10 Οκτ 2008

10ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ & Βίντεο

Υποσχέθηκα ότι θα γράψω μια ανταπόκριση (ουάααου, μου άρεσε αυτό, νιώθω σαν την Καρχιλάκη στο μέτωπο του Ιράκ) για το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πόλη της Πάτρας, σήμερα. Καθότι δεν είμαι έτοιμη, αλλά οφείλω να τηρήσω την υπόσχεσή μου, είπα να γράψω κάτι σαν εισαγωγή και να επανέλθω από βδομάδα με μια συνολική αποτίμηση. Να ενημερώσω και για το ποιές βραβεύτηκαν, να σας κάνω και το σχόλιο μου, που σιγά και μη τ'άφηνα έτσι, για τις επιλογές της κριτικής επιτροπής. Ήδη, έχω σοβαρές ενστάσεις για κάποιες από τις επιλογές των διοργανωτών.
Χτες μάλιστα, είδα δύο μπαρούφες (εντάξει, μη το πάρετε και κατά γράμμα ότι τις είδα, στην πρώτη πήγα τουαλέτα και στη δεύτερη για μπύρα, αφού φυσικά τους άφησα το περιθώριο να με κερδίσουν - αααα, να είμαστε δίκαιοι).
Πρέπει να ομολογήσω πάντως ότι υπήρξαν πολλές καλές συμμετοχές. Ενθαρρυντικό γεγονός η ύπαρξη τέτοιων θεσμών στις επαρχιακές πόλεις και ευτυχώς που υπάρχουν φορείς που τους υποστηρίζουν και μπορούν και συνεχίζουν.
Δυστυχώς, με λύπη μου παρατήρησα την εξαιρετικά μειωμένη προσέλευση του κοινού, αν αναλογιστεί κανείς κιόλας τον πληθυσμό της πόλης της Πάτρας, και, κυρίως, το μέγεθος της φοιτητικής κοινότητας. Και μάλιστα όταν βγαίνοντας από το σινεμά βλέπεις την Αγίου Νικολάου και τα "τρέντυ" καφέ της πηγμένη στον κόσμο (γκκρρρ, πόσο άθλια μου φαίνονται, αλλά, καθείς και τα γούστα του).
Από βδομάδα λοιπόν το report.

Υ.Γ.: Είδες Πάνω συνέπεια;

11 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

(Εσύ, εσύ η μόνη συνεπής -κάτι έμαθες τόσα χρόνια στο κίνημα. Ασε που είσαι και η πρώτη που έμαθες να βάζεις από μόνη σου τα λέημπελζ. Οι άλλοι βαριούνται, λένε).

Οχι που δεν θα είχες ενστάσεις για τις επιλογές πάντως. Τι δεν σ΄άρεσε; Δεν ήταν αρκετά κουλτουρέ οι ταινίες;

demetrat είπε...

καλά, αφού θέλεις να κάνεις την Καρχιλάκη.
Φρόντισε μόνο να παίρνεις ανάσα μετά από δεκαπέντε προτάσεις ,να βογγκάς κατά τακτά διαστήματα,να μας κάνεις χάρη που μας μιλάς, να βαριέσαι αφόρητα και να το δείχνεις, και να μας κανεις ανταπόκριση σα να μας κάνεις χάρη.Και πολύ που μας πέφτει.
(χώρια που ώρες ώρες νομίζω πως το μάτι φεύγει λίγο;)
Μαρή, είσαι σίγουρη πως θέλεις νάσαι σαν την Καρχιλάκη;
δ

Go_Go είπε...

Όσον αφορά τα λέημπελζ, ας είναι καλά το Υπουργείο μας και τα τσάμπα σεμινάρια για τις ιστοσελίδες (αμέ, έχω κάνει και από αυτό, τι νόμιζες; Όχι ότι θυμάμαι τίποτε βέβαια...)

Τώρα για τις ταινίες, αρχικά, οι των πατρινών που είδα ήταν τουλάχιστον μηδενικού ενδιαφέροντος (εντάξει, μια που δημιούργησε ένας δάσκαλος με τους μαθητές του δικαιολογούνταν, αλλά κρίμα αν "έφαγε" τη θέση από κάποια πραγματικά αξιόλογη εικαστικά προσπάθεια κάποιου άλλου, τιμής ένεκεν επειδή ήταν από δω και μόνο). Υπήρξαν επίσης κάποιες πραγματικά βαρετές, ανούσιες και γελοίες, όπως η χτεσινή ("κώστα!!??, κώστα!!???" - βασικά αυτό είναι σκηνή από την ταινία αλλά το κάναμε σλόγκαν με τη φίλη που παρακολουθούσαμε) αλλά καλύτερα να ομιλήσω από δευτέρα.
Βέβαια μη φανταστείτε ότι είμαι και ο Δανίκας και κάθομαι με τις ώρες (αλήθεια, γιατί τον αντιπαθώ τόσο αυτόν τον άνθρωπο-κριτικό-εμπαθολάγνο τύπο;), έχουμε και δουλειές, νέα κορίτσια...

