11 Δεκ 2011

iΠάνωςΚ

Συνεχίζοντας την αναζήτηση της τελειότερης εναλλακτικής επαγγελματικής καριέρας κι έχοντας πάντα ως γνώμονα «βγάλε πολλά φράγκα απ’ αυτούς που έχουν πολλά φράγκα», σήμερα αποφάσισα να γίνω σόσιαλ μίντια έξπερτ. Πφ! σιγά τα ωά, θα μου πεις, βρομάει ο τόπος από σόσιαλ μίντια έξπερτς. Ναι, αλλά ο σκοπός μου είναι να γίνω ο σοσιαλμιδιάς –σε βλέπω εσένα που μειδιάς- της Ελληνικής Εκκλησίας.
Σήμερα το πρωί, ευρισκόμενος στη θεία λειτουργία του ιερού ναού του Saint-Modest, εις την ιδιαίτερη πατρίδα μου, σκέφτηκα ότι πολλή πλάκα θα είχε αν γινόταν live tweeting από τους πιστούς την ώρα της θείας λειτουργίας με συγκεκριμένο χάσταγκ, π.χ. #aunt_mass, του τύπου «Καλημέρα tweeps! Ακόμη στο κρεβάτι; Στο παπουνάναι ήδη σήμανε η τρίτη η καμπάνα! Ώρα για #aunt_mass».
Το live tweeting θα ήταν ένας καλός τρόπος να ξαναγίνει, μετά το «Σας πάω – ελάτε και με τα σκουλαρίκια σας» του Χριστόδουλου, τρέντι ο εκκλησιασμός, ενδεχομένως με το κατάλληλο αγγλικό γερούνδιο για παράδειγμα churchgoing (βλέπε trainspotting, hacking, trekking, budgie-jumping, human trafficking). Οι church fanboys και fangirls την ώρα της θείας λειτουργίας θα μπορούν να κάνουν 4square σημειώνοντας και το πάσγουορντ για το wifi του ιερού ναού («evlogison», «amen1978», «okyriosmetasou») και να τουιτάρουν τα όσα συμβαίνουν εκείνη την ώρα στον ιερό ναό, για παράδειγμα «ROFL - Πάλι ξέχασε ανοιχτό ο πάτερ το κινητό και χτυπά με ringtone Judas Priest #aunt_mass #enoriaSuncity» - το δεύτερο χάσταγκ έτσι ώστε να συγκεντρώνονται ευκολότερα τα νέα από κάθε ενορία, διότι στην εποχή μας οφείλουμε να… pray locally, save globally.
Εννοείται ότι οι churchίστας (άλλη πιθανή ονομασία των ακόλουθων του νέου τρεντ) θα μπορούν να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους από την ώρα της θείας λειτουργίας στο τουίτπικ ή και στο ίνσταγκραμ με λεζάντες του τύπου «Μα κοίτα φόρεμα που φοράει η Μελπομένη του δασκάλου #aunt_mass #enoriaGargalianon» ή «Yummy! Το νοστιμότερο αντίδωρο του κόσμου διά χειρός πατέρα Παρθένιου #aunt_mass, #enoriaEkali. Τα πολιτικά - κρισιακά τουίτς φυσικά δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν την ώρα της θείας λειτουργίας, π.χ. «Αφιερωμένος σε όλους τους συντρόφους ο ύμνος: πλούσιοι επτώχευσαν κι επείνασαν #aunt_mass #enoriaEksarcheia» ή «Λευτεριά στον άναρχο Θεό που καταβέβηκεν – κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους #aunt_mass #enoriaGADA».
Ομοίως τα άσβηστα πάθη μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς θα εκτονώνονται σε έντονα debate σχετικά με την ανωτερότητα της φωνής του δεξιού και του αριστερού ψάλτη – η δε αναρχική τάση των churchsters (κατά το χίπστερς) θα απεικονίζεται στο σύνθημα «Ούτε ψάλτης δεξιός, ούτε αριστερός, ανώτερος όλων ο άναρχος Θεός #aunt_mass». Το πιο χαβαλετζίδικο αλλά must για την πλειοψηφία των tweeps πνεύμα θα αποτυπώνεται σε τουίτς όπως «προσκύνησα μόλις την ιερά σινδόνη, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι».
Η ιδέα είναι πολύ καλή, innovation που λένε. Θα συνοδεύεται και από σχετικές καινοτομίες όπως το ανέβασμα των καλύτερων στιγμών της θείας λειτουργίας στο youtube, fanpage στο facebook αλλά και διάφορα mobile apps όπως η «Βίβλος για μπλακμπέρι», «Nyn kai iPhone στους αιώνες των αιώνων» και «Διώξε το Android της ακολασίας από τη ζωή σου». Λέω να φτιάξω μια παρουσίαση, powerpoint και τα σχετικά, και να την καταθέσω στην Ιερά Σύνοδο. Αν, πρώτα ο θεός, γίνει δεκτή η πρότασή μου, θα χεστώ στο τάλιρο!

ΥΓ. update - Χριστέ μου, ξέχασα τα αναπόφευκτα τρολ! Τα διαβολόπαιδα αυτά θα τρολάρουν μονίμως στο δικό μας χάσταγκ ποστάροντας αποφθεύγματα του Αλιστερ Κρόλι, βίντεοκλίπ των Iron Maiden ή ακόμη και δημιουργώντας το δικό τους αντιχαστάγκ #don't_mass ενάντια στο δικό μας #aunt_mass.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τό 'χεις, τό 'χεις!