5 Φεβ 2012

Ηθελα να το κάνω κουίζ αλλά δεν έχω να προσφέρω πλούσια δώρα

Ο πατήρ του σημερινού προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είχε γράψει στο βιβλίο του "Πατερναλιστικός Καπιταλισμός":

Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, τη στιγμή της νίκης τους και μετά, ενδιαφέρονται προπαντός να καθησυχάσουν σχετικά με τις προθέσεις τους τις κυρίαρχες τάξεις και τις επιχειρηματικές ελίτ, να τους πείσουν ότι αντιμετωπίζουν την αποστολή τους από «εθνική» και όχι «ταξική» άποψη, να επιμείνουν στο γεγονός ότι η άνοδός τους στην κυβέρνηση δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο για τους επιχειρηματίες. Με το ίδιο πνεύμα, σπεύδουν να θυμίσουν στους οπαδούς τους και γενικά στους εργαζόμενους τα αγαθά της υπομονής, της πειθαρχίας και της φιλοπονίας. Να τους προειδοποιήσουν ότι η εκλογική νίκη και ο σχηματισμός κυβέρνησης από τους ηγέτες τους δεν θα πρέπει να θεωρηθούν σαν ενθάρρυνση για την επιβολή των εργατικών διεκδικήσεων στους βιομηχάνους, στους ιδιοκτήτες και στην ίδια την κυβέρνηση. Τέλος, σπεύδουν να τονίσουν ότι στην πολιτική των νέων υπουργών, που θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες και τεράστια προβλήματα, δεν θα πρέπει να παρεμβληθούν εμπόδια τέτοια όπως παράλογες πιέσεις και ανεφάρμοστα αιτήματα.

Κι ένα ακόμη καλό, από το μακρινό 1978, του ιδίου: "Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί το σωσίβιο του σύγχρονου μονοπωλιακού καπιταλισμού".

Ολα αυτά από ένα "Πριν" του 1989. Κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις όλη τη δημοσίευση, γεμάτη από παπανδρεϊκές κωλοτούμπες.

2 σχόλια:

pakiboy είπε...

!!!
είδαμε το βιβλίο σε ένα παλαιοπωλείο με 2 ευρώ προ 2ημέρου...
ακόμα εκεί βρίσκεται. :-p

ΠανωςΚ είπε...

Δύο ευρώ η παπανδρεϊκή γνώση; Αλίμονο!