8 Ιουν 2010

Το νόημα της ζωής

Σήμερα έλαβα απ’ τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τρία βιβλία (φωτό αριστερά) και μια μικρή, τρυφερή ιστορία:

Καλοκαίρι, κλειστά παράθυρα ζέστη, ανοιχτά παράθυρα κουνούπια και όχι μόνον.
Απ’ τ’ ανοιχτό μου παράθυρο εισέβαλλαν κύματα καυτού μολυσμένου αθηναϊκού αέρα. Ητο γλυκύ το δείλι, ωστόσο εβαριούμην τα μάλα. Σήκωσα το τηλέφωνο και σχημάτισα αριθμόν φιλικόν.
Ο φίλος ήτο απησχολημένος, βυθισμένος εις την μελέτην. Μάταιες απεδείχθησαν οι εκκλήσεις, οι παρακλήσεις, οι προσκλήσεις και οι προκλήσεις να με συνοδέψει εις το πολιτικόν, αριστερίστικον και νεολαιίστικον φεστιβάλ Εξαιρέσεις 2010. Αναπόφευκται ήσαν οι μεταξύ ημών των ιδίων αντεγκλήσεις. Τελεία και παύλα, εσημείωσε εμφατικώς, έκρινε την μελέτην του σημαντικοτέραν της κοινής μας εξόδου προς άγραν αγρίων αριστεριστριών.
Τα έλαβα εις την κράναν και εξαγριωθείς εκραύγασα: «Ρε μαλάκα, γαμώ το διάβασμά σου, ηλίθιε, παράτα τα βιβλία ρε. Δεν έχουν αξία αυτά ρε, δεν έχουν σημασία. Μόνο το μουνί αξίζει ρε, μόνο το μουνί έχει σημασία, το μουνί ρε μόνο, κατάλαβες ρε; Το μουνί…».
Απ’ τ’ ανοιχτό μου παράθυρο, πλην των κυμάτων καυτού μολυσμένου αθηναϊκού αέρος, εισέβαλε αίφνης και μια γυναικεία μορφή, η φοιτήτρια απ’ τ’ απέναντι διαμέρισμα, η οποία ματαίως επιχειρούσε να κρύψη ένα γελάκι.
Προς στιγμήν ντράπηκα, αλλά δεν πρόλαβα να κοκκινίσω. Με πήρανε τα γέλια.
Και έστειλα ευθύς αμέσως επιστολή προς δημοσίευση στ’ αγαπημένο μου, σούπερ φανταστικό ιστολόγιο, Everything you know is wrong, το οποίο στο εφεξής δεσμεύεται να δημοσιεύει και επιστολές αναγνωστών (τι, μόνο το Τρωκτικό;).

11 σχόλια:

Ντόβορας είπε...

τελικά ο μουνομανής πήγε στο φεστιβάλ ή κατέληξε στο ξηροκαρπάδικο της γειτονιάς για να συνοδεύσει το βραδινό ποτήρι τζέημσον με το λατρεμένο ξηροκάρπιο; (που η άτιμη μοίρα αποστέρησε από τον πάνο, καθώς μεταφέρθηκε αυτό που ήταν κοντά στη δουλειά του)

ΠανωςΚ είπε...

Ο μουνομανής φεστιβαλιστής με το ξηροκάρπι... Ρε μαλάκα Ντοβόρα, εξαιτίας σου απέκτησε σεξιστικό προφίλ το μπλογκ ρε... Στράφι πήγαν τα σχεδόν τέσσερα χρόνια σοβαρού, λέμε τώρα, ιστολογείν!

ψηφοφόρος Μ-Λ ΚΚΕ (ανασυγκροτημένο) είπε...

Ρε Πάνο δεν είναι ντοβόρας αλλά ντόβορας!! και μη που πεις ότι δε θυμάσαι ποιος είναι ο κύριος

ΠανωςΚ είπε...

