13 Ιουν 2007

Τρις 11 τρις 12 τρις 15 και 11

Τα έχουν παίξει. Σίγουρα πράγματα. Διαφορετικά θα τα βρίσκανε. Όχι μεταξύ τους αλλά στα μαθηματικά. Για τις εφημερίδες ο λόγος. Και θα καταλάβετε. Κατά τον Χρήστο Πασαλάρη (σημ. Εδώ μεσολάβησε καραμπινάτη σκυλοδιόρθωση στα σχόλια), μέγα δάσκαλο της δημοσιογραφίας για πολλούς, κανόνας καλής δημοσιογραφίας είναι να αναφέρεται πάντα στις εφημερίδες το ακριβές ποσό, αν πρόκειται για χρήματα κτλ ή όπως στο παράδειγμά μας οι προσλήψεις. Και αυτό κάνουν οι εκδότες. Βάζουν τους απόλυτους αριθμούς και όχι κατά προσέγγιση. Υπάρχει πρόβλημα όμως....

Για παράδειγμα σύμφωνα με τη Μακεδονία έχουμε 11.643 προσλήψεις:

Από την άλλη όμως έρχεται η Απογευματινή και λέει ότι όχι φίλε δεν είναι έτσι αλλά...11.396:




Έρχεται και το Έθνος αλλά με σαφώς μικρότερο bid (διαβάστε πάνω αριστερά):
Από την άλλη η Βραδυνή αναφέρεται μόνο για προσλήψεις που ενδιαφέρουν το κοινό της ίσως. Για να ολοκληρωθεί λοιπόν η εαρινή σύναξις έχουμε:


Τα πράγματα περιπλέκονται άκόμα περισσότερο όταν στο παιχνίδι μπαίνει η εφημερίδα που εδώ και χρόνια προσφέρει άπλετα θέσεις εργασίας (Οι περισσότερες βέβαια είναι κοπτοράπτης, λαντζέρης, πλύντης κλπ με βασικό και αν μισθό, αλλά απ' έξω γράφουν ότι έχουν 500.000 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους κλπ):



ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ... Ούτε 11.643 ούτε 11.396 ούτε μόνο αγροφύλακες και οδοντόκρεμες. Τι γίνεται ρε; Και γιατί είναι τελικά τόσος κόσμος χωρίς δουλειά; Μάλλον δε διαβάζουν εφημερίδες...

Υ.Γ. Και επειδή θα αναρωτηθείτε... είναι όλες της 13ης Ιουνίου.
Υ.Γ.2 Ρε μπας και μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και δε το έχουμε καταλάβει; Ρε μπας και παν να βολέψουν πάλι τίποτα μπλου τουθ; Και έχουμε και την απόφαση του αρείου πάγου ότι λέει είναι παράνομες οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων... Ρε τι γίνεται στον κόσμο...

8 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Δουλειές φίλε υπάρχουν. Προθυμοι άνθρωποι για δουλειά δεν υπάρχουν. Και αυτοί που θέλουν να δουλεψουν τολμούν να έχουν απαιτήσεις για καλούς μισθούς, ένσημα, τήρηση του οχταώρου και λοιπές παπάντζες.
Πέραν τούτου και σχετικά με τα διαφορετικά νούμερα, εγώ, επειδή πιστεύω πως η κυβέρνησή μας και προσωπικά ο πρωθυπουργός μας, ο κύριος Κώστας Καραμανλής, παράγουν έργο, θα ψηφίσω "Αγγελιοφόρο".
Χρόνια άλλωστε εφαρμόζει έγκυρη δημοσιογραφία προσφερωντας αφειδώς νέες θέσεις εργασίας.

Μάνος είπε...

Aυτό είναι καλύτερο ρεπορτάζ από τις προσλήψεις που παίζουν οι εφημερίδες. Τα συγχαρητήριά μου. Και είμαι του επαγγέλματος.

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα:
1) Οι θέσεις είναι ολόκληρες ή "ντεμί"?

2) Το οχτάμηνο σε ΟΤΑ, θέση που αποκτάς με γλείψιμο & μέσον, θεωρείται "θέση εργασίας" ?

3) Μπας και μετράνε και τις καθαρίστριες-μεγαλο-εργολάβους που προσλαμβάνουν στα σχολεία με 100 ευρώ το μήνα;

4) Μήπως έχουν εντάξει την άμισθη πρακτική εργασία των φοιτητών στο σύστημα για να "αυγατέψουν" οι θέσεις;

παράλληλος είπε...

Το ότι είμαστε στο 80% του ευρωπαϊκού μέσου όρου σε μισθούς, το πήρατε χαμπάρι ή μήπως πρέπει να πάτε στην ευρωπαϊκή, πια, Βουλγαρία για να το εμπεδώσετε;
Το ότι με προσωπικές παρεμβάσεις ο Χατζηαβάτης Γιακουμάτος έριξε τα ποσοστά της ανεργίας το καταλάβατε ή να κάνω και κακά;

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Sorry ρε Παράλληλη και πραγματικά χωρίς παρεξήγηση:
"Το ότι είμαστε στο 80% του ευρωπαϊκού μέσου όρου σε μισθούς, το πήρατε χαμπάρι ή μήπως πρέπει να πάτε στην ευρωπαϊκή, πια, Βουλγαρία για να το εμπεδώσετε;"
Είμαστε 80% πάνω σε σχέση με τη Βουλγαρία (που δε λέει και πάρα πολλά. Γιατί π.χ. μπορεί να είμαστε πάνω 300% σε σχέση με μια Αφρικανική χώρα. ΟΚ δεν είναι στην Ε.Ε. απλά χρησιμοποιώ το παράδειγμα για να γίνω κατανοητός) ή 20% χαμηλότερα από τους άλλους "ανεπτυγμένους" εταίρους;Γιατί είναι αλλιώς το ένα και αλλιώς το άλλο.
"Το ότι με προσωπικές παρεμβάσεις ο Χατζηαβάτης Γιακουμάτος έριξε τα ποσοστά της ανεργίας το καταλάβατε ή να κάνω και κακά;"
Αυτό το έκανε πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τις παρεμβάσεις του για τόσο σημαντικά θέματα όσο είναι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου; Για το πρώτο κομμάτι ΟΚ αλλά για αυτό με το Γιακουμάτο μάλλον θα πρέπει να κάνεις και κακά...:-)

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Εχμ...γκουχ γκουχ...Παράλληλε ήθελα να πω και ουχί Παράλληλη...συγνώμη

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εχμ.... Ο Πασαλάρης (με ένα «σ»!), ο φερόμενος ως μέγας διδάσκαλος της δημοσιογραφίας και τιμηθείς έκπαλαι στις διαδηλώσεις με το σύνθημα «αλήτη, μουλάρι, Πασαλάρη!» είναι βεβαίως Χρήστος και ενίοτε και άχρηστος.

Αυτό το «Κώστας Πασσαλάρης» πρέπει να είναι Lapsus calami, διότι μάλλον έβλεπες τον Κώστα Πάσσαρη στης Τηγ-Αννίτας!

Σε τσάκωσα, Σκορδοπούτσογλε!

παράλληλος είπε...

i.skordopoutsoglou, δεν τα λέω εγώ αυτά! Οι υπουργεύοντες και πρωθυπουργεύοντες τα λένε!
Πιάσε το πνεύμα, καλή μου, σόρυ καλέ μου!