύχεται να χειροτερέψει η κατάσταση ώστε να χάσει με μεγάλη διαφορά ο χοντρός και να μπορέσει -επιτέλους!- να τον διαδεχθεί.

(εδώ κολλάει το "ο λύκος, στην αναμπουμπούλα χαίρεται!")

ΠανωςΚ είπε...

Ωχ, νεες θεωρίες συνωμοσίας στο προσκήνιο... Ο inlovewithlife κινείται στο Ροσγουελικό επίπεδο (ΑΤΙΑ, περιοδικό Strange κτλ.) και οι Espoir αναπαράγει σενάρια του -παλιού και καλού- Ποντικιού, εποχής Παπαϊωάννου, εννοείται!
(πλάκα κάνω, έτσι;)