8 Μαρ 2010

Θα μας δείχνει ο ΣΚΑΪ

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο Καραμανλής ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ήξερε ότι στις αρχές του 10 θα πρέπει να μας βάλει κωλοδάκτυλο χοντρό. Αλλά είχε πίσω του το Δεκέμβρη και δε μπορούσε να ρισκάρει. Ίσως να του είχαν ζητήσει μέτρα από πιο πριν οι Ευρωπαίοι και αυτός να τους τρόμαζε με σκιάχτρο τον Δεκέμβρη και το φόβο μήπως τα επεισόδια επεκταθούν και στο δικό τους χωριό. Επίσης οι μεγαλοΠΑΣΟΚΟΙ συνδικαλιστές θα είχαν αυτοπυρποληθεί στη μέση της πλατείας για τα μέτρα της βρώμικης δεξιάς. Τώρα είναι πιο λάου.
Ανεξάρτητα από το ποιος μας φταίει και έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, (να πω ότι αυτό το κείμενο του Σαλαδίνου ήταν ότι καλύτερο έχω διαβάσει ΠΑΝΤΟΥ για όσα μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση) το βιοτικό μας επίπεδο θα πέσει 15 με 20% λένε. Μόνο μια ερώτηση με ταλανίζει εδώ και χρόνια. Μα καλά, σκεφτόμουνα όσο έβλεπα ρεμούλες και σπέκουλες με τα ευρωπαϊκά λεφτά από εδώ και από εκεί, τόσο πολύ μαλάκες τους έχουμε πιάσει αυτούς τους Ευρωπαίους; Τι διάολο; Μάλιστα θυμάμαι όταν συζητούσαμε με κάτι παιδιά για μια κομπίνα που σχεδίαζε να κάνει ένας από αυτούς με λεφτά επιχορηγήσεων. Ξέρετε τα γνωστά, κάνει εικονική επιχείρηση με 0 εργαζόμενους και τέτοια και παίρνει επιχορήγηση. Όταν του λέγαμε ότι τα λεφτά αυτά είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι θα του πιάσουν το κώλο γελούσε τρανταχτά και μας έλεγε απερίφραστα ότι θα του κλάσουν μια μάντρα.
Και του την έκλασαν.
Τες πα για να γυρίσω σε αυτό που έλεγα. Οι σημερινοί τριαντάρηδες είναι για μένα μια καταραμένη γενιά. Χωρίς ιδιαίτερους αγώνες και με το εμβόλιο του να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι. Βλέπεις μεγαλώσαμε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που οποιοσδήποτε μπορούσε με τα κατάλληλα κονέξια να πάρει μια θέση τεχνικού στον ΟΤΕ ή στη ΔΕΗ ή οπουδήποτε. «Να σε βάλει ο πατέρας στου σε κανά ΟΤΕ» έλεγε η γιαγιά μου τότε. Κάτσε. Ακόμα μου το λέει. Η γιαγιά μου φυσικά, βλέποντας ότι ο κάθε τυχάρπαστος γινόταν δημόσιος υπάλληλος πίστευε ότι ήταν κάτι εύκολο. Μόνο που ο δικός μου πατέρας είχε επιλέξει να είναι κουμουνιστής.
Η συνεχής έννοια των γονιών μας ήταν να μη περάσουμε ότι αυτοί. Για θυμηθείτε κάποιοι από εσάς γεννημένους στα τέλη του 70. Πόσες ιστορίες έχετε ακούσει από τους γονείς σας για το πόσο φτωχικά ήταν τα παιδικά τους χρόνια; Πόσες ιστορίες έχετε ακούσει από τους δικούς τους γονείς για το πόση πείνα υπήρχε στην δική τους εποχή; «Γι’ αυτό επιμένω και στα λέω, για να μη περάσεις ότι και εγώ» μας έλεγαν. Και να που φτάσαμε μέχρις εδώ. Αναρωτιέμαι τι έχουν να μας που όλοι αυτοί που έκαναν αγώνες τη δεκαετία του 70 και του 80 και τελικά κατάφεραν να κάνουν τα παιδιά τους να επιστρέφουν πίσω σε αυτές τις δεκαετίες. Είχε τελικά ο αγώνας του αντίκτυπο; Πέτυχαν;
Αμφιβάλλω. Πολύ.
