7 Μαΐ 2009

Δούλεψε αγόριμ να προκόψεις

Κατά καιρούς διάφοροι πεφωτισμένοι γραφιάδες της ελληνικής διαννόησης αλλά και δημοσιογραφίσκοι της πεντάρας πετούσαν το μότο "Οι Έλληνες δε δουλεύουν καθόλου" ή "Οι Έλληνες έχουν τις περισσότερες αργίες", διανθισμένα με ατάκες περί δημοσίου που το ξύνει κλπ.
Θυμάμαι μάλιστα μια έκθεση που είχε βάλει το Μίσιγκαν με θέμα "Η Ελλάδα έχει υπερβολικές αργίες. Θεωρείτε ότι κάποια θα μπορούσε να καταργηθεί;" Τότε είχαν βγει διάφοροι και φώναζαν ότι είναι δάκτυλος κατά της Ελλάδας που θέλουν να αποδομήσουν την ιστορία και τις παραδόσεις της, καταργώντας εθνικές εορτές. Ο κλασικός, ο μαλάκας, ο Έλληνας. Όλοι συνομωτούν εναντίον του, όπως πάντα. Τελικά, κατά πως φαίνεται, οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους δυτικοευρωπαίους. Σε έρευνα της Γιούροστατ φαίνεται ότι ο μ.ο. εργασίας των Ελλήνων είναι ο υψηλότερος στην Ε.Ε. και ξεπερνάει τις 42 ώρες την εβδομάδα.

(JPG)
Δε μας χάλασε ε;
http://contreinfo.info/article.php3?id_article=793

Πριν λίγες μέρες φιλοξενούσα στο Παρίσι μια φίλη από Ελλάδα. Η πτήση της ήταν στις 12 το μεσημέρι και το τελευταίο πρωί ήθελε να προλάβει να αγοράσει μερικά δώρα. Ξυπνήσαμε δυναμικά στις οκτώ το πρωί. Πρώτη φορά έκανα τέτοιο άθλο. Για να απογοητευτώ σφόδρα. Οι μόνοι που είχαμε ξυπνήσει ήμασταν εμείς. Όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Μετά τις 10 άρχισαν σιγά σιγά να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα.
Όλα αυτά με αφορμή το γεγονός ότι αύριο στη Γαλλία είναι αργία. Και οι αργίες εδώ είναι περισσότερες από αυτές στην Ελλάδα. Για να δούμε:

Επίσημες αργίες:
1η Ιανουαρίου (πάει ο παλιός ο χρόνος)
Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα
Πρωτομαγιά
8 Μαΐου (απελευθέρωση από Γερμανούς)
40η μέρα του Πάσχα - φέτος 21 Μαΐου (Αναλήψεως)
50η μέρα του Πάσχα - φέτος 1η Ιουνίου (Δευτέρα της Πεντηκοστής)
14 Ιουλίου (Πτώση της Βαστίλλης)
15 Αυγούστου
1 Νοεμβρίου (Αγίων Πάντων)
11 Νοεμβρίου (Λήξη Α΄παγκοσμίου)
25 Δεκεμβρίου

Παράλληλα σε κάθε περιοχή υπάρχουν επιπλέον τοπικές αργίες. Δεν είναι και άσχημα ε;

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαλαντίν, η Αμνηστεία Α΄ Παγκ. μήπως είναι Λήξη Α΄ Παγκ.;

Salah ad-Din είπε...

ναι ναι ανακωχή! :)

http://fr.wikipedia.org/wiki/Armistice_de_1918

ΠανωςΚ είπε...

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτές οι ώρες εργασίας. Το ελληνικό κατεργαρικο δαιμόνιο ξαναχτυπά, και γράφει ανύπαρκτες ώρες δουλειάς. Και σιγά τη δουλειά. Αφού ο έλλην είναι τεμπέλης. Μόνο φραπέ και εσχάτως φρέντους πίνει. Τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους βρωμότουρκους μας έχουν διαβρώσει και μας έχουν κάνει τον πιο ραχάτικο λαό.
Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται!

Salah ad-Din είπε...

η 8 Μάη δεν είναι ακριβώς η απελευθέρωση από τους Γερμανούς αλλά η γιορτή της νίκης (Fête de la Victoire) και της συνθηκολόγησης της Γερμανίας (8 Μαΐου 45).
Αναλυτικά το καθένα εδώ:
http://fr.wikipedia.org/wiki/F%C3%AAtes_et_jours_f%C3%A9ri%C3%A9s_en_France

:)

Salah ad-Din είπε...

ναι ναι ακριβώς! στο μυαλό μου είσαι. Ραχάτι άλλωστε... χουζούρι... τεμπελιά... ο δύτης θα έχει να μας πει πολλές ακόμα λέξεις.
:)

Go_Go είπε...

Σε μια αντίστοιχη έρευνα για τις επίσημες αργίες κάθε κράτους που είχα διαβάσει πριν χρόνια, είχα ανακαλύψει ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με τις λιγότερες αργίες. Αν θυμάμαι καλά, το Βέλγιο είχε τις περισσότερες (ίσως και να κάνω λάθος, πάντως 3-4 πάνω από μας πρέπει να τις είχε).

