14 Φεβ 2012

Πάνως ανίκανε βλάκαν - Η μαθηματική απόδειξη της βλακείας του έρωτα

Απέναντι απ’ έναν χώρο Α υπάρχει ο ίσου μεγέθους χώρος Β. Οι χώροι Α και Β χωρίζονται στη μέση με τη βοήθεια ενός στύλου στους ισομεγέθεις χώρους Α1, Α2, Β1, Β2. Ο χώρος Α είναι κενός μέχρι που ο Π καταλαμβάνει το μισό (και κάμποσο παραπάνω, καθότι ο Π είναι ολίγον χοντρός) χώρο Α1. Ο απέναντι ισομεγέθης χώρος Β είναι κενός. Ξάφνου ερωτευμένο ζεύγος ανθρώπων Κ(ορίτσι)-Φ(λούφλης) επιλέγει όχι να βολευτεί στον απολύτως κενό χώρο Β, αλλά στον χώρο Α, όπου τον μισό και παραπάνω χώρο Α1 καταλαμβάνει ο χοντρός, μόνος και δυστυχής πλην όμως όχι βλάξ Π. Αντι λοιπόν, έστω, το Κ και ο Φ να βολευτούν ως αρμονικό και αχώριστο ζεύγος στον χώρο Α2, ο Φ καταλαμβάνει, παρότι είναι σημαντικά μικρότερου μεγέθους από τον Π, καθ’ ολοκληρίαν τον χώρο Α2 και το Κ επιλέγει να στριμωχτεί, ξεβολεύοντας τον Π, στον ελάχιστο κενό χώρο Α1. Κι ερωτώ: αποβλακώνει ή όχι ο έρως;

ΥΓ. Στο σχολείο, στα μαθηματικά ήμουν σκράπας.

7 σχόλια:

Clopy είπε...

Σκέφτηκε ο Π την πιθανότητα (προφανότητα θα έλεγα) το Κ στην πραγματικότητα να είναι ερωτευμένο με τον Π;

Βλέπω 2 σενάρια. Το επικρατέστερο:

α) Και ο Π είναι ερωτευμένος με το Κ (εξ ου και η χρήση του Φ για την περιγραφή του 3ου). Ο Φ, είτε δέχεται να μετακομίσει στο Β και να προσπαθεί να λύσει το αιώνιο ερώτημα "μήπως τελικά είμαι Φ;", είτε του συμβαίνει κάποιο "ατύχημα" με τόσο κόσμο στο δωμάτιο Α.

β) Ο Π δεν είναι ερωτευμένος με το Κ. Υποθέτουμε πως ο Π είναι λίγο Φ γιατί αλλιώς θα τους είχε διαολοστείλει στο Β εξαρχής. Άρα ο ο Π προσωρινά θα μετακομίσει στο Β για να βρει την ησυχία του.

Στην περίπτωση Α, απλά επαληθεύεται η απόδειξη της μαθηματικής βλακείας του έρωτα με Β τρόπο. Στην περίπτωση Β αποδεικνύεται περίτρανα το πρώτο σκέλος του τίτλους.

Σε κάθε περίπτωση απόδεικνύεται πως η ρίζα του κακού, βρίσκεται στο τετράγωνο του Π.

ΠανωςΚ είπε...

Σπασικλάκι (και) στο σχολείο ε; Απουσιολόγος, πρώτο θρανίο φάση; Απ' αυτούς τους "κυριαναπώ" ήσουν;

exiled είπε...

Τα παιδιά ψοφούσανε για μπέρδεμα. Αλλά έχει χάρη που κι εσύ είσαι Φ. Αλλιώς, στην χειρότερη, θα πήγαιναν στο Β.

exiled είπε...

Δηλαδή έχασες την ευκαιρία για Π στο Α.

ΠανωςΚ είπε...

Ρε εξόριστε είμαι συντηρητικός άνθρωπος αφού εγώ λέμε ρε. Τι μπέρδεμα με λες τώρα; Αυτά είναι καμώματα αυτών των αναρχικών που κάψαν την Αθήνα.

kalo paidi alla... είπε...

π*κ+φ>2

ΠανωςΚ είπε...

Μετά και το σχόλιο του Καλού Παιδιού, αρχίζω να μην καταλαβαίνω...