1 Αυγ 2012

Βιβλιοπωλεία στην Ουστοπία - Απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

Την χαρμόσυνη ημέρα επιβολής του πανωκαππισμού εις σύμπασαν την ανθρωπότητα δεσμεύομαι ότι θα προχωρήσω στη λήψη δύο μέτρων, με σκοπό την απαλλαγή του σύγχρονου ανθρώπου από τα δεινά που προκαλούν τα αναπόδραστα δεσμά των επιθυμιών του. Τα μέτρα αυτά αφορούν αμφότερα τον χώρο του βιβλίου, και δη του βιβλιοπωλείου. Το πρώτο είμαι σίγουρος πως θα τύχει καθολικής, ορθόδοξης και διόλου διαμαρτυρόμενης αποδοχής: κατάργηση και εφεξής απαγόρευση των πολύ ψηλών αλλά και -κυρίως και κατεξοχήν και καταπόλιν, καταβουνόν και καταθάλασσαν- των πολύ χαμηλών ραφιών, διότι εγώ δεν (διαβά)ζω γονατιστός και ζεμπεκιά και τα λοιπά.

Το δεύτερο μέτρο, λόγω των ανθρωπιστικών, αριστερόστροφων αλλά και λοιπών λίμπεραλ αγκυλώσεων της εποχής, θα συναντήσει αρκετές αντιδράσεις και οφείλω να προχωρήσω στην ιδιαίτερα προσεχτική διατυπωση, επιβολή και εφαρμογή του. Αναφέρομαι στην πρόθεσή μου, στο πλαίσιο της πανωκαππικής Ουστοπίας, να απαγορευτεί στις γυναίκες η είσοδος στα βιβλιοπωλεία. Αυτή ήτο η αρχική μου σκέψη κατόπιν επώδυνων προσωπικών εμπειριών. Μη βιαστείς να με πεις φαλλοκράτη. Θεωρώ λίαν αντιεμπορική και επιζήμια την παρουσία γυναικών και δη των ωραιοτάτων εις τα βιβλιοπωλεία. Διότι ποίος σαλιάρης έχει μάτια για βιβλία όταν δίπλα του παρελαύνουν κορμιά γυναικεία; 

Ωστόσο, μη με παρεξηγείς, επειδή είμαι άνθρωπος δημοκράτης και ανεκτικός και όλα τα προβλέπω, οφείλω να επεκτείνω την απαγόρευση. Πρόκειται διά την πρώτην απαγόρευση που η επέκταση και η γενίκευσή της θα έχει κίνητρα δημοκρατικά και φιλελεύθερα. Οφείλουμε να προασπίσουμε τη βιβλιοφιλία έναντι της ετεροφυλοφιλίας αλλά και της ομοφυλοφυλίας. Αρα η απαγόρευση εισόδου εις τα βιβλιοπωλεία θα είναι καθολική παρότι ανορθόδοξη και οι τυχόν διαμαρτυρόμενοι θα λαμβάνουν δωρεάν θεραπεία από την πανωκαππική αστυνομία. Η είσοδος θα επιτρέπεται με κουπόνι κατά μόνας, καταβόθρας, κατα μάναν, κατα κύρην, κατά γιο, καταγιώτ, καταμαράν και κατακρουασάν. Οι τυχεροί υπομονητές, αναμονητές και περιμενητές την σειράν τους ίνα εισέλθουν εις το βιβλιοπωλείον θα λαμβάνουν τη βίβλο του πανωκαππισμού καθώς μια εικονογραφημένη αυτοαγιογραφία μου.

5 σχόλια:

kabamaru είπε...

"Aυτοαγιογραφία"... τόσες χιλιάδες παραδείγματα στην καθημερινότητά μας κι ως τώρα δεν είχε βρεθεί ένας άνθρωπος να εφεύρει τον όρο.

(είσαι θεός)

exiled είπε...

Τι θεός, ημίθεος και βάλε-βγάλε! Όλε όλε όλε!

ΠανωςΚ είπε...

Αγιος βρε είμαι, εξ ου και η αυτοαγιογραφία.

μεστ απ είπε...

όχι, γκοντσντάμιτ, θα πολεμήσω την απαγόρευση στις γυναίκες της εισόδου στα βιβλιοπωλεία! θα με βρεις απέναντι! (στο ψιλικατζίδικο του Πάρη)

ΠανωςΚ είπε...

Ο Πάρης έχει ψιλικατζίδικο και ο Τάσος βίντεο κλαμπ;