Ψηφοφόρε του ανασυγκοτημένου ΜΛ ΚΚΕ, Ντεβόρα θυμάμαι, Ντόβορα όχι. Κάτσε να γκουγκλίσω...
(γκουγκλε-γκουγκλε...)
Τζίφος, μόνον έναν λεβέντη στο φέησμπουκ βρήκα.
Αντε ξεστραβωσέ με φωστήρα της μετασοβιετικής εποχής.

σπιτονοικοκύρης Κονόρτα είπε...

Α, ρε τα ξηροκάρπια φταίνε! είχε δίκιο απόλυτο δίκιο ο καημένος ο προυστ, αδυνατίζουν τη μνήμη!! ο ντόβορας είναι έξτρα τρελό πιτσάδικο, διαγωνίως απέναντι από τον ευδόκιμο (μη με ρωτήσεις τώρα ποιος είναι αυτός), στη γωνία με το κεντρικό καντούνι.ο ντόβορας φτιάχνει καταπληκτικές, λουκούλιες πίτσες τις οποίες σαβούρωναν κατά καιρούς διάφορα γνωστά και μη εξαιρετέα καθάρματα.

ΠανωςΚ είπε...

Ρε σπιτονοικοκύρη, θα μας βάλουν μέσα με τα ονόματα που παραθέτεις!
Τεσπά, την εν λόγω πιτσαρία δεν τη θυμάμαι, προτιμούσα πάντοτε απ' τον άλλον, ξες ποιον, εκείνον που οι φήμες τον θέλανε να είναι λίγο ρατσιστάκος.

ΠανωςΚ είπε...

Ιιιιιιιι... Το θυμήθηκα! Δεν ήξερα ότι τον λέγανε Ντέβορα ωστόσο.
(χρειάζομαι επειγόντως ταξίδι στο νησί γιατί έχω αρχίσει να ξεχνάω. πρέπει να οργανωσουμε ριγιούνιον)

φάντασμα Πολ Ποτ είπε...

όχι ντέβορα, ρε άρχοντα του αλατισμένου ξηροκάρπιου, ντόβορα!! δεν είναι όνομα σε σήριαλ τύπου ντάλας ή ασημένια χρόνια ή δυναστεία!!
...άσχετο τώρα με το συνέδριο του ΣΥΝ, ανακάλυψα εντελώς τυχαία διάφορα blogs μελών η φίλων της ανανεωτικής πτέρυγας. είναι φανταστικοί, απίστευτοι τύποι!! μιλάμε για πολύ γέλιο. τώρα που θα κάνουν κόμμα, θα πέσουν τρελά γέλια. πάντως βλέπω συνεργασία με οικολόγους πράσινους, γιατί αλλιώς δεν έχουν καμία τύχη. ποιος θα ψηφίσει αυτά τα λαμόγια;

ΠανωςΚ είπε...

Εγώ σκέφτομαι να γίνω μέλος του κόμματος της πρώην Ανανεωτικής Πτέρυγας, ντίαρ Πολ Ποτ.

(ζητώ ταπεινά συγγνώμη, αν σε κάποιους απ' τους φίλους επισκέπτες τα σχόλια φαίνονται αλαμπουρνέζικα, αλλά δεν είναι. στην πραγματικότητα είναι ένας αγωνιώδης διάλογος για τη νόσταλγία του ανέμελου παρελθόντος, για τον τρόμο κενού ενώπιον της προοπτικής διάσπασης του ατόμου όπως αυτή εκφράζεται από την διάσπαση του ΣΥΝ, μετά την αποχώρηση των Ανανεωτικών, και για το μέλλον της αριστεράς ως υλικού για πίτσα)

Κουβέλης Φώτιος είπε...

χαχαχαχαχαχα

έχω πεθάνει στο γέλιο πρωινιάτικα
χαχαχαχοχοχο

σε καλό σας...
και έχω και συνάντηση με τον Χρυσόγελο σε λίγο.

ΠανωςΚ είπε...

Γελάς πριν απ' τη συνάντηση με τον Χρυσόγελο; Τυχαίο; Σύμπτωσις; ή μια απόδειξη της συμπαιγνίας - ΣΥΝωμοσίας για την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος και την εγκαθίδρυση της χούντας των Ανανεωτικών;