Καλά τώρα βέβαια, κάτι τρελές "ημι-αργιούλες" από το πουθενά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου, αλλά θα με κράξετε πάλι άμα τα πω.

Πάνω, προτείνω εντατικά μαθήματα στο Λύκειο Ελληνίδων.

ΠανωςΚ είπε...

Είμαι 16αρης, σας γαμώ τα Λύκεια (ελληνίδων) που έλεγε κι ο Σαββόπουλος.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Οι γάλλοι όχι μόνο δουλεύουν λιγότερο και αμείβονται περισσότερο αλλά καταλαμβάνουν και τα εργοστάσιά τους και πιάνουν όμηρους και τους διευθυντές τους. Αααααααα, δεν λέει!
Για να μην συγκρίνω την Νατάσσα Καραμανλή με την Κάρλα Μπρούνι...

ΠανωςΚ είπε...

Ναι, αλλά εμείς έχουμε ήλιο, νησιά και τζατζίκι Σκύλε!
(και την Ευα Καϊλή επίσης...)

Salah ad-Din είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η Κάρλα δε με ενθουσιάζει. Αλλά συγκριτικά με τη Νατάσα...Αλλά η Νατάσα έχει και ένα ντοκτορά στην ιατρική πριν πάρει πτυχίο ιατρικής. Ποιος άλλος στον πλανήτη το έχει κάνει; ε; Έχει κάνει και μια ειδικότητα χειρούργου στο καπάκι με το που πήρε το πτυχίο και μάλιστα στην Αθήνα. Ποιος άλλος απόφοιτος ιατρικής έχει κάνει ειδικότητα στην πρωτεύουσα σε λιγότερο από 5 χρόνια αναμονής; ε;

σκύλε σου το αφιερώνω
http://www.youtube.com/watch?v=fMUedRUJ_HA

χοχο.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Χοχοχοχο! Απαράδεκτη!
Με άρεζε το πιο πρόσφατο σχόλιο
«la putain de la rebublique»

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από την πλάκα, αυτό δείχνει ότι στις υπόλοιπες χώρες έχει γίνει συνήθεια η ημιαπασχόληση. Δεν λέει κάτι από μόνος του αυτός ο δείκτης. Βάλε ΑΕΠ ανά κεφαλή, μέσο ωρομίσθιο και θα είσαι μέσα στον συλλογισμό σου.

αρσεν είπε...

τι ξεφτίλα αυτή ρε γαμώτο... "μαλλάκα έλληνα"(που λέει και ο παπαδημητράτος). Ε άμα είναι έτσι να προτείνουμε έξτρα μέρες για αργίες ρε παιδιά!
Εγώ πάντως προτείνω τις παρασκευές!

Salah ad-Din είπε...

exiledinberlin
έτσι είναι. Αλλά άντε να μετρήσεις τη μερική απασχόληση στην Ελλάδα...Αφού κανείς δεν κολλάει ένσημα. Έτσι έχουμε το χαμηλότερο δείκτη σύμφωνα με την ίδια στατιστική μερικής απασχόλησης μαζί με τη Βουλγαρία. Μπορείς όμως να το πιστέψεις;Από μόνη της η μερική απασχόληση δεν είναι κακή. Αν σκεφτείς ότι οι Νορβηγοί δουλεύουν κάτω από 30 ώρες την εβδομάδα και αμοίβονται περισσότερο από τους Έλληνες...Η "απασχολησιμότητα" και η "ελαστικότητα" την κάνει κακή.
Θα ήθελα δηλαδή μια μερική απασχόληση τριών ημερών τη βδομάδα και να παίρνω 800 ευρώ. Γίνεται;

Go_Go είπε...

Καλά, πλάκα κάνεις; Τη Νορβηγία βρήκες και συ σαν παράδειγμα με κατά κεφαλήν εισόδημα καμιά πενηνταριά χιλιάδες; Δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος αυτό, και φυσικά προσπάθησε να ζήσεις εκεί με 800 ευρώ και ας δουλεύεις και 2 μέρες...

Salah ad-Din είπε...

gogo
θα ήθελα να δουλεύω 30 ώρες όπως ο Νορβηγός στην Ελλάδα και να παίρνω 800 ευρώ πάλι στην Ελλάδα. Αν δούλευα 30 ώρες στη Νορβηγία θα έπαιρνα 1500 ευρώ (ό,τι συμβαίνει δηλαδή εκεί). Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Τώρα αν είναι εφικτό να δουλεύεις λιγότερες ώρες στην Ελλάδα χωρίς μείωση των μισθών είναι μια πολιτική συζήτηση και εξαρτάται από το κατά πόσο πιστεύεις ότι είναι εφικτή η αναδιανομή του πλούτου και η μείωση των ανισοτήτων. Αν εσύ πιστεύεις ότι είναι μη ρεαλιστική μια άλλη πραγματικότητα, απλώς διαφωνούμε. Θεωρώ πως μόνο η δήμευση του πλούτου της εκκλησίας με μια ταυτόχρονη παύση των μισθών των παππάδων αρκεί. Α και μια μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και των εξόδων των κάθε λογής αποστολών, κινήσεων και πρωτοκόλλων τους. Αλλά ξέρω η Ελλάδα δεν είναι Νορβηγία... δεν είμαστε Γερμανία κλπ κκλπ Κατά τον ίδιο τρόπο οι Σουδανοί δεν είναι Ευρώπη και η Ινδία, Σουηδία. Συνεπώς όλοι αυτοί είναι μη ρεαλιστικό να ελπίζουν για βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Go_Go είπε...

