21 Ιουν 2008

Και αφού έγραψα ετούτη την μπούρδα, θυμήθηκα το Ντέηζ οφ φιούτσερ πασντ των Μούντι Μπλουζ

Κάπως έτσι νύχτωσε στο Γάλο. Και μετά, ω της εκπλήξεως, ξημέρωσε. Εφτιαξα καφέ και πήρα στα χέρια μου το καινούργιο βιβλίο ενός ταλαντούχου μεν, στάσιμου δε έλληνος συγγραφέως, για το οποίο (βιβλίο) είχα ακούσει καλά λόγια. Πράγματι, ήταν μια βελτίωση από τσι μπούρδαι που μας είχε προσφέρει τελευταία. Ο Σαλαδίνος με διέκοψε...

- Μορφώνεσαι Ιμάντα; ρώτησε.
- Οχι μωρέ, είπα, σκέφτομαι κάτι.
- Μπα, κάνεις και τέτοια πράματα;
- Ναι, και κατέληξα πως ο πραγματικά μεγάλος λογοτέχνης είναι ανώτερος από κάθε αναγνώστη.
- Αν είναι να καταλήγεις σε τέτοιες μαλακίες, καλύτερα να μη σκέφτεσαι καθόλου, με έψεξε ο Σαλαδίνος, πάντα ταξικός και κατά των ανισοτήτων και διακρίσεων οποιασδήποτε μορφής.
- Οχι ρε, με παρεξήγησες... Να, ετούτος εδώ είναι ένας από εμάς, οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να γράψει αυτά που γράφει, που ομολογουμένως καλά είναι. Ομως διαβάζοντας τον λέμε "καλά τα λέει ο πούστης!", όπου στη λέξη πούστης δίδεται η έννοια της οικειότητας, η σημασία του "δικέ μου", του "πού είσαι ρε μαλάκα", του "θέλω να γυρίσω στα παλιά, θέλω την παλιά μου γειτονιά", του "θέλω τους φίλους μου να βρω, να πάμε βόλτα στην πλατεία" και ούτω καθεξής. Ενώ διαβάζοντας έναν πραγματικά μεγάλο συγγραφέα, για παράδειγμα τον Μπουλγκάκοφ, λέμε "μα τι γράφει ο πούστης!", όπου στη λέξη πούστης προσδίδεται η έννοια του υπερφυσικού, του υπερβολικά επιδέξιου σε κάτι, του γενικότερα αξιοθαύμαστου, του άπιαστου, αυτού που δεν το φτάνει η αλεπού και τα λοιπά και τα λοιπά...

10 σχόλια:

ο αποτέτοιος είπε...

καλά τα λες. και εγώ έτσι τα λέω.

Τι θα γίνει θα μας πεις την ιστορία με τον ιμάντα; (έλα ρεεεεεεε πες την!)

Argos είπε...

Άσε τις μαλακίες και γύρνα. Τέλειωσε η τσικουδιά

demetrat είπε...

Μιά χαρά τα λες ρε πούστη μου.όπου πούστης έχει την έννοια του απέραντου θαυμασμού !!!
(Αυτό το ιμάντας έχει να κάνει με το ευλίγιστον του κορμιού σου ;)

ΠανωςΚ είπε...

Αποτετοιε, η δημητρατ είναι πολύ κοντα στην εξήγηση του "ιμάντα". Είμαι τόσο ευλύγιστος όταν χορεύω που κινδυνεύω με πλήρες ξεχαρβάλωμα. Αλλά το συγκεκριμένο προέρχεται από ένα νευροκαβαλίκεμα που με έριξε στο κρεβάτι για τρεις μέρες, όταν έκανα μια κίνηση... πολύ προσωπική (όχι δεν εννοώ οτιδήποτε σεξουαλικό, ομιλώ για μία κίνηση που κάνουμε εκεί που κι ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του). Φτάνει αρκετά γελοιοποιήθηκα.

Μίστερ Αργε, έρχομαι κι ερχεται! Τη Δευτέρα...

Μετεωρίτης είπε...

καταρχήν, αφού το κοινό σου θέλει ιμάντα (πως φαίνεται ότι έχεις σκοτεινό παρελθόν αλλά λαμπρό μέλλον!), κι εγώ ιμάντα θέλω, δεν γίνεται να μας πετάς έτσι στη μούρη μια κουβέντα και να μας αφήνεις στο σκοτάδι.
Ντάξει;

MenieK είπε...

εγώ Μαργαρίτα...

ΠανωςΚ είπε...

Μετέω, ό,τι εξήγησα εξήγησα... Αν πω παραπάνω, θα μου κλεισουνε το μπλογκ, λόγω σκατολογικού περιεχομένου...

Meniek, μη σας μαδήσει κανείς προσέξτε...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ιμάντα Λήρ;

παράλληλος είπε...

I mad as...
νομίζω.

ΠανωςΚ είπε...

Σχεδόν παράλληλε, σχεδόν.
Το σωστό: e-mad ass.