22 Νοε 2009

Να εμβολιαστούμε γρήγορα, να πάρουμε αντισηπτικό και μάσκα

Η γρίπη των χοίρων μας έχει τρομοκρατήσει.

Υποψιάζομαι πως κάποιοι τα αρπάζουν χοντρά από τις φαρμακευτικές. Η Καθημερινή σήμερα στο πρωτοσέλιδο γράφει "Δύο νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη". Στα ψιλά γράμματα βέβαια μαθαίνουμε ότι οι δύο νέοι θάνατοι αφορούν σε άτομα με ανοσοκαταστολή (ο ένας λευχαιμία και ο άλλος πολυοργανική ανεπάρκεια). Δίπλα στο προπαγανδιστικό (με στόχο την τρομοκράτηση και την αποδοχή του εμβολιασμού) κείμενο της Καθημερινής υπάρχει και το βαρυσήμαντο ρεπορτάζ της κας Γαλήνης Φούρα με τίτλο "Ανθεκτικός ο ιός της αμφιβολίας", στο οποίο αναφέρει ότι η κοινωνία είναι αρνητική ως προς τον εμβολιασμό και ψέγει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν. Φυσικά δεν παραλείπει να τονίσει ότι ο ιος "έχει κάνει θραύση στα σχολεία" και ότι "σε όλον τον κόσμο από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα οι εμβολιασμοί φθάνουν τα 65 εκατομμύρια".

Επειδή τα συγκεκριμένα άρθρα πηγάζουν είτε από βλακεία είτε από σκοπιμότητα θα αναφέρω τα βασικά επιχειρήματα αντίστασης στην τρομοϋστερία της γρίπης.

- η νέα γρίπη είναι ήπια με συνηθισμένα συμπτώματα. Από αυτήν κινδυνεύουν μόνο όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως στις τρεις περιπτώσεις θανάτου στην Ελλάδα. Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται στην εντατική και για τους οποίους μια απλή οποιαδήποτε λοίμωξη μπορεί να τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα.
-Η κοινή γρίπη ετησίως έχει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα παγκοσμίως, ενώ η πολυδιαφημισμένη νέα γρίπη εδώ και ένα χρόνο δεν έχει προκαλέσει πάνω από 7.000 απώλειες.
-Τα κράτη του δυτικού κόσμου είχαν ήδη συμφωνήσει με τις εταιρίες για την αγορά των εμβολίων πριν γίνουν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι. Οι μέθοδοι προπαγάνδας που χρησιμοποιήθηκαν στην παρούσα φάση, η απουσία αντίστοιχης καμπάνιας για πραγματικά θανατηφόρες ασθένειες σε παγκόσμιο επίπεδο και η βιαστική προσπάθεια μαζικού εμβολιασμού πληθυσμών (με πολιτικές, οικονομικές και υγειονομικές προεκτάσεις) μπορούν παρά μόνο να προκαλέσουν υποψίες.
-Οι λέξεις Baxter, Tamiflu, Roche, Relenza αν γκουγκλαριστούν δίνουν πολλές απαντήσεις. Οι φαρμακευτικές της Δύσης προκαλούν εδώ και δεκαετίες στην Αφρική περισσότερους θανάτους από κάθε ψευτογρίπη (αλήθεια, θυμάστε την άλλη, φοβερή, γρίπη των πτηνών και την τρομαχτική νόσο των αγελάδων;). Οι προσπάθειες κυβερνήσεων της Αφρικής να φτιάξουν φτηνά δικά τους εμβόλια μπλοκαρίστηκαν με ποικίλους τρόπους με συνέπεια να πεθαίνουν εκατομμύρια όχι μόνο λόγω στέρησης για παράδειγμα φτηνών φαρμάκων για το AIDS, αλλά από ασθένειες που εδω και αιώνες δεν απειλούν το δυτικό κόσμο. Τα τελευταία χρόνια η πίεση κατά των φαρμακευτικών να αλλάξουν στάση απέναντι στους φτωχούς συγγενείς του τρίτου κόσμου έχει αυξηθεί. Συνεπώς, χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η αγορά της Δύσης (να κάνουμε κανα συμβόλαιο καλό, να πουλήσουμε κανένα Tamiflu και κανένα αντισηπτικό), με μεθόδους προπαγάνδας και τρόμου. Μόνο έτσι θα ισοσκελίσουν οι εταιρίες αυτές τις απώλειές τους από τον έλεγχο των χωρών του τρίτου κόσμου. Σε πρωτη φάση και με τη συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των μίντια καλά τα καταφέρνουν.

Εδώ ένα κείμενο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών για το φάντασμα της γρίπης, τα κέρδη και την παραγωγή τρόμου και πειθάρχησης.

4 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Είμαστε όλοι χοίροι.
Είμαστε χοίροι και είμαστε καλά!

ΠανωςΚ είπε...

Εντοπίστηκαν στο δίχτυο, κατόπιν σχετικής υποδείξεως του Αρσένιου Λουμπένιου:
Κείμενο από το Blog αντιπληροφόρησης του Κοινού Τόπου

και

απ' τη συνέλευση υψηλού κινδύνου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σαλαδίνε, ο Κουρουζίδης ξαναχτύπησε με άρθρο του στη σημερινή Αυγή. Αυτή τη φορά στόχο βάζει τους ανένταχτους του ΣΥΡΙΖΑ και με διάφορα λογικοφανή συνδικαλιάρικα τερτίπια ελεεινής μορφής, μέμφεται ουσιαστικά τους ανένταχτους για αυτήν τους την επιλογή και στο τέλος καταλήγει να θεωρεί όλη τη συζήτηση που εξελίσσεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την οργανωτική του αναβάθμιση και μετεξέλιξη, εκ του πονηρού και σχέδιο αλλαγής των συσχετισμών εντός της ανανεωτικής αριστρεάς (σαν να έχουν κουρδίσει χιλιάδες ανένταχτα ανθρωπάκια, ο Ρινάλντι, ο Νταβανέλος, ο Γιαννόπουλος και ο Μπανιάς) Αν εόιναι δυνατόν. Τέλος πάντων, νομίζω ότι τα ευτράπελα θα συνεχιστούν όσο τα πολύ σοβαρά πολιτικά -προγραμματικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Πάντως εκτός της συζήτησης και διαπάλης εντός του ΣΥΡΙΖΑ που δικαίως απσχολεί μεγάλο τμήμα αριστερών, κομμουνιστών, ανένταχτων και οργανωμένων, έχει ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου να παρακολουθήσει κανείς την πορεία και τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, όπου διακρίνονται μάλλον τρεις τάσεις. Η μεγαλύτερη είναι η συσπείρωση γύρω από το μετωπικό σχήμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε δεύτερο λόγο είναι η πρόσφατη κινηματική συμμαχία της μειοψηφίας του ΝΑΡ, του ΕΕΚ, της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και ανένταχτων αναρχικών και αριστερών και κατά τρίτο λόγο είναι μια σειρά δυνάμεων που δεν εντάσσονται σε κάποια μετωπική συμμαχία προς το παρόν, όπως το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ, η Κ.Ο. Ανασύνταξη κλπ.

ΠανωςΚ είπε...

Παραθέτω λινκ με το υπέροχο, υπέρλαμπρο, ουρονοταξάτο, γροθιά στο κατεστημένο, μολότοφ στα κωλομέρια του συστήματος κείμενο του κυρίου Κουρουζίδη στην Αυγή, στο οποίο αναφέρεται ο ανώνυμος φίλος....

Κου-κου-ρου-κου