20 Ιουν 2007

EJEKT και άλλες πίπες ή φόρτωσέ τα στους γνωστούς αγνώστους (sic)



Και ο πιο ηλίθιος και ανυποψίαστος που έφτανε στο πρώτο σημείο ελέγχου του (r)ejekt festival 2007 αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πάει καλά. Υπερβολικοί έλεγχοι ασφάλειας, καλογυμνασμένοι φουσκωτοί καραφλοί, τρία σημεία ελέγχου, απαγόρευση εμφιαλωμένων που περιείχαν ανταγωνιστικά του μεγάλου χορηγού heineken ποτά, κωλοβυθόμετρο για να ελέγξουν τα σεξουαλικά γούστα του εισερχόμενου και άφθονα άχρηστα δώρα και γκάτζετς (ένα καταπληκτικό μπλιμπλικι καπάκι της χαινεκεν που φοριέται στο πέτο και σε κάνει πυγολαμπίδα, προφυλακτικά για μεγαλύτερη ευχαρίστηση που μας προετοίμαζαν για το πισωκολλητό που θα τρώγαμε από τους διοργανωτές, μπλουζάκια με διαφημίσεις αλλά και το επαναστατικό μότο "you gotta fight", δωρεάν χέννες για τους πιο τρέντι, κλπ κλπ) μαζί με μερικούς τόνους φλάιερς για τα μεγάλα μαστ-γκόου ιβέντς του καλοκαιριού. Και το κερασάκι στην τούρτα; Μερικά τρυφερά ροντβάιλερς στην αγκαλιά των σεκιουριτάδων που μας υποδέχονταν γρυλλίζοντας με νόημα.
Όλα αυτά στην πρώην αμερικανική βάση (να το και το ιδεολογικό μέσα) και νυν ολυμπιακό ακίνητο γήπεδο μπέιζμπολ (να και το υποννούμενο). Και το σεξουαλικό κοκτέιλ στην πλάτη των αδαών που έσκασαν 60 και 70 ευρώ ήταν έτοιμο να πάρει φωτιά.

Στις 8.20 άρχισε να πάιζει από τα ηχεία ο ζορμπά δε γκρίκ και εμφανίστηκαν οι μαντνες στη σκηνη και το όνειρο μου εδω και χρόνια γινόταν πραγματικότητα. Ο πολύ κακός ήχος και η σκόνη του γηπέδου (άλλο πάλι τούτο) δε πτόησαν τους φανατικούς. Ο ήχος ήταν σαν να έτρωγες σουβλάκι σε πανηγύρι ή έπινες μπίρα στου ψυρρή και κατά λάθος κάπου στο βάθος ακουγόταν να παίζουν κάτι τύποι. Και πράγματι ο περισσότερος κόσμος συζητούσε, έστριβε τα πρώτα τσιγάρα και αγόραζε κουπόνια για μπίρες και γκρικ σουβλακι ενώ οι ταλαίπωροι μαντνες με κοστούμια με κόντρα ήλιο πάλευαν να ακουστούν. Ξεκίνησαν μάλιστα με το one step beyond και μόνο καμιά 200 άτομα μπροστά χόρευαν. Οι υπόλοιποι ούτε κατάλαβαν ότι είχαν βγει ενώ άλλοι απορούσαν "καλα ρε φίλε αυτοί οι μαντνες σκάσαν με κοστούμι"!! ή "αυτό είναι το σαπόρτ των αντεργορλντ; Λίγο γέροι δεν είναι";

Μετά από απεγνωσμένες προσπάθειες του σαξοφωνίστα να ξεσηκώσει το κοινό (κατέβηκε κάτω από τη σκηνή περιστρεφόμενος και πιθηκούμενος) άναψαν λίγο τα αίματα για τους 200 μπροστά, ενώ ήταν φανερό πως ο πολύς λαός περίμενε τους beastie boys και τους underworld. Ωστόσο οι μάντνες το πάλεψαν μιάμιση ώρα και τουλάχιστον όσοι πήγαν στο rejekt για αυτούς αποζημιώθηκαν. Έπαιξαν όλα τα χιτάκια house of fun, our house, baggy trousers, my girl, it must be love, prince και τη διασκευή στο chase the devil και το καινούριο i'm sorry. Αποχώρησαν και επανήλθαν κάτω από τις φωνές μαντνες μαντνες του κοινού που τελικά ζεστάθηκε και κλείσαν το ανκόρ με το cairo, στο οποίο έπεσαν τα καθιερωμένα σπρωξίδια και ο αλά μάντνες χορός. Προ στιγμή ξεχάστηκε ο κακός ήχος και μπορούσες να πεις πως ίσως όλα πάνε καλά.
Αφού φρόντισε η διοργανώτρια να καθυστερήσει η εμφάνιση των beastie boys τρία τέταρτα τουλάχιστον για να πωληθούν καμια τρεις τόνοι σάπιου κρέατος βγήκαν στη σκηνή οι beastie με εμφανή διάθεση για να τα σπάσουν ενώ στο κοινό χόρευαν απαξάπαντες σχεδόν κάτι που προμήνυε τι θα ακολουθούσε στους underworld.