Αυτό που θυμάμαι σε όλες τις ιστορίες που μου έλεγαν όταν ήμουν μικρός, ή μάλλον άκουγα όταν ήμουν μικρός, είναι ότι σε όλες υπήρχε ένας τουλάχιστο που ήταν η κορυφή του χωριού γιατί είχε γη. Που σημαίνει ότι είχε λεφτά εκείνη την εποχή. Επίσης σε όλες τις ιστορίες υπάρχουν θέματα από κάθε σπίτι ξεχωριστά. Δηλαδή κάθε ιστορία είχε να κάνει με ένα σπίτι, μια οικογένεια. Δεν ήταν ιστορίες του χωριού. Δε θυμάμαι γιορτές, μαζέματα και κοινές διαδρομές. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος απομονώθηκε στη κακομοιριά του. Το πρόβλημα λοιπόν για μένα δεν είναι μόνο ότι θα γυρίσουμε σε μια τέτοια εποχή. Έτσι σκατά που τα κάνανε θα γυρίσουμε. Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι θα γυρίσουμε στα δεδομένα αυτής της εποχής αλλά με ένα σωρό από πάνω. Με δάνειο για σπίτι, δάνειο για αμάξι, δυο ή τρεις τουλάχιστο πιστωτικές κάρτες και κάνα καταναλωτικό.
Μη βιαστείτε οι περισσότεροι να πείτε καλά να πάθουν όσοι είναι σε αυτήν την κατάσταση και ας πρόσεχαν. Φανταστείτε μια οικογένεια με 2 παιδιά στα φροντιστήρια και ένα δάνειο που πήραν για το σπίτι πριν δεκαπέντε χρόνια. Ένα δάνειο για το αυτοκίνητο που χρειάστηκε να αλλάξουν πριν από πέντε χρόνια και ίσα ίσα τώρα το ξεπληρώνουν για να τους πουν ότι θα πρέπει να πάρουν άλλο τώρα γιατί θα χρεωθούν με τα καινούργια τέλη κυκλοφορίας ένα σκασμό λεφτά. (άλλη μια μαλακία της σημερινής κυβέρνησης που μέσα στα πολλά ξεχάσαμε). Νομίζω ότι καταλάβατε τι θέλω να πω.
Θα φτάσουμε σε σημείο να κοιτάμε πόσες σακούλες κρατάει γυρνώντας από το Σούπερ Μάρκετ η γειτόνισσα. Να μιλάμε με εκείνο το ζηλόφθονο ύφος για όποιον κλέβει λεφτά και δεν τον πιάνουν. Γιατί δε θα ζηλεύουμε τα λεφτά του αλλά το ότι κλέβει και εμείς δε μπορούμε. Προσθέστε ένα μείγμα από μετανάστες και ανεργία και έχετε ένα εκρηκτικό κοκτέηλ.
Θα γίνουμε πιο κακοί από ότι σήμερα. Θα γίνουμε ζώα.
Αυτό που με εκνευρίζει πολύ περισσότερο από όλα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι νέοι άνθρωποι έχουν αφεθεί απ’ έξω. Φωνάζουν όλοι για τα επιδόματα που κόπηκαν και λένε για τα λεφτά τους. Κουβέντα για τους νέους που είναι τα παιδιά τους τα ίδια. Με τι συνθήκες μπαίνουν αυτά σε αυτή την κωλοαγορά εργασίας; Δείχνουν και ξαναδείχνουν ρεπορτάζ για τις συντάξεις. Βεβαίως και δε το συζητάμε ότι το να δουλεύεις μια ζωή και μετά να σου λένε πάρ’ τα τρια μου είναι απαράδεκτο. Ποιος όμως ρώτησε τους νέους ανθρώπους αν θα καταφέρουν ποτέ να πάρουν σύνταξη. Δουλεύουν οι νέοι άνθρωποι με ένσημα;
Ποιο από τα κανάλια ασχολήθηκε με τους νέους; Κανένα. Απολύτως. Έδειξε μόνο ένα ρεπορτάζ ο Αντ1 που είχε νέους που έλεγαν χαμογελαστοί στην κάμερα ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και πήρε τα μέτρα.
Θα τρελαθούμε δηλαδή.
Διαβάζω στις εφημερίδες αφιερώματα σχετικά με το πόσο από το εισόδημα τους χάνουν τα νοικοκυριά μετά τα νέα μέτρα. Και διαβάζω τα παραδείγματα: Εργαζόμενος μισθωτός με μισθό 8.500€ (!) και οικία που πιάνει 500.000. Δημόσιοι υπάλληλοι γονείς με 2 παιδιά με μισθό ο καθένας τους 2.000. Τα ίδια κάνει και η τηλεόραση. Η μόνη αναφορά που κάνουν στους νέους είναι στην κατηγορία των 700 ευρώ που ζουν με τους γονείς τους!
Τους ειδοποιώ λοιπόν ότι υπάρχουν και οικογένειες τεσσάρων ή τριών ατόμων που πρόσφατα ξεκίνησαν την πορεία τους. Όπως η δική μου και αυτή του Μετεωρίτη (καιρό έχουμε να τα πούμε βρε!). Με γονείς που οι μισθοί τους δε ξεπερνούν τις 2.000-2.500 € ΜΑΖΙ. Τι θα κάνουν αυτοί αν σπάσει κανένας διάολος το ποδάρι και ο ένας χάσει τη δουλειά του; Με τα νέα δεδομένα δεν είναι απίθανό κάτι τέτοιο να γίνει. Γιατί δεν αναφέρεστε καθόλου σε αυτούς;
Σας ξαναλέω. Θα γίνουμε ζώα. Και θα φάμε ο ένας τον άλλο.
Και επειδή δε το έχω κάνει ακόμα σας παραθέτω και μια φωτογραφία του μικρού Πάμπλο (από τον Γκαρσία)