Πρέπει να απαντήσω σε όλα τα παραπάνω;

Άσε που δεν έθεσα καν ζήτημα του τί πιστεύω εγώ, ούτε μίλησα για το κατά πόσον τα σύγχρονα αναπτυξιακά μοντέλα είναι ανθρωποκεντρικά και η πραγμάτωσή τους με υψηλούς όρους ποιότητας (και σεβασμού προς αυτήν) ζωής, ρεαλιστικός στόχος.

Κάνε καμιά βόλτα στο Σηκουάνα ακούγοντας Ζακ Μπρελ να καλμάρουν τα νεύρα σου πουλάκι μου.

Θα φάμε και ξύλο σε λίγο...

Go_Go είπε...

Α, και κάτι που ξέχασα. Είναι εντελώς ποταπό αυτό που λες για τους παπάδες. Γιατί, αυτοί δεν δουλεύουν; Να το πάρεις πίσω. Εγώ θέλω στην Ανάσταση να μπορώ να δείχνω το ανοιξιάτικο φορεματάκι μου και την τρέντυ λαμπάδα μου.

Να μην είσαι ασεβής. Γιατί, εσύ Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος δεν γεννήθηκες;

Salah ad-Din είπε...

ωχ ρε Gogo όρεξη έχεις;

Δε νομίζω να σε ειρωνέυτηκα. Ούτε σε απείλησα με ξύλο. Δεν είναι κακό να διαφωνούμε.

Go_Go είπε...

Πφφφ, με απογοήτευσες. Είπα και γω να ιντριγκάρω λίγο και να νιώσω και γω μπλόγκερ που βράζει το αίμα του για μια φορά και μου το χάλασες.

Και μη σκέφτεσαι με τη λογική της ανταπάντησης σε κάθε σχόλιο. Δεν είπα εγώ ότι διαφώνησα σε κάτι (τουλάχιστον στη βασική ιδέα που παραθέτεις, άσε τις λεπτές αποχρώσεις των μεθόδων). Ε όχι και να απολογούμαι για τα αυτονόητα. Άμα ήταν πήγαινα να γράψω στο μπλογκ του Βαρβιτσιώτη (δεν ξέρω αν έχει, απλά μου έκατσε σαν όνομα).

Μην απαντήσεις, σε βαρέθηκα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Και στις περισσότερες Μ.Κ.Ο. πρέπει να κόψουνε το τάισμα. Ένα τέταρτο του προϋπολογισμού θα εξοικονομήσουμε. Επίσης, να μειώσουν τις Γενικές Διευθύνσεις, Υποδιευθύνσεις και Τομείς που έχουν προσθέσει στις Δημόσιες Επιχειρήσεις για να μπουκώνουν περισσότερους ημέτερους που διορίζουν ως διευθυντές, υποδιευθυντές και τομεάρχες. Να άλλο ένα τέταρτο του προϋπολογισμού.

υ.γ.
Μα δεν σας ξετρελλαίνει ο όρος "βουλευτική αποζημίωση" που έχουν εφεύρει για να νομίζουμε ότι μας κάνουν και χάρη;;; Αφού ξέρουν ότι ζημιώνονται γιατί λυσσάνε να γίνουν βουλευτές;

Ανώνυμος είπε...

κυριακή, αλκοόλ (στο galaxy φυσικά) και σχόλη, να ταν η βδομάδα όλη!

ΠανωςΚ είπε...

Και στα ηχεία, καλέ μου Ανώνυμε Χ, οι Galaxie 500 (δεν πιστεύω να σε πιάνω αδιάβαστο;)

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται, αν είσαι στο galaxy,au revoir,στο 56,στο jazz in jazz, blue note ( όχι τη θρυλική εταιρία, το μπαρ γωνία αλεξάνδρας και τρικούπη)μάλλον κάτι σε be bop ή blues .Πάντως και οι galaxie 500 είναι καλoύτσικη μπάντα, χωρίς να τρελαθούμε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Οι γιάπηδες μας βάζουν στην πρίζα με τις πληρωμένες έρευνές τους κι εμείς τσιμπάμε! Αργία και άραγμα. Όπως σοφά έγραψαν κάποια από αυτό το ιστολόγιο "η δουλειά είναι ντροπή"

Ανώνυμος είπε...

α, και μ' αρέσει το περτικαλί! να το κρατήσεις Σαλαδίνε

ΠανωςΚ είπε...

Ναι, τέτοια να του λέτε του μουρλοχρωματιστούχίπη, να μας το κάνει Μάταλα εδω μέσα...