16 Δεκ 2006

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑΝ!

Ο διαγωνισμός της ντροπής είναι και πάλι εδώ. στα τέλη Γενάρη όλος ο λαός θα παλέψει για μια θέση στον ήλιο. Το 1998 χρονιά κατάργησης της επετηρίδας είναι πια πολύ μακριά. Τα δακρυγόνα και το ξύλο του 98 ξεχάστηκε και ο ΑΣΕΠ πλεον είναι η φυσιολογική κατάληξη των αποφοίτων που κάποτε είχαν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΑΣ. Άνθρωποι με δεκαετείς σπουδές, με μεταπτυχιακά, με διδασκαλία χρόνων ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές παλεύουν για μια θέση με όρους 1/21 για τους φιλολόγους ή 1/40 για τους γυμναστές. Και δίνουν τα λεφτά τους στο Μπόνια και στα βοηθήματα του Παττάκη για να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση που θα τους κρίνει αν είναι "άξιοι": Ο μικρός Γιαννάκης έσπασε το τζάμι του σχολείου και έχει χωρισμένους γονείς.΄κάνει τσιγαριλίκι και χθες έκλεψε ένα μηχανάκι. Πως αντιδράτε?
α)τον πάτε στην αστυνομία,
β)του ρίχνετε ένα χέρι ξύλο,
γ)του αγοράζετε ένα γλυφιτζούρι
δ)προσπαθείτε να τον επανεντάξετε ομαλά στη σχολική ζωή και να προσεγγίσετε τους γονείς του.
Ή ερωτήσεις όπως: Πότε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος έξυσε το δεξί του αρχίδι?
α)όταν έτρωγε γίδα βραστή με μπούκοβο στο χάνι της Γραβιάς, στις 3 δεκεμβρη 1822 και ώρα τρεις το πρωί,
β)όταν είδε το Διάκο να τρώει αρνί σούβλας,
γ)στις 14 Μαρτίου του 1823,
δ)σεν έξυσε ποτέ το δεξί του αρχίδι γιατί ήταν μονάρχιδος (είχε μόνο το αριστερό).

Θέλω πίσω τα εργασιακά μου δικαιώματα. Δε θέλω να είμαι ο ένας στους είκοσι έναν. Γαμώ τον ΑΣΕΠ.

Υ.Γ. Είναι η πρώτη φορά που μετά από πολλά χρόνια στις προθήκες των βιβλιοπωλείων ΄χάνουν τα πρωτεία τα βιβλία της θεματικής: παραψυχολογία μεταφυσική, οι έψιλον και το παραδοσιακό κοκορέτσι.
Για ένα μήνα θα κυριαρχήσει το εμπόριο ελπίδας με όλη τη σειρά βοηθημάτων για εμάς τους ενήλικους μπουνταλάδες που δε μάθαμε τίποτα στο πανεπιστήμιο και πρέπει να μας τα μάθει ο Παττάκης. Εμπόριο ελπίδας για 100.000 υποψηφίους. Όβερ.

4 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Φίλε μου, καταλαβαίνω και πολύ την πίκρα σου, αλλά αυτή είναι η κατάληξη της υποβάθμισης που εξελίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τελειώνει κάποιος ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ, νύκτα και χαριστικά και μετά έχει "κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα" να αποστραβώσει τους στραβούς μαθητές του.

Όσο κι αν το παράδειγμα που αναφέρεις φαίνεται αστείο (αν είναι αληθινό), βλέπω στο Ιντερνετ ότι Μαθηματικοί παίρνουν στα Μαθηματικά βαθμό κάτω από 8 (με βάση το 12), Φυσικοί παίρνουν στη Φυσική κάτω από 8 (με βάση το 12). Δηλαδή, δεν κατέχουν ούτε τα στοιχειώδη από αυτά που πρόκειται να διδάξουν.

Και μην ξεχνάς, ακόμα και ιδιωτικό επάγγελμα να εξασκήσεις, δικηγόροι και μηχανικοί, ίσως και γιατροί, δίνουν από πολλών ετών εξετάσεις στα επαγγελματικά τους σωματεία - ίσως ακόμα τυπικές για μερικούς, αλλά σύντομα και με την πολυκοσμία που υπάρχει θα γίνουν κι αυτές ουσιαστικές... Και από πάνω καπάκι ΑΣΕΠ για πρόσληψη στο δημόσιο.

Ποιος θα τολμάει να επικαλεστεί την αξία του πτυχίου από το ΑΕΙ/ΤΕΙ για να διοριστεί?

ΠανωςΚ είπε...

Μην ανησυχείς Σαλαντίν μου... Η φημολογία, που πάντα εντείνεται εν όψει ΑΣΕΠ, λέει ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος... Θα σκαρφιστούν νέα συστήματα -ή μήπως παλιά; Κάτι ακουσα για επαναφορά του πιστοποιητικού που μαγειρεύνανε το 98, τότε που πηγαίνανε να το μας κολλήσουνε ενα επιπλέον έτος σπουδών.
Όσον αφορά τις ερωτησεις σου, οι απαντήσεις είναι εύκολες...
Τον μικρό Γιαννάκη φυσικά τον πας στην αστυνομία για να του ρίξει αύτή ένα χέρι ξύλο...
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος θα είχε ξύσει το δεξί του αρχίδι αν του λέγανε πώς θα καταντούσε το ελεύθερο ελληνικό κράτος για το οποίο -υποτίθεται πως- αγωνιζότανε...

Rodia είπε...

Λες να τά 'χουν κανει πλακάκια με τον Παττάκη..?
Αυτό το ΑΣΕΠ πάντως, θα βοηθάει όόόλα τα δικά ΜΑΣ παιδιά -ότινος έχει την εξουσία δλδ- οπότε, κανείς δεν είδα να διαμαρτυρηθεί έντονα εκτός από μερικούς που αποκλείεται να τη δουν στα μάτια τους -την εξουσία ντε

Αντε, καλές γιορτές!;-)

Ανώνυμος είπε...

Τι να πεις... Ποιος "διαγωνισμός της ντροπής" πια...
Εδώ ο Κάτσικας προωθεί βιβλία από την ιστοσελίδα του (με πρώτο το δικό του για τα Παιδαγωγικά, φυσικά)
και διαφημίζει φροντιστήρια για το ΑΣΕΠ.