12 Μαρ 2007

ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ)

Κάποτε ήταν δύο φίλοι. Μια μέρα, γυρνάει ο ένας και λέει στον άλλο: " Εδώ έχω τον χάρτη μιας περιοχής που είναι θαμμένος ένας θησαυρός. Τι λες; Θέλεις να δοκιμάσεις να τον ξεθάψεις; ". Κι ο άλλος απάντησε: "Μα γιατί; Υπάρχει κάποιος λόγος; Καλά δεν ζούμε και με τα λίγα που έχουμε; ". Ο άλλος τότε, ενοχλημένος, τον έπιασε απ' τον ώμο και του είπε χαμηλόφωνα: " Καλά και πιο καλά θα ζούμε αν βρούμε τον θησαυρό! Σε παρακαλώ, μην μου το αρνηθείς! Και σου υπόσχομαι πως αν με βοηθήσεις θα μοιραστούμε την λεία! Εξάλλου εσύ είσαι η μόνη μου ελπίδα. Είσαι πιο νέος και πιο δυνατός από μένα. Χωρίς εσένα δε θα τα καταφέρω!". " Καλά, για χατήρι σου θα πάω. Επειδή είσαι ο καλύτερός μου φίλος και σε τιμάω!".
Πέρασαν οι μέρες, πέρασαν και τα χρόνια. Κι ο ήρωάς μας, μετά από πολλές κακουχίες, στερήσεις και κινδύνους, κατόρθωσε τελικά να βρει τον θησαυρό. Αφού τον έκρυψε μέσα σ' έναν πελώριο θάμνο, έκατσε στην σκιά ενός δέντρου για να τηλεφωνήσει στον σύντροφό του και να ξεκουραστεί. Την ώρα όμως που του εξηγούσε σε ποιο μέρος κάθησε να ξαποστάσει, έτυχε να περνάει απο κει μια ομάδα από συνοριοφύλακες. Τον πλησίασαν σιγανά, πατώντας στα δάχτυλα, κι όταν τον αντίκρισαν έτσι, βρώμικο και ταλαιπωρημένο, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο αρχηγός της ομάδας εξηγούσε στον νεαρότερο: "Έπρεπε να τον σκοτώσουμε, μην στενοχωριέσαι! Αυτοί οι λαθρομετανάστες είναι άρρωστοι κι επικίνδυνοι...".
Οι μέρες πέρασαν , πέρασαν και τα χρόνια. Ο δεύτερος ήρωας της ιστορίας μας πήγε στο μέρος που ήταν κρυμμένος ο θησαυρός και τον βρήκε. Μέσα σε μια νύχτα έγινε πλούσιος κι αξιοσέβαστος. Τώρα που μιλάμε μάλιστα, είναι λαοφιλής δήμαρχος μιας πόλης και ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας. Κι όταν διοργανώνει κάποια κοσμική εκδήλωση, πάντοτε θα υπάρχει και μια τιμητική θέση για το φάντασμα του φίλου-αδερφού του. Και τα παιδιά του, όταν γίνεται λόγος για τον πεθαμένο "θείο" τους, υποχρεούνται να σκύβουν το κεφάλι από σεβασμό και να δακρύζουν...
Σημείωση - Προτροπή: Κρατήστε την ιστορία έτσι όπως έχει. Αφαιρέστε μόνο τα δύο πρόσωπα και στη θέση τους, απ' την μία πλευρά, αφού πρώτα τοποθετήσετε ένα κάδρο που να γράφει ΠΑΤΡΙΔΑ, προσθέστε το όνομα ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ , κι απ' την άλλη, ακριβώς με το ίδιο κάδρο, το όνομα ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ.
Ελπίζω να καταλάβατε...

5 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Καλό κείμενο, καλό μπλόγκ, καλέ καταχωρίσεις!

nikolakisdiaselos είπε...

ευχαριστούμε για τις φιλοφρονήσεις...

ΠανωςΚ είπε...

Πάντως ο φίλος μου ο Στελλάρας Παπαθεμελής έχει κάνει την καλύτερη πρόταση μετά τα "αποτροπιαστικά επεισόδια και τη βεβήλωση του Αγνωστου Στρατιώτη από τους κουκουλοφόρους":
Να τεθεί εκτός νόμου η κουκούλα!

Κάτω οι μπούργκες, κάτω τα τσαντόρ, κάτω οι μάσκες, κάτω οι κουκούλες, κάτω ακόμη και τα στρατιωτικά φουλφέης του στρατού, μπας και γίνει γνωστός ο Άγνωστος Στρατιώτης!

παράλληλος είπε...

Έχετε στοιχεία, κύριε Νικολάκη, ή έτσι το πετάξατε σπιλώνοντας συνειδήσεις;

nikolakisdiaselos είπε...

παράληλε, είπαμε για τον μύθο.Ενίοτε ενοποιεί κι όλα τα λαμόγια. Ειδικά αν είναι και κυβερνητικά...