Είναι τη στιγμή που ο μικρός Θεός Θώρ επεξεργάζεται το "προϊόν"
ΥΓ Ρε Σαλαδίνε....ρε λες να γίνει ρε;ΡΕ ΛΕΣ;;;;;Πφφφφφ ας περιμένουμε να δουμε τι θα γίνει με τον Παπαναστασιακό ε;Ε ρε θα σκάσουμε...

15 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Λοιπόν, επειδή σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αν υπογράψετε μια υπευθυνη δήλωση ότι θα με φηφίσετε, δεσμεύομαι αν εκλεγώ να σας βολεψω στη βουλή. Εκεί τα μιστά είναι καλά και σταθερά. Οσοι δεν με ψηφίσετε, κερδίζετε ταξιδάκι αναψύχους στη Σιβηρία.

demetrat είπε...

Έγινες και συ ο εκλεκτός βλέπω....άντε και σ' ανώτερα.....

Κατά πρώτον να χιλιοευχηθώ ξανά γιά το κουκούτσι στο καλάθι.
...................
Καλά εσύ που πέτυχες εποχές κορεζμένες γιά το δημόσιο.Και έχεις γλυτώσει το μαρτύριο του φαγουριασμένης παλάμης.
Εμείς που το παίξαμε επαναστάτες; ...Τότε που μετά τη μεταπολίτευση όλοι κουτσοί στραβοί πήγαν και δηλωσαν αντιστασιακοί και προσλήφτηκαν σε νομαρχιες, εφορίες ,οτε ,δεη ταχυδρομεία, τράπεζες και λοιπά ευαγή ιδρύματα;
Βγήκαν στη σύνταξη στα 43 , με εφάπαξ ένα σπίτι, και με συντάξεις θέμου σχώρα με;
Είναι μέρες που κρατιέμαι να μη περάσω μπροστά από καθρέφτη, γιατί ήδη τη μούτζα την έχω σχηματισμένη.

(Για το μικρό Θεό Θώρ , τι να λέμε τώρα.........)

δ

ΠανωςΚ είπε...

Πάντως το πρόβλημα δεν είναι το δημόσιο. Ας μην τσιμπάμε στο πασοκικό δολωματάκι που στρέφει την μία επαγγελματική συντεχνία / κοινωνική τάξη / πεστο όπως θες εναντίον της άλλης.

http://e-cynical.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html
και
http://e-cynical.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Διαίρει και βασίλευε - κόλπο παλιό και δοκιμασμένο. Πώς αλλιώς;

demetrat είπε...

Επειδή το κάνει τσίχλα το πασόκ κι ο Γιωργάκης,(ο οποίος σημειωτέον τώρα το ανακάλυψε) δε σημαίνει πως είναι ανύπαρκτο το πρόβλημα του\της 45άρη συνταξιούχου.
Η μισή ελλάδα είναι έτσι.
Τώρα άν εξυπηρετεί να λέμε πως δε φταίνε οι αντιπαροχείς, οκ, να το πούμε.
δ

ΠανωςΚ είπε...

Τι εννοείς "η μισή Ελλάδα είναι έτσι";

demetrat είπε...

Πως η μισή ελλάδα είναι γεμάτη από "45ρηδες"(έχω και φιλενάδες που βγήκανε στα 43 από τον ΟΤΕ) συνταξιούχους όλων των οργανισμών του δημοσίου που τώρα πρέπει νάχουνε πιάσει τα 50 ,55 ,τα 60,τα 70.
Αυτό με την 25ετία και μετά εφάπαξ+σύνταξη, ισχύει από τη μεταπολίτευση και μετά.
Δεν είναι τωρινό.
Μέτρα πόσοι-ες συνταξιοδοτηθήκανε , και μήπως είναι παραπάνω από τη μισή ελλάδα.
Θα μου πεις ας πρόσεχαν οι κυβερνώντες .
Δεν ήταν θέμα προσοχής.
Αλισβερίσι το λένε.
Το κακό όμως είναι πως το δούναι ,δεν θα πάθει τιποτα αν κόψει συντάξεις και μισθους.
Το λαβείν θα πάθει.