Και όμως όλοι αυτοί λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο διοργανωτή μαλάκα, χωρίς τους σεκιουριτάδες παπάρες και χωρίς το παραμάγαζο των αγνώστων που μάλλον πληρώθηκαν ως υπάλληλοι ανταγωνιστικής σεκιούριτι κόμπανι.

Στις 9 και κάτι έγινε το πρώτο ντου για να μπει κόσμος τσάμπα. Μετά από κάποια μικροεπεισόδια (φήμες για ένα παιδί που το χτύπησαν οι σεκιούριτι) οι σεκιούριτι ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν. Μαζί με αυτούς εξαφανίστηκε και το κοριτσάκι που μοίραζε δωρεάν προφυλακτικά στην είσοδο. Τότε μαύρα φίδια άρχισαν να με ζώνουν. Τα ροντβάιλερ επίσης άφαντα. Αντίθετα, κόσμος χαλαρά έμπαινε τσάμπα στο συναυλιακό χώρο. Λίγο μετά την εktεleση του body movin από τους beastieboys μια αθώα φωτιά άρχισε να καίει έξω από το στάδιο και πίσω από την εξέδρα των βιπς. Παράλληλα μια ομάδα κρανοφόρων περί τους 30 άναψαν μια φωτιά για να ζεσταθούν στο πάρκιν των βιπς δίπλα στο χώρο της συναυλίας. Χρησιμοποίησαν για προσάναμμα ένα φορτηγάκι της ρεντ μπουλ, μια μπεεμβε του Παπαλουκά (το άκουσα και αυτό!) και ένα βιτάρα (ίσως του Ψωμιάδη σιγά μην έλειπε από το πανηγύρι). Όσοι είχαν βαρεθεί τους μπίστι μπόις, οι οποίοι γιακανα 10λεπτοτοχαν ρίξειστο σκράτσινγκ και στον αυτοσχεδιασμό βρήκαν πολύ ενδιαφέρον το χάπενινγκ με τις φλόγες και τα μπουμ και μποινγκ των εκρηγνυόμενων μπουκαλιών της ρεντ μπουλ. Για αυτο πολύς κόσμος φωτογράφιζε το θέαμα, ενώ οι υπάλληλοι των μπαρς σταδιακά άρχισαν να τα εγκαταλείπουν αφήνοντας ενθουσιασμένους τους θεατές, οι οποίοι δυνατά και ελληνικά άρχισαν να λεηλατούν μπίρες, μπουκάλια τεκίλας, σουβλάκια, κούτες με προφυλακτικά και ό,τι μπορούσαν να αρπάξουν.

Και μέσα σε αυτό το αστείρευτο κέφι οι ελεεινοί αμερικάνοι μπίστι μπόιζ, έπρεπε να το περιμένουμε αμερικάνοι σάπιοι νεοταξίτες που είναι, μας άφησαν σίξυλους χωρίς ένα "γκουντμπάι άθενς", χωρίς ένα "ευκαριστόμε αθινα, ευκαριστόμε ελλάντα" χωρίς ένα "γειά σας παιδιά γεια σας παιδια και νασαστε καλα" και κυρίως χωρίς να παίξουν το sabotage, το fight for your right και το intergalactic.

Και ενώ ο κόσμος δεν απογοητευτηκε αλλά περίμενε πως θα επιστρέψουν και πως όλα αυτά είναι ένα σκηνοθετικό αβαντγκαρντ μεταμοντέρνο κόλπο των διοργανωτών, ανάβουν τα φώτα και βγαινει ένα τυπάκι και με περισσό θράσος ενώ 10000 κόσμος διασκέδαζε ποικιλοτρόπως και δηλώνει: "ένα μέλος των underworld χτυπήθηκε και η συναυλία ακυρώνεται".

