23 Φεβ 2007

Μετά την αποκαθήλωση

μετά την αποκαθήλωση της μπάρτσα (mes que un club- αλλά παλιά...) απ' τη σχετική θέση, καθ' ότι έγινε πιο τρέντι κι απ' το τρέντι.. η νέα αγαπημένη λοιπόν είναι η σανκτ πάουλι, με έδρα της την κακόφημη ( για τους τρέντιδες) και πιο ζωντανή (για τους υπόλοιπους) περιοχή reeperbahn στο αμβούργο.



είναι αξιοθαύμαστο μια ομάδα τρίτης κατηγορίας να έχει φίλους σε όλο τον κόσμο, αλλά καθόλου περίεργο γιατί αυτό που την κάνει κοσμαγάπητη είναι η κουλτούρα του συλλόγου και των οπαδών της. κάποια σημεία γι' αυτήν απ' το site των φίλων της www.fcstpauli.gr :



όταν η έδρα της ομάδας μεταφέρθηκε στο reeperbahn στα μέσα της δεκαετίας του '80, συσπειρώθηκαν γύρω της άτομα ακροαριστερών και αναρχικών αντιλήψεων, που υιοθέτησαν ως σύμβολό τους την πειρατική σημαία. η st pauli ήταν η πρώτη ομάδα στη γερμανία που απαγόρευσε επίσημα κάθε φασιστικό ή εθνικιστικό σύμβολο στο γήπεδό της. ο σύλλογος σε συνεργασία με τους οπαδούς του τέλεσε την εκστρατεία viva con agua de sankt pauli, που συνέλεξε χρήματα για τη δημιουργία του αναπτυξιακού έργου στην κούβα που παρέχει καθαρό νερό σε 154 παιδικούς σταθμούς -τώρα προωθεί μια ανάλογη καμπάνια στην αιθιοπία. το 2002 αφαιρέθηκαν απ' το γήπεδο διαφημίσεις του περιοδικού maxim λόγω διαμαρτυριών των οπαδών για φυλετικές διακρίσεις κατά των γυναικών -αρκετά νομίζω για να τη συμπαθεί τίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: