Ένα λαμόγιο και μισό ήταν ο Αριστείδης και καλά κάνανε τον μαλάκα και τον εξοστρακίσαν.
Έτσι είναι και δε σηκώνω και δεύτερη κουβέντα.
Τόσα χρόνια μας έχουν πρήξει για το πόσο αχάριστος λαός είμαστε. Με διάφορες αφορμές αλλά με κύρια την περίπτωση του Αριστείδη του δίκαιου.
Ε, λοιπόν εγώ έχω πλέον πιστέψει ότι ο κόσμος ήθελε να τον πετάξει από τα κοινά γιατί ήταν ένα λαμόγιο και μισό αλλά αυτός επέμενε. Απέφευγε την λαϊκή ετυμηγορία για πολύ καιρό με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Είχε και διάφορους κολλητούς να τον αβαντάρουν. Ντελάληδες και ξερώ γω. Να γυρνάνε στην Αθήνα και να λένε πόσο καταστροφικό για την πόλη θα ήταν να έφευγε ο Αριστείδης. Ο κόσμος όμως δεν τον ήθελε αλλά παρόλα αυτά οι ντελάληδες συνέχιζαν. "Όχι" λέγανε "πρέπει να μείνει εδώ να συνεργαστεί με άλλους και να σώσουν την πόλη από τα προβλήματα της. Μόνο αυτός ξέρει. Τι κι αν ήταν τόσο καιρό στην πολιτική; Οι άλλοι φταίνε".
Αλλά έλα σου που κάποια στιγμή έφτασε η ώρα.
Και ο κόσμος έγραψε το όνομα του πάνω στο όστρακο Ακόμα και τότε όμως μια μειοψηφία επέμενε ότι μόνος αυτός μπορεί.
Αλλά από ότι φαίνεται οι αβανταδώροι κάνανε καλά τη δουλειά τους και έμμεινε στην ιστορία ο κακός και αγνώμων λαός.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι ο Αριστείδης ουδέποτε έφυγε. Εξέλαβε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως τιμωρία του λαού για τη κακή διακυβέρνηση, ανέλαβε το πολιτικό κόστος και ζήτησε συγνώμη.
Εν κατακλείδι. Δε ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι μάλλον και αυτοί θέλουν να μας οδηγήσουν σε ένα νέο, πιο λάιτ, μνημόνιο. Όμως αυτό το πράγμα τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ και σε όσους πιστεύουν κάτι διαφορετικό είναι ανεπανάληπτο.
Για να σας δώσω να καταλάβετε, ακούστε
εδώ τι λέει ο κ. Λυκουρέντζος στον Χατζηνίκο ειδικά στο εδάφιο 4:28 με 4:44.
Επειδή βαριέσαι θα σου πω τι λέει εκεί:
"Με εντυπωσίασε σήμερα το άρθρο της "Εστίας" όπου ο αρθρογράφος λέει "πως είναι δυνατό να συζητάμε με εκείνους οι οποίοι στην πραγματικότητα θέλουν να πάρει άλλη κατεύθυνση η χώρα και να μην έχουμε το θάρρος να αποφασίσουμε εκείνοι που ξέρουμε ποιο είναι το σωστό για την πατρίδα""
Τι σκατά κάναμε εκλογές δε ξέρω.
Δε χρειάζονταν.
Αυτοί ξέρουν.
Αλλά πρέπει να βρουν το θάρρος να αποφασίσουν. Αλλά μάλλον δε το χουν.
Και μάλλον δε το χουν γιατί όπως άκουσα σήμερα να λέει ένας παίκτης (ο Ali Fatemi του American School of economics τουτέστιν νεοφλφς) στο France 24 (ναι!είχε ΚΑΙ στο χωριό μου τέτοιο!Μα δεν είναι υπέροχο;)
"Αν η Ελλάδα είχε βγει από το Ευρώ πριν 2 χρόνια οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές. Αν το κάνει τώρα δε θα είναι το ίδιο. Αν το κάνει σε 2 χρόνια από τώρα μπορεί να μην υπάρχουν συνέπειες καν"
(η πολύ-πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα-συμμετέχει και ο Βάρουfuck
εδώ και
εδώ ευχαριστώ ρε
@herath72)
Για πόσο θέλουν οικουμενική κυβέρνηση είπατε; Δυο χρόνια; Χμ....
Έχω καταλήξει και εγώ πλέον ότι το θέμα είναι πολιτικό. Δε ξέρω τι λύση θα υπάρξει σε οικονομικό επίπεδο. Αλίμονο, αν ήξερα. Άλλο λέω. Ότι από όσο έχω καταλάβει εγώ ο αγλαός δεν έχει σημασία τι θα γίνει, αλλά πως.
Παράδειγμα.
Μας έλεγαν ότι έτσι και ενεργοποιηθούν τα CDS θα έρθει
η καταστροφή της Βαλύρια. Τελικά, μετά το PSI η ISDA (η εταιρία που για κάποιο λόγο ΑΥΤΗ κρίνει αν κάποιος είναι χρεοκοπημένος ή όχι, δείτε
εδώ τις αναφορές για το πιστωτικό γεγονός της Ελλάδας) θεώρησε ότι το κούρεμα που προέκυψε είναι πιστωτικό γεγονός και επομένως τα CDS έπρεπε να πληρωθούν. Και πληρώθηκαν. Και δεν έγινε και τίποτα. Ίσως επειδή
δεν είναι και τίποτα. Ή τέλος πάντων δεν έγινε ακόμα. Ή μάλλον δεν έγινε για όλους τους άλλους πλην ημών. Άρα το κανόνισαν το θεματάκι.
Και ερωτώ:
Είμαστε σίγουροι ότι έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει έξοδος από το ευρώ και καταστροφή;
Αληθινή ερώτηση είναι. Αν μπορεί κάποιος ας μου ανοίξει τα μάτια.
ΥΓ Άσε, το "εν κατακλείδι" εκείνο πήγε περίπατο.
ΥΓ2 Προς panws_k: Μου τελείωσε το τσίπουρο. Κάνε κάτι.