12 Μαΐ 2009

Κρίστιαν ορ ντάι

Τότες που ήμανε ένας τρελός κομάντο της 71 ΑΜΤΠ μια σειρούλα και μετέπειτα καλός φίλος κόντεψε να βγει στον τάκο, διότι, κατόπιν σχετικής διαταγής ενος ΕΜΘ λοχία, παραδέχθηκε ότι δεν είχε μάθει τη νυχτερινή στρατιωτική προσευχή, την οποία υποτίθεται ότι όλοι έπρεπε να γνωρίζουμε, για να σκοτώνουμε τον εχθρό με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας. Ακολούθησαν αρχικά απειλές περί καμπάνας και στη συνέχεια -καθώς η καλή σειρούλα, χρόνια άλλωστε γαλουχημένη στις όβες της Αριστεράς, παρέμενε ατάραχη- ένα παραληρηματικό λογύδριο, το οποίο ο ΕΜΘ προφανώς θεωρούσε υβριστικό -εμείς ωστόσο το βρήκαμε αστείο- στο οποίο μεταξύ άλλων ο ΕΜΘ αναρωτιότανε: Μα τι είσαι εσύ; Αλβανός; Μουσουλμάνος; Τουρκαλάς και δεν ξέρεις την προσευχή; Αφγανός;
Κι αρπάζοντας την τελευταία λέξη του ΕΜΘ λοχία, αφήνω στην άκρη τις στρατιωτικές μου αναμνησεις για να πάω μέχρι το Αφγανιστάν, όπου ακόμη μαίνεται ένας πόλεμος, ας μην το ξεχνάμε αυτό, κι επίσης ας μην ξεχνάμε ότι ο μεσιές Ομπάμας, αυτός ο καλός και ειρηνιστής πρόεδρος, όντως επέφερε μια βαρυσήμαντη αλλαγή: μείωσε τα κονδύλια του αμερικανικού προϋπολογισμού για τον πόλεμο στο Ιράκ και τα αύξησε για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Ο στρατόγκαβλος συντάχτης του ιστολογίου μας
Πάνος Μπαρουτοκαπνισμένος μεταδίδει:

(βασικά κάνει μια ό,τιναναιική προσαρμογή ενός κειμένου
το οποίο μπορεί να το βρείτε εδώ
)

