25 Ιουν 2007

Για μια χούφτα... πρώτες προτεραιότητες


Υπάρχουν κάποιες φράσεις στο λεγόμενο δημοσιογραφικό λόγο –και αυτός δηλαδή μόνο κατ’ ευφημισμόν είναι λόγος, συνήθως είναι α-λογος, ούτε καν παράλογος- οι οποίες με βγάζουν από τα ρούχα μου και κακά τα ψέματα αυτό είναι ένα άσχημο θέαμα. Ούτως ή άλλως η επιδειξιομανία δεν αποτελεί… πρώτη προτεραιότητά μου…
Ιδού ο εχθρός των ενδυμάτων μου… “Πρώτη προτεραιότητα”. Πάντα σαν πλεονασμός μου ακούγεται. Σαν κάποιος να ισχυρίζεται ότι μπορεί να βάλει περισσότερα του ενός καρπούζια στην αμασχάλη. Επίσης μου κάνει και κάτι σε τίτλο δισκογραφικής δουλειάς της Καιτούλας της Γαρμπή, ξέρετε εκείνων των τραγουδιών της με τίτλους του στιλ “Ευαισθησίες”, “Θα μελαγχολήσω”, “Πρώτη προτεραιότητα” κ.ο.κ.
Άλλο ήταν όμως το θέμα μου… Τα καρπούζια, συγγνώμη, οι πρώτες προτεραιότητες.
Μια σύντομη αναζήτηση σε ηλεκτρονικούς ειδησεογραφικούς τόπους, όντως απέδειξε ότι κάτι βρομάει στις αμασχάλες της κυβέρνησης (από τις πολλές πρώτες προτεραιότητες προφανώς):

Πάρε κόσμε κυβερνητικές πρώτες προτεραιότητες:



  1. Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων
  2. Η ικανοποίηση των πιστωτών
  3. Ο καταναλωτής
  4. Η αποτελεσματικότερη φύλαξη των στρατοπέδων
  5. Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος
  6. Η ψηφιακή σύγκλιση
  7. Η Θράκη
  8. Η παιδεία
  9. Οι αγρότες
  10. Η κοινωνική πολιτική
  11. Η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ


Δες τι μου θύμισε όμως αυτή η τελευταία προτεραιότητα....



Βουρλούμης Παναγής, ο εικονιζόμενος σκατόφατσας, διοικητής του ΟΤΕ. Και αυτός με τις δικές του πρώτες προτεραιότητες: Να δώσει αύξηση στον εαυτό του 10.000 ευρώ, ώστε οι μηνιαίες απολαβές του να φθάνουν τις 25.000 ευρώ.

6 σχόλια:

Kapetanios είπε...

Θεωρώντας τον "στρατηγικό εταίρο"(11)
ως την πιο σπουδαία προτεραιότητα( αυτό μας έχει διδάξει η μέχρι τώρα πολιτική, σε όλους του τομείς, της παρούσας κυβέρνησης) δεν μπορώ να καταλάβω την ένσταση σου μεσιε πανω κάτω μας!!
Δηλαδή με 10000 ευρώ( μόνο) μηνιαίο εισόδημα θα ήταν αστείο να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι είναι συνέταιρος με τον δεύτερο μεγαλύτερο ( μετά την ΔΕΗ) κερδοφόρο οργανισμό της χώρας.
Ενώ με 25000 ευρω το μήνα είναι αδύνατον κάποιος να υποθέσει ότι ο Βουρλουμής είναι ένας απλός εργαζόμενος, έστω και στην θέση του διοικητή!

ΠανωςΚ είπε...

Αυτοί στρατηγικό εταίρο, Κάπτεν, κι εμείς κοινωνικές εταίρες...

Kapetanios είπε...

Εμπρός λοιπόν να οργανώσουμε τώρα δα πορεία διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα της εταίρας. Κρυφές φανερές, αδήλωτες εδώ και τώρα ενωθείτε.
Το προφυλακτικό δεν είναι πλεονασμός είναι δικαίωμα.
( να μην από το πολύ γ@#$ση μείνουμε και έγκυες γμτ)
Τίποτα δεν είναι απίθανο με αυτά που γίνονται.

ΠανωςΚ είπε...

Συμφωνώ, μόνο που πιστεύω πως πρέπει να επιμείνουμε στο αίτημα για δωρεάν προφυλακτικά για όλους, αναδεικνύοντας και μια... κρυφή ηθική διάσταση: αγοράζεις προφυλακτικα για να κάνεις έρωτα, όπερ σημαίνει ότι ο έρωτας έχει καταστεί αγοραίος, κάτι σαν ταξί ένα πράγμα.
(ξέρω, ξέρω, το πολύ περπάτημα χωρίς... προφύλαξη κάτω από τόν ήλιο βλάπτει)

παράλληλος είπε...

Πάρτε τα μέτρα σας πριν σας τα πάρουν οι άλλοι...

nahames nakanamoko είπε...

τι θα τα κάνει ρε το χούφταλο, στον τάφο του θα τα πάρει;

ο στρατηγικός εταίρος τους μάρανε...
δε κοιτάν που πέφτει συνέχεια η σύνδεσή μου εξ'αιτίας του σκάρτου Τσέχικου modem που δίνουν και θα κάνω forthnet από βδομάδα, παλιοloosers

χάκινγκ που σας πρέπει...