11 Ιουν 2008

Αδιόρθωτο!

Μονολογομπουρδολογούσα χτες για τη χρήση των πεζοκεφαλαίων στο γραπτό λόγο. Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη, την οποία είμαι υποχρεωμένος να παραθέσω, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τον καίριο και πάντα αξιόπιστο λόγο του Κώστα Ζουράρι, όπως τον αντιγράφω απ' το βιβλίο της φωτογραφίας...

"Ενοπλη αντίσταση θεωρείται και η δράση των κλεφτών. Οι κλέφτες συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις... σε κρατικούς αξιωματούχους..., αρπάζοντας χρήματα όπλα και τρόφιμα" (σελ. 32 Ιστορία ΣΤ' Δημοτικού)
Το "Κλέφτες" είναι εκεί με μικρό κάπα! "Θεωρείται" ένοπλη αντίσταση "και" η δράση των Κλεφτών πάλι με μικρό κάπα! "Οι κλέφτες κάνουν επιθέσεις σε κρατικούς αξιωματούχους"!!! Η απόλυτη βλακεία, η δυσανάβατος υποκρισία, η κραυγαλέα ανεπιστημοσύνη! Ωστε έτσι ωρέ συνοικικακοί επιστήμονες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου!
Δηλαδή:
α) Χωρίς να αναφέρετε εσείς τη φύση των κρατικών αξιωματούχουν, εάν δηλαδή είναι Τούρκοι ή Ελληνες ή αιωματούχοι του ΟΗΕ. Αναφέρεται από το γελοίοι επιστημονικό σας πόνημα ότι έτσι "κλέφτες" επιτίθενται σε "κρατικούς αξιωματούχους". [...] Και επομένως οι Κλέφτες είναι κλέφτες, κοινοί κλέφτες και με την κατάπτυστη ενεργτική μετοχή που βρήκατε απ' όλο το ανύπαρκτο λεξιλόγιό σας ("αρπάζοντας"), είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται περί κοινών κλεφταράδων, κλεφτοκοτάδων...

Κοντολογίς αυτό που θέλει να πει ο κ. Ζουράρις είναι ότι άμα είσαι κλέφτης με μικρό το κάπα είσαι κακοποιός του κοινού ποινικού κώδικα, ενώ άμα είσαι Κλέφτης με κάπα κεφαλαίο είσαι ήρωας...

6 σχόλια:

βα.αλ. είπε...

Αγαπητέ Πάνω μου. Υπάρχει ως γνωστόν επίσης ο Μαλάκας (το οποίο αναφέρεται σε κάποιον που με πολύ κόπο προσπαθεί να σταθεί αντάξια πάνω από το ΜΟ του κοινού μαλάκα), υπάρχει ακόμα και ο μαλάκας που είμαστε όλοι εμείς λίγο ως πολύ όποτε αυνανιζόμεθα σωματικώς τε και πνευματικώς, και υπάρχει και ο ΜΑΛΑΚΑΣ. Τίτλος που λίγοι και εκλεκτοί σε αυτή τη χώρα κατέχουν.

ΠανωςΚ είπε...

Φχαρστώ βάαλ μου. Το παραδεχομαι, άλλωστε φαίνομαι από χιλιόμετρα!
(αστειέυομαι, άι γκατ γιορ πόιντ)

MenieK είπε...

εγώ δεν κατάλαβα (αλλά βέβαια ποια είμαι εγώ για να διεκδικήσω δικαιώματα κατανόησης στον υψιπετή ζουράρειο -με μικρό πρέπει να το γράψω ή με κεφαλαίο- λόγο): οι κατάπτυστοι είναι οι με μικρό, οι με κεφαλαίο, οι συγγραφείς, οι γραφείς, οι παιδαγωγικοϊνστιτουτιάριοι ή ο ζουράρις... (με μικρό γράφεται αυτός ή με κεφαλαίο?)

ΠανωςΚ είπε...

Μενιέκ ούτε εγώ κατάλαβα.
Αλλά ο Ζουράρις είναι κεφαλαιο για την ελληνική διανόηση!

microminima είπε...

Πανωκάτε πραγματικά με ενδιαφέρει πολύ να μάθω για ποιους λόγους θεωρείς κεφαλαιο για την ελληνική διανόηση τον Ζουραρι
Με ενδιαφέρει σε τέτοιο βαθμό που έκανα εγγραφή στο Google/Blogger για να σε ρωτήξω (μέχρι σήμερα σε διάβαζα χωρίς να σχολιάζω και να ρωτάω)

ΠανωςΚ είπε...

Εεεε... αποτυχημένο λογοπαίγνιο ήταν βασικά. Εξεπιτούτου έγραψα τη λέξη "κεφαλαιο" χωρίς τόνο, ωστε να μπορεί να διαβαστεί είτε "κεφάλαιο" είτε "κεφαλαίο", με αφορμή και τη συζήτηση περί της ορθής χρήσης των κεφαλαίων στο γραπτό λόγο.

Ασχετο: έκανες που έκανες το λογαριασμό στον μπλογκερ, δεν φτιάχνεις κι ένα μπλογκ δικό σου, να τα λέμε και συχνότερα;