6 Μαρ 2007



Από τότε που τους τράβηξε το αυτί ο Λόρδος Βύρων οι συντάκτες της ΝΕΤ προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν ότι δε διαφέρουν από τους άλλους ψεύτες. Ο κύριος Οικονόμου στη χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ, αντικρούοντας τα λόγια του Στρατούλη περί συκοφαντικής επίθεσης κατά των δημόσιων πανεπιστημίων με στόχο την απαξίωσή τους, είπε: "Γιατί κύριε Στρατούλη; 400 στρέμματα χασίσι δε βρέθηκαν στο πανεπιστήμιο Κρήτης;". Άκουσε ο Λυριτζοοικονόμου τη Μαριέτα Ξεπέτα να το λέει προ 2 εβδομάδων και έκρινε σκόπιμο να το επαναλάβει ως τίμιος εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας. Προφανώς ο κ. Οικονόμου δεν μπήκε στη διαδικασία να ενημερωθεί για το γεγονός που συνέβει πριν λιγα χρόνια στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και το οποίο χρησιμοποιεί η Μαριέτα Πουστίκου για να απαξιώνει το πανεπιστήμιο στα μάτια της ανασφαλούς, σιωπηρής και κακόμοιρης πλειοψηφίας (του 34% σύμφωνα με τη μέθοδο του Ρουσόπουλου) στο όνομα της οποίας κυβερνάει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο είναι οι ερμηνείες της συμπεριφοράς του κ. Οικονόμου. Η πρώτη ερμηνεία καταδεικνύει το ότι απλώς δεν είναι καλός δημοσιογράφος, δε διασταυρώνει τα παραμύθια που πετάει κατά καιρούς η Μαριέτα Ξεπέτα και επαναλαμβάνει ό,τι σαχλαμάρα ακούσει από εδώ και από εκεί (κάτι σαν τον Ηρόδοτο δηλαδή). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν ανέχομαι να τον πληρώνω κάθε μήνα μέσα από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, από όπου χρηματοδοτείται η ΝΕΤ, αλλά και να φορολογούμαι για να ακούω μαλακίες από τη δημόσια τηλεόραση. Αν θέλει ας πάει στον Άλφα και να κάνει παρέα με τον Κακαουνάκη ή να πάει σε καμιά εκπομπή του Χαρδαβέλα να λέει παραμύθια που ακούει από εδώ και από εκεί.
Πιθανώς όμως να μην έγινε από κακή πληροφόρηση του κ. Οικονόμου αυτή η αναφορά στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου αλλά αποτελεί συνειδητή πολιτική του να σιγοντάρει τη Μαριέτα που τόσες φορές άλλωστε έχει καλέσει στην εκπομπή εδώ και 1 χρόνο να μας εκθέτει τις απόψεις της χωρίς αντίλογο.
Προ λίγων ετών η αστυνομία (μιλημένη από τους καλλιεργητές όπως συνήθως γίνεται στην Κρήτη και αφού οι καλλιεργητές είχαν κάνει τη συγκομιδή τους) ανέφερε ότι σε ένα δύσβατο φαράγγι μέσα στα βουνά που κατέχει η πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο βρίσκονται περί τα 500 χασισόδεντρα. Ωστόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής το ελικόπτερο της αστυνομίας δεν κατόρθωσε να τα εντοπίσει και πήρε άδεια η αστυνομία να μπει στην πανεπιστημιούπολη (δε λειτουργεί βλέπετε η επιτροπή ασύλου όπως μας παπαριάζουν εδώ και ένα χρόνο οι Πρετεντέρηδες) για να προσεγγίσει το μέρος το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τα κτίρια του πανεπιστημίου. Ας σημειωθεί ότι η πανεπιστημιούπολη είναι συνολικά 1500 στρέμματα. Συνεπώς τα 400 στρέμματα της Μαριέτα Ξεπέτα και του Οικονόμου είναι σχεδόν το 1/3 του πανεπιστημίου. δηλαδή κοινώς σε όλους τους άκτιστους χώρους της πανεπιστημιούπολης και πέριξ των κτιρίων υπήρχαν μπαφόδεντρα, τα οποία τα πίναν οι φοιτητές και μετά πήγαιναν για μάθημα. Αυτό λοιπόν που ούτε το ελικόπτερο της αστυνομίας δεν μπορούσε να εντοπίσει ο κος Οικονόμου το έκανε επίσημη καλλιέργεια του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό καννάβεως μετά τον εκδοτικό οίκο Λαμπράκη και την εταιρεία του Κοντομηνά, που μας προσφέρει σαβουρόχορτο απλόχερα και καθημερινά στις 20.00 ακριβώς.
Και όλα αυτά γιατί; για να συνεχίσουν το βιολί τους περί ασύλου, περί πανεπιστημίων που είναι άντρα εγκλήματος, περί αιωνίων φοιτητών μαστούρηδων που κάνουν καταλήψεις και τραμπουκισμούς κλπ κλπ. Έτσι μέρα με τη μέρα τα στημένα γκάλοπ τους γίνονται όλο και πιο πραγματικά αφού η κακόμοιρη πλειοψηφία πείθεται πως όλα αυτά τα μπάχαλα τα κάνει μια μειοψηφία ακραίων. Και έτσι η κακόμοιρη πλειοψηφία ενδυναμώνεται και αποφασίζει και για τη μειοψηφία χωρίς τη μειοψηφία. γιατί στη δημοκρατία η μειοψηφία δεν έχει λόγο, επειδή πολύ απλά είναι μειοψηφία ή επειδή το λέει η πλειοψηφία ότι αυτή είναι μειοψηφία.

Θα πρότεινα λοιπόν για αρχή μια μήνυση από το Πανεπιστήμιο Κρητης εις βάρος της ΝΕΤ για συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν μπορεί ο κάθε παπάρας να λέει την παπαριά του και να πληρώνεται για αυτό. Ας πάει να πληρωθεί από τη Γιαννάκου.

επίσης θα πρότεινα στον κύριο Οικονόμου εντατικά μαθήματα αγροτικής οικονομίας για να ξέρει τί έκταση καταλαμβάνουν 500 χασισόδεντρα και πόσο πιάνει ένα στρέμμα.
Θα του συνιστούσα επίσης να πάει και στην πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου να κάνει αυτοψία του εδάφους - εδάφους μπας και πάψει να είναι τόσο μαλάκους - μαλάκους.
Επιπλέον, θα μπορούσε να επισκεφτεί την αίθουσα, την οποία ο Πρετεντέρης προ μηνός είχε ονομάσει "κτήριο κατειλημμένο από κουκουλοφόρους εδώ και 5 χρόνια". Μάλιστα μπορεί να πάει μαζί με τον Πρετεντεριους για να κάνουν διάλεξη με θέμα "Παραποίηση της αλήθειας, διασπορά ψευδών ειδήσεων και διαμόρφωση κοινής γνώμης". Το πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό να τους δεχτεί με γαρδένιες και θα τους παρέχει κάθε πληροφορία που θα χρειαστούν για να το δυσφημίσουν περαιτέρω.

3 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Εγώ προτείνω (αν και θα πέσει κεραυνός να με κάψει για αυτό που λέω) να καταργηθεί, όχι το άσυλο, αλλά η Κρήτη! Σε κάθε χωριό και διάσελο (όχι Νικολάκη) υπάρχει και μια χασισοφυτεία.
Κατάργηση της Κρήτης τώρα!

Να πω κι "αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι"; Ή θα πέσει και πάλι κεραυνός να με κάψει, χαχαχα...

nikolakisdiaselos είπε...

καλά τα λες, πολύ καλά. Τον εντεταλμένο ρόλο των υποτιθέμενων δημοσιογράφων, ρουφιάνων, λασπολόγων και προπαγανδιστών των αφεντικών τους, είναι καιρός να τον ξεμπροστιάσουμε και να τον καταδείξουμε δίχως έλεος κι εκπτώσεις.

παράλληλος είπε...

Η μαριχουάνα της μαμάς μου είναι η καλύτερη!