Μην αρχίσεις πάλι τις προβοκατόρικες ερωτήσεις, δε θα κάνουμε και διάλογο

Go_Go είπε...

ΠΟΥ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Demetrat????????!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη φιλη και συναγωνιστρια GO-GO, οσες πιθανοτητες εχεις να γινεις πολεμικη ανταποκριτρια (Karhilaaaki as poume)αλλες τοσες εχεις, να γινεις κριτικος κινηματογραφου...(Ξερεις σαν τον Μπακουρογιαννοπουλο που λεγαμε...)
Ξερεις τα φιλμ και τα βιντεο ειναι κατι σαν -ας πουμε- την πιτσα (φταιει η λυγουρα απο τα χθεσινοβραδινα τσιπουρα)...
Αλλος την θελει απλη, αλλος με εξτρα, αλλος οικολογικη και αλλος SPECIAL. Ο καθενας εχει τα γουστα του...
Δεν μπορει να αρεσει κατι σε ολους
Φαντασου ποσο ανοστη θα ηταν η ζωη μας...;;;
Οσο για τα trendy καφε ειναι για εμας τους trandy νεαρους...(ξερεις εσυ!!! και μην γελας!!!) χα χα χα
Ο φιλος σου
Καρλος...

Go_Go είπε...

Φίλε Κάρλο,
δεν είμαι κριτικός (αν και την αμαρτία μου θα την πω, κάποτε ήθελα να γίνω, αλλά... εφηβικά όνειρα που χάθηκαν στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου και πνίγηκαν σε τόνους τζιτζιμπύρας...). Φυσικά και είναι θέμα γούστου, αλλά η προχειρότητα και εγωκεντρικές έως αδιάφορες και χαζοχαρούμενες αποτυπώσεις είναι άλλος τομέας. Τα φεστιβάλ (τέτοιου είδους εννοείται, δε μιλάμε για τις Κάννες) δεν είναι εμπορικά και προσφέρουν πρόσφορο έδαφος (ευτυχώς!) για να κάνει καθένας την κάβλα του και να μη χρησιμοποιεί mainstream νόρμες, αλλά άμα το αποτέλεσμα είναι για γέλοια, εγώ φταίω;
Κάνε πάντως κανένα ρετουσάρισμα στο γούστο σου για καλό και για κακό φίλε μου, εγώ το πάω στο συνεργείο συχνά, γιατί σκαντζάρει καμιά φορά με την "τρεντιά" και με ανησυχεί. Κακό πράμα, άκου που σου λέω.

Με συγχωρείτε αν χρησιμοποίησα κακές λέξεις.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Πρώτα από όλα χαιρετώ την ανταπόκριση της Καρχιλάκενας GO-GO και περιμένω νέα από Πάτρα.
Δεύτερον: Τι είναι τα λέιμπελς;;

Go_Go είπε...

Από βδομάδα φίλε μου, είπαμε κρατώ τις υποσχέσεις και ας αργώ.
Τα λέημπελς είναι οι κατηγοριοποιήσεις που έχει κάνει ο διαχειριστής (και που εγώ όταν απάντησα από τη φούρια μου εννοούσα τα λινκς, όταν ανάρτησα το σχόλιο κατάλαβα τη μαλακία μου, αλλά έκανα την πάπια, μέχρι που ήρθες εσύ και με ξεσκέπασες). Κατάλαβες;
Πάει να μας φάει τη δουλειά ο κύριος ταξινόμος με το αυθαίρετο tagging του.

ΠανωςΚ είπε...

Αυθαίρετο τάγκινγκ; Να πας στην πολεοδομία μαρή. Πάντως, πληροφοριακά, μιας και είσαι... γνώστρια, μπορείς να κάνεις και δικά σου ταγκζ. Χελόοου...

Unknown είπε...

χαιρετώ τα ..όμορφα πλήθη του παρελθόντος ζητώντας συγγνώμη για τη δημόσια παρέμβαση,αλλά με χει σκάσει η συνάδελφος (επειδή δε βάζει κ..ο κάτω και όλο βρίσκει και ασχολείται ενώ εμείς λαδώνουμε τη σκουριασμένη μηχανή του δημοσίου!
τα έχω ολότελα χαμένα!
Go - Go, τι θα γίνει μαρή με σένα που μου έγινες και blogger τώρα στα γεράματα?Καλίτση να γίνεις, εκεί κάτω που σαι!
ματς μουτς - μια θαυμάστρια!!

foti-libr-e είπε...

Go-go
γράψε μας και άλλα να μας χαζέψεις..(η παραπάνω θαυμάστρια από τη σωστή θέση)..