28 Δεκ 2011

Είναι το νόμιμο και ηθικό;

Δηλαδή κάτσε ένα λεπτό.
Δουλεύεις στην KLT.
Έχεις να πληρωθείς μήνες.
Δώρο δε πήρες ούτε πέρσι.
Κάθε μέρα, για ένα διάστημα τουλάχιστο, έσκαγε μύτη και ένας που ήθελε να κάνει κατάσχεση
Τραγική κατάσταση λέμε.
Και ξαφνικά....
Ακούς στον REAL FM διαφημιστικό σποτάκι "ελάτε να σας βάλουμε φωτοβολταϊκό στη στέγη".

Ε δεν τα παίρνεις κρανίο;
Δηλαδή η εταιρία δεν έχει να σου πληρώσει το μισθό αλλά της περισσεύουν για να βάλει σποτάκι στο ραδιόφωνο ανα μια ώρα στην πρωινή ζώνη;

Απο την άλλη;
Ο real fm που δείχνει ευαισθησία στα προβλήματα που παιρνούν όλοι οι Έλληνες και υποστηρίζει ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν και ότι πρέπει να έρθει η ανάπτυξη διαφημίζει μια εταιρία που έχει εδώ και μήνες απλήρωτους τους εργαζομένους της;

Θα μου πείτε εύλογα ότι ένας σταθμός για να διατηρηθεί θέλει έσοδα από τη διαφήμιση και ότι αν σκάσει το ρευστό όλα ΟΚ δε τον ενδιαφέρει από που και τι είναι. Ειδικά αυτήν την εποχή. Φυσικά και μπορεί. Νομιμότατο είναι.

Ναι, αυτό είναι το νόμιμο. Είναι όμως και ηθικό;

Πόσο ηθικό δηλαδή μπορεί να είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός να δέχεται να πληρώσει τους εργαζόμενους του με χρήματα που θα έπρεπε να έχουν πάει σε άλλους εργαζόμενους που είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι κάποιοι μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας;

Μισό να τα πάρουμε από την αρχή.
Ο λόγος για την εταιρία KLT που με πολλά και διάφορα έφθασε σε σημείο στις 9 Ιανουαρίου (και έπειτα από μια αναβολή που μυστηριωδώς ζήτησε ένα πελάτης) να συζητηθεί η υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Αυτά είναι όμως γνωστά, η εταιρία είχε άλλωστε πελατολόγιο σε όλη την Ελλάδα. Είναι, αν όχι η μεγαλύτερη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου.
Δημοσιεύματα;
Πάρε να χεις
Εδώ το μπλόγκ που έφτιαξαν οι "απατημένοι από την εταιρία"
Εδώ και εδώ δημοσίευμα από την "Ε"
Εδώ από το capital.gr
Εδώ σειρά δημοσιευμάτων από το palo.gr
Αν ψάξετε θα βρείτε κι άλλα. Μια γρήγορη αναζήτηση στο google θα σας δώσει αρκετά αποτελέσματα Ειδικά μετά την ερώτηση του Κουβέλη στη Βουλή (ναι εκεί έφτασε το θέμα) σχετικά με την προστασία των μικροεπενδυτών
Εδώ τα αποτελέσματα αναζήτησης στη λέξη KLT στην σελίδα real.gr
Δηλαδή τίποτα.
Δημιουργείται επομένως ένα ακόμα θέμα.
Ο real fm εκπέμπει και από τη Θεσσαλονίκη, η ίδια δημοσιογραφική ομάδα αν δε κάνω λάθος είναι και στο real.gr όπως και στην real news.
Δεν έχουν ακούσει τίποτα;
Δεν ξέρουν τίποτα;
Άλλα site δε διαβάζουν;
Εγώ, επειδή δεν είμαι κακός, θεώρησα ότι δεν το γνωρίζουν το θέμα.
Έστειλα 2 τουήτ (θα μου πεις σιγά το πράμα, αυτό μπορούσα να κάνω και αυτό έκανα) στον κ. Χατζηνικολάου αλλά δε μου απάντησε.
Και πάλι να πω ότι επειδή δέχεται πάρα πολλά mention κάθε μέρα δε το είδε την πρώτη φορά και τη δεύτερη το ίδιο επειδή δεχόταν πολλές ευχές για τη γιορτή του.
Επειδή έχω καλή διάθεση και δε μπορώ να πιστέψω άλλα πράγματα θα περιμένω κι άλλο. Θα κοινοποιήσω επίσης το κείμενο τόσο στον κ. Χατζηνικολάου όσο και στον real fm.
Και θα περιμένω μια απάντηση. Αν δεν πάρω, τότε απλά θα πειστώ ότι δεν θεωρούν την KLT άξιο θέμα να ασχοληθούν.
Τώρα γιατί ασχολούνται τα άλλα ΜΜΕ....θα σας γελάσω.

1 σχόλιο:

demetrat είπε...

Πάνο και Γιάννη , παρόλο που δεν το βλέπω,θέλω να σας ευχηθώ το 2012να μην είναι τόσο σκατά σαν το προηγούμενο.
Ωστόσο , εύχομαι κουράγιο , υγεία ,δουλειά, και -παίζοντας στα σίγουρα-, μεγάλους θυμούς.
δ