Η τρελή μούφα περί τραυματισμού δεν έπεισε το κοινό το οποίο κατανόησε ότι οι διοργανωτές αρπάζοντας τα τρις και με τη γνωστή ρήτρα πως 35 λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας δεν υποχρεούνται σε επιστροφή τους εισιτηριου είπαν "τα αρπάξαμε και φέτος το καλοκαίρι, δεν ελέγχουμε την κατάσταση, δεν την κάνουμε να πάμε να φάμε τα λεφτά στου Μαρτάκη να γλιτώσουμε και την πληρωμή των αντεργορλντ δίνοντας μόνο την εγγύηση;". Έτσι μετά από 5 λέπτά το ίδιο τυπακι τρομοκρατημένο (άγνωστο για ποιό λόγο) φωνάζει σε 10000 κόσμο "Γρήγορα εκκενώστε το γήπεδο γιατί χανόμαστε". Ευτυχώς, που κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά. Όπως κανείς δεν μπορεί να παίρνει στα σοβαρά το ejekt και τους διοργανωτές του. Γιατί αν 10000 κόσμος εκείνη τη στιγμή τους έπαιρνε σοβαρά θα είχαμε θύματα καθώς δεν υπήρχε κανείς να φροντίσει τη έξοδο του κόσμου από τις 2 εισόδους τρύπες. Δεν υπήρχε κανείς να εξηγήσει τί γίνεται. Δεν υπήρχε κανείς να πάρει έναν πυροσβεστήρα να σβήσει τις φωτιές. δεν υπήρχε κανείς να ανοίξει κλείσει το δρόμο και να ξεμπλοκάρει τον πανικό που ακολουθησε στη Βουλιαγμένης με τον κόσμο να στοιβάζεται άρον άρον. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΣΩΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μετά από τη συναυλία άρχισε το πανηγυράκι των μιντια και των ηλιθίων. Τα μεν μίντια παραπληροφορουσαν και βάζαν το αστυνομικό ρεπορτάζ με τις ληστείες μαζί με τους γνωστούς άγνωστους του ιτζεκτ (που ειναι καραγνωστοί σεκιουριτάδες νταβατζίδες) και οι μεν ηλίθιοι θεώρησαν πως ήταν μια επαναστατική πράξη αντίστασης που χρήζει υπεράσπισης (βλ. συζήτηση στο ιντυμίντια). Φυσικά όποιος είναι νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει πως οι άνθρωποι που προσπάθησαν να πουλήσουν νταβατζιλίκι προχθές δεν έχουν καμία σχέση με τον αναρχικό χώρο (απορώ γιατί η ΣΟ του ίντυ άφηνε να γίνεται τέτοια συζήτηση). Η φάση ήταν μια καλή μαφιόζικη ενέργεια συμφερόντων προστασίας. Τελικά χαμένοι βγήκαν οι μαλάκες πάλι. Όσοι πλήρωσαν να δουν κάποια συγκροτήματα που δε θα τα δουν ποτέ. Πλήρωσαν πολύ ακριβά για κάποιους διοργανωτές που τώρα θα έπρεπε να απολογούνται στον εισαγγελέα για τα κυκλώματα σεκιούριτι που αναμειγνύονται στα νταβατζιλίκια, για το ποιοί ήταν οι τριάντα που ήταν ξεκουκούλωτοι επί το πλείστον, για την ανυπαρξία σχεδίου κινδύνου και εγκαταστάσεων ασφάλειας κλπ κλπ. Επίσης θα έπρεπε να απολογούνται στο συνήγορο του καταναλωτή για τη διακοπή της συναυλίας καταχρηστικά από τριάντα άτομα. Αλλά τέτοια χώρα τέτοια λόγια.


ήδη έχει δημοσιευτεί ένα κείμενο για συλλογή υπογραφών κατά των διοργανωτών και η επικοινωνία στο μειλ: sueejekt@yahoo.com. Ελπίζω μόνο να μη διοργανώνει την κίνηση αυτή κατά του ejekt η big productions.

Υ. Γ. Όσο σκέφτομαι το Γ. που έδωσε τα λεφτά του για τους Άντεργορλντ ευχαριστώ το μεγάλο Μανιτού που φρόντισε να βγουν πρώτα οι μάντνες και να μη θρηνω και εγώ τα σιξτι γιουρος.

Y.Γ. Η πολιτική δημοσιέυσης του Πανωκάτω δε μου επιτρέπει να δημοσιεύσω φωτογραφίες με τα καιγόμενα λάντα στο πάρκινγκ των βι-αϊ-πιζ.

