9 Αυγ 2007

Αξιος ο (μισθός) συλλογισμός του (αρθρογράφου)

Συγγνώμη δηλαδή αλλά όταν γράφει ένας δημοσιογράφος "Αξιος ο μισθός των ανδρών της Τροχαίας. Έπιασαν αμέσως το λαβράκι και έβαλαν την κλήση στο αυτοκίνητο που ο οδηγός του το είχε αφήσει πάνω σε πεζοδρόμιο γειτονιάς της Θεσσαλονίκης. Παρά το μεγάλο πλάτος του πεζοδρομίου και το πολύ μικρό μήκος του αυτοκινήτου, θα ενοχλούσε τους ελάχιστους, λόγω διακοπών, περαστικούς" δεν είναι το ίδιο με το να λέει ένας βιαστής "Αξιος ο μισθός των ανδρών της Αστυνομίας. Με πιάσανε στα πράσα και με μπουζουριάσανε. Παρά το μικρό μήκος του πέους μου και παρά το ξεχειλωμένο μουνί του θύματος, θα ενοχλούσα τους ελάχιστους, λόγων διακοπών, περαστικούς στο άδειο σκοτεινό δρομάκι";

13 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Άξιος ο μισθός σου!
Παρ' ότι έχουν περάσει 4 ώρες που ανέβασες το ποστ, κανείς δεν συγκινήθηκε για σχολιασμό. Το βρίσκω πολύ καλό αυτό! Είμαστε -τουλάχιστον- έντιμοι (κάτι μας τρώει).
Επίσης, να συνδέσεις τον μισθό σου με τα άξια τέκνα (πολύτεκνα?) της τροχαίας! Στην ανάγκη με τα ανάξια μετατεθειμένα της ζαρντινιέρας!

Kapetanios είπε...

όχι όχι.
Λέει ο άνθρωπος ότι "εδώ ο κόσμος χάνεται και το μουνί χτενίζεται" και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο!!
Φόνοι: Εκατοντάδες
Κλοπές: Χιλιάδες
Θάνατοι από ατυχήματα:2-3 χιλιάδες κάθε χρόνο
Αναπηρίες από ατυχήματα( βλέπεις τον ανάπηρο θέλουν να τον ευκολύνουν αφού τον κάνουν ανάπηρο πρώτα!)10000 κάθε χρόνο
κλπ κλπ μιας και ο κατάλογος των εγκλημάτων πάσης φύσεως σε ετήσια βάση είναι ΠΟΛΥ μεγάλος.
Στον αντίποδα βέβαια στα αρχίδια τους μιας και τα έσοδα -δήμων και κοινοτήτων- απ τις κλήσεις τις τροχαίας στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αγγίζουν μυθικά νούμερα μιας και κάποιοι μιλάνε για πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση!!
Και όλα αυτά βέβαια από την τσέπη ενός κατώτερου οικονομικά πληθυσμού μιας και μην γελιόσαστε, ο ανώτερος οικονομικά πληθυσμός της χώρας διαθέτει ιδιωτικά πάρκινκ όπως και να έχει.
Μια πολύ ωραία απάντηση σε ανάλογο θέμα ( νεος ΚΟΚ κλπ) που διάβασα είναι και η παρακάτω:
"...δεν θα γίνω συνήγορος της νεοελληνικής οδηγικής αλητείας και ηλιθιότητας , αλλά ούτε και υποστηρικτής και απολογητής της κατασταλτικής και εισπρακτικής πολιτικής που εφαρμόζει το νεοελληνικό κράτος , και που τολμά δια των Μ.Μ.Εξημέρωσης να το προβάλλει στους μικρόνοες ιθαγενείς ως το απαυγασμα της εκσυγχρονιστικής αντίληψης για την ασφαλεια στους δρόμους .... Θα το δεχόμουν , αν γνώριζα ότι οι φόροι μου , άμεσοι κι έμμεσοι , επενδύονται , μεταξύ άλλων , σε μια ουσιαστική κυκλοφοριακή αγωγή για παιδιά κι ενήλικες , σε ασφαλείς και ποιοτικούς δρόμους , σε κίνητρα για ασφαλέστερο και πιο σύγχρονο στόλο οχημάτων κ.λ.π. Και μάλιστα θα δεχόμουν και υψηλότερους φόρους για την δημιουργία ποιοτικών και κοινωφελών έργων , αλλά και υψηλότερα πρόστιμα , σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών ... Τώρα , στις παρούσες συνθήκες , δεν μπορώ να το δώ παρά σαν την άλλη όψη , αυτή της εξουσιαστικής αλητείας , για την οποία μιλησα εξαρχής ..."
Διάβασε και εδώ τι γίνεται στην Μυτιλήνη με τους εκεί εισπράκτορες που παριστάνουν τους τροχονόμους.
Σου εύχομαι καλά να περνάς και θα τα ξαναπούμε μετά της 20 του μήνα
( και έτσι γλιτώνω και τις κλήσεις :)))

Ανώνυμος είπε...

e, ne! opos ke na to kanis den ine... i mipos apo tin ali ine?

ΠανωςΚ είπε...

Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι: Το σχόλιό μου δεν είναι γενικό. Είναι πολύ, μα πολύ, ειδικό. Δεν έχει να κάνει με όσα εύστοχα λέει ο καπετάνιος περι εισπρακτόρων. Εχει να κάνει με τη δημοσιογραφική ηθική αλλά και τη δημοσιογραφική λογική. Οσον αφορά την ηθική: Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν ότι η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης προμηθεύει τα μέλη της με σχετικό καρτελάκι ειδικά για το αυτοκίνητό τους, προκειμένου να το τοποθετούν στο παρμπρίζ του οχήματος, όταν παρκάρουν παράνομα, ώστε να γλιτώνουν τις κλήσεις, με τη δικαιολογία ότι την ώρα εκείνη ασκούν το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα. Αυτό σημαίνει ότι ο συντάκτης του παραπάνω ανοσιουργήματος δεν είναι "ένας από εμάς τους υπόλοιπους πολίτες", καθότι η ιδιότητα του ως μέλους της ΕΣΗΕΜΘ του προσφέρει ένα προνόμιο. Αλλωστε στο κείμενό του, στο φύλλο της χθεσινής Μακεδονίας, στην πρώτη σελίδα των Πολιτιστικών κουβέντα δεν κάνει για τους "εισπράκτορες". Το μόνο που τον νοιάζει είναι ότι κάηκε η γουνα του (ή της γυναίκας του, της γκόμενάς του, του γιου του, του κολλητού του). Και εδώ ερχόμαστε στον τομέα της λογικής: Τα επιχειρήματά του είναι γελοία. Από πότε το παράνομο παρκάρισμα είναι ανάλογο με το μέγεθος του οχήματος; Και κυρίως -ο ηλίθιος- γιατί, εφόσον, όπως ο ιδίος γράφει, η πόλη είναι άδεια, αυτός πήγε και πάρκαρε στο πεζοδρόμιο, γαμω την τρέλα μου;
Κατά τα άλλα, τα αφιερώματα στους Στριτ Πάνθερζ τους μάραναν...

Niemandsrose είπε...

Πάλι θα κάνω ασκήσεις σημειολογίας στο blog σου!!

1. "άξιος ο μισθός σου": χρησιμοποιείται όταν κάποιος βαφτίσει παιδί. Καθαρά θρησκευτικού περιεχομένου. Αναμασάται από όσους κατοικούν στην Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.
2."Έπιασαν αμέσως το λαβράκι", φθηνιάρικη και τετριμμένη δημοσιογραφική φράση των 80s, δηλωτική του λαϊκιστική δημοσιογράφου.
3. "Παρά το μεγάλο πλάτος του πεζοδρομίου και το πολύ μικρό μήκος του αυτοκινήτου", ό,τι καταλάβατε καταλάβατε.
4."θα ενοχλούσε τους ελάχιστους, λόγω διακοπών, περαστικούς", συγκεκαλυμμένη ειρωνεία προς τα όργανα της τάξης, μή τύχει και δυσαρεστήσουμε τον σκεπτόμενο αναγνώστη.

ΠανωςΚ είπε...

3.: Αλλωστε το αυτοκίνητο είναι προέκταση του πέους (βλ. Crash, του Κρόνεμπεργκ νομίζω από το ομώνυμο βιβλίο του Μπάλαρντ)

nahames nakanamoko είπε...

5. Η φράση "ξεχειλωμένο μουνί" λογοτεχνικά ανήκει στον Μπουκόφσκι

ΠανωςΚ είπε...

Χαχα, Ναχάμες, εχεις τρομερό μνημονικό! Στις "Γυναίκες" του Μπουκ, σωστά;

nahames nakanamoko είπε...

εεε ναι ρε! αλλά δε θυμάμαι το όνομα αυτής με το ξεχειλωμένο μουνί ρε γμτ....

Niemandsrose είπε...

Ναι!! Και μάλιστα, αν θυμάστε στο Ερωτικές Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας [αν δε κάνω λάθος] είχε γνωρίσει μία πολύ χοντρή που είχε το εντελώς αντίθετο μ...ι από το ξεχειλωμένο, τόσο που δυσκολευόταν να διεισδύδει και είχε σοκαριστεί ο Τσαρλς γιατί πάντα πίστευε πως οι χοντρές τα έχουν ξεχειλωμένα.
;))

ΠανωςΚ είπε...

Αχ, ναι, ο γερό Χανκ, παντα ευαισθητούλης και γεμάτος τακτ...

παράλληλος είπε...

Από τα: κλήση - πεζοδρόμιο - μήκος, εύκολα φτάσαμε στο ξεχειλωμένο μουνί!
Άξιος ο μισθός σας! Παλιομπουκόφσκιδες!

ΠανωςΚ είπε...

Αξιος ο μισθός μας; Ασφαλώς, αφού έχουμε ιδιαίτερη κλίση και ουχί κλήση στα άλματα εις μήκος από το πεζοδρόμιο. Είναι και το μοναδικό σπορ που ασκώ χωρίς να ιδρώνω ακατάσχετα, ή όπως έχει πει και ο Μπουκ, βλέπωντας έναν αγώνα μπάσκετ στη τιβί: Μα καλά, πόσο ιδρώνουν οι κωλοτρυπίδες τους;