Ο λόγος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού φτάνει στα αυτιά και στις αμαρτωλές ψυχές των άπιστων Αφγανών χάρη στα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Στρατιωτικοί ιερείς συνιστούν στα αμερικανά κομάντα να κυνηγήσουν τον οχτρό στο όνομα του Τζίσους και να διαδώσουν την πίστη τη σωστή, τη χριστιανική, στους άπιστους μουσουλμάνους. Ειδικά για το σκοπό αυτό, οι στρατιώτες είναι εφοδιασμένοι με Βίβλους -την έκδοση των οποίων μάλιστα έχουν χρηματοδοτήσει διάφορες ενορίες στις ΗΠΑ- μεταφρασμένες στα Παστού και στα Νταρί, τις δύο γλώσσες που μιλούνται περισσότερο στο Αφγανιστάν. Σε πρόσφατο βίντεο του Αλ Τζαζίρα, ο Γκάρι Χένσλι, ο ανώτερος στρατιωτικός ιερέας στο Αυγατηγανιστάν (πάντα μου άρεζε αυτό το αστειάκι απ' την Φρουτοπία του Τριβιζά, όπως και το άλλο με τα μυρμήγκια και το αερόστατο, αλλά θα το λογοκλέψω σε άλλο ποστ), παροτρύνει τα στρατευμένα περήφανα αμερικανιάτα (πςςςς... τρελός νεοπαραλογισμός) ότι είναι υποχρεωμένοι, ως πιστοί του Ιησού, του Τζίσας ντε, να πάνε να μαρτυρήσουν για παρτη του: “Είστε τα λαγωνικά του ουρανού, σας στέλνουμε στο κατόπι των απίστων, προκειμένου να τους ξαποστείλουμε στο βασίλειο του ουρανού. Αυτό κάνουμε εμείς. Αυτή είναι η δουλειά μας, το χρεός μας”, τους λέει, παρότι -αν και αυτό είναι το λιγότερο- ο αμερικανικός στρατός επισήμως απαγορεύει τον προσηλυτισμό. Βέβαια οι ιερείς του αμερικανικού στρατού δεν το βλέπουν ως προσηλυτισμό αλλά ως μια προσφορά δώρου στον ντόπιο πληθυμσμό (τη βίβλο εννοεί βρε κουτό, μιλάμε για δώρο ζωής, όχι αστεία). Κι αν κάποιοι ανησυχείτε για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αμερικλανοί (copyright Ioannis Skordopoutsoglou) στρατιώτες, οι οποίοι τρέχουν και πολεμάνε εφοδιασμένοι μόνο με την του χριστού την πίστη την αγία και με μια βίβλο, ησυχάστε. Σύμφωνα με το Wired, από όπου και η φωτογραφία, η κολεξιόν “Αμερικανός Στρατιώτης χειμώνας, ανοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, 2030” ήδη προετοιμάζεται. Βασισμένη στη νανοτεχνολογία, η στολή του 2030 θα μετατρέπει σε πραγματικό ρόμποκοπ, σε στάρσιπ τρούπερ (προς τον καλό μου φίλο Αγνωστο Χ: ναι, αυτή είναι εκείνη η ταινία που είχαμε τρυπώσει στις τουαλέτες και είδαμε τζαμπέ στον Ορφέα), τον μέσο αμερικάνό στρατιώτη, καθώς θα του επιτρέπει να επικοινωνεί εύκολα με ό,τι κινείται: απ' τον περαστικό άμαχο μπάμπουρα (ο οποιος θα λέει μεσα του σε άπταιστα μπαμπουρικά: μα δες έναν κάγκουρα) μέχρι τους δορυφόρους στο διάστημα. Ενσωματωμένοι κομπιούτερ θα τους επιτρέπουν να καταλαβαίνουν οποιαδήποτε ξένη γλώσσα και φυσικά θα είναι άτρωτοι στις σφαίρες, τις φλόγες, στα λέηζερ και στα φωτόσπαθα του Λουκ Σκαηγούκερ. Η πραγματική ζωή, μιμούμενη την τέχνη, θα σκορπά θάνατο.


Φτάσατε μέχρι εδώ; Κακώς το διαβάσατε όλο το μακρυνάρι. Θα μπορούσατε απλώς να δείτε το βίντεο του Αλ Τζαζίρα:



Και τ' αναπόφευκτο συνοδευτικό τραγουδάκι: Μια φοβερή εκτέλεση ενός φοβερού κομματιού του Μπομπ Ντίλαν, απ' τον Εντι Βέντερ των Περλ Τζαμ.


4 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σιγά τώρα!
Τόχε πει, πολύ πριν τα Αμερικανά, ένας έλλην τχης στα βουνά της Αλβανίας:
«Για του Χριστού την Πίστη την Αγία,
Γαμήστε τους την Παναγία!
»

ΠανωςΚ είπε...

Πιπέρι, πιπέρι στο στόμα!
(ωστόσο βρε Σκύλε μου, απλώς θέλανε να τους πετάξουνε στην Αδριατική, όχι να τους κάνουνε ορθόδοξους από καθολικούς...)

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ΠάνωΚ, κάθε φορά που διαβάζω κείμενά σου σκέφτομαι να σβήσω το μπλογκ μου!
Τα σέβη μου

ΠανωςΚ είπε...

Για όνομα του καλού Χριστού και της Παναγίας, όχι!
(χώρια που το κείμενο δεν είναι δικό μου βρε, μεταφρασούλα έκανα...)