16 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Σουβλάκια, μπίρες, φωτιές, τούβλα, προφυλακτικά... Μια χαρά μου φαίνεται εμένα πάντως...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κι εγώ κάπου το διάβασα ότι ήταν διαμάχη σεκιουριτάδων... Κι απ' ό,τι κατάλαβα καλύτερα τους ακούς κατεβαζμένους από το ίντερνετ...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σχετίκαλυ κι εδώ

http://mantalena-parianos.blogspot.com/2007/06/ejekt.html

Ανώνυμος είπε...

kalo einai otan klevoume kapoies photo, na anaferoume tin pigi toulaxiston.

Hotel Video Gallery είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hotel Video Gallery είπε...

Επικοινωνία με το κοινό: Detox Promotions, 210 9625105, Γραφείο Τύπου: Σταύρος Στριλιγκάς, 6995318647, ststriligas@yahoo.com

Λένε ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για απζημίωση, θα βγάλουν ανακοίνωση τέλος εβδομάδας.

Στη σελίδα τους στο myspace θα βρείτε το πρώτο δελτίο τύπου και ένα ατελείωτο χορταστικότατο κράξιμο απο κόσμο που πήγε στο REJEKT festival.

http://www.myspace.com/detoxpromotionsejektfest

ΠανωςΚ είπε...

Dimitri: Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Ανώνυμε: Ευχαριστούμε για την ανώνυμη επισήμανσή σου. Συμμορφωθήκαμε και πάψαμε να είμαστε "κλέφτες". Υποθέτω πως τώρα όλα στο Διαδίκτυο, στον κόσμο όλο, κυλούν αρμονικότερα, αφού αποδόθηκαν οι φωτογραφίες τω φωτογράφω.

nikolakisdiaselos είπε...

Ντου από παντού ρε και τους σκύλαρους να τους βάλετε σε κυνομαχίες να κονομήσετε τα λεφτά που σας έφαγαν οι αλήτες..

Salah ad-Din είπε...

ανώνυμε να μας κάνεις μήνυση για την κλοπή. Κρίμα που σου κόψαμε τη δόξα. Πολύ ισχυρό συναίσθημα ιδιοκτησίας έχεις. Καλλιτέχνης φωτογράφος και εσείς αγαπητέ;
Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε και για το νομικό καθεστώς της κλοπής φωτογραφιών από άλλα μπλογκς;
έλεος πια με τους καρδινάλιους που κινδυνεύουν από την κλοπή των πνευματικών τους δικαιωμάτων.
Την επόμενη φορά όποιος ενοχλείται να κάνει κόπι προτέκτιον στις φώτο του. Στο ίντερνετ είμαστε και δεν παρουσιάσαμε τις φωτο ως δικές μας γιατί πρώτα από όλα δεν έχουμε σύνδρομα κομπλεξικής ιδιοκτησίας. Άκου κλοπή! σιγά ρε μεγάλε.
Σιγά τους πινακες του Πραδο.
Δηλαδή τι να πουν και οι φωτορεπορτερ που ειναι επαγγελματιες;

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως με 60 € στο φεστιβαλ της βαβελ, ακομα πινω!!

ΠανωςΚ είπε...

Toni Venieri, βαβελικός κι εσείς;
Αλίμονο όλοι πάμε κατά διαόλου!
Προσωπικά ακόμη υποφέρω από το τριήμερο φεστιβάλ μπίρας στο οποίο επιδόθηκα...

RaZzMaTaZz είπε...

ρε! εσύ μου έκλεψες τις φωτογραφίες; αλήτηηηηη!!!

πέρα απ' την πλάκα τώρα, δεν είχα ιδέα οτι τις ανέβασες μέχρι να δω το trackback απ' το link. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα (duh!) και φυσικά δεν είμαι ο ανώνυμος από πάνω.
τώρα περί συναυλίας δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω. νομίζω τα είπες όλα.

παράλληλος είπε...

Καλύτερα να κατεβάζεις μπύρες, παρά να ανεβάζεις φωτογραφίες!
Καλύτερα σκύλος της Βάλια Κάλντα, παρά ντόπερμαν σεκιουριτά!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως γαμάτο το φεστιβάλ βαβέλ φέτος. Και αυτός o Druillet τα σπάει.

60 Ευρώ σε μπύρες toni; Καλύτερο πάντως από το να τα δίνεις στο reject.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εγώ σεκιουριτάς; Ουδέποτε!

ΠανωςΚ είπε...

Μια απαραίτητη επισήμανση προς τη Razzmatazz: Προφανώς δεν θεωρήσαμε ότι ήσουν ο ανώνυμος. Μια ματιά στο μπλογκ σου ήταν αρκετή για να καταλάβουμε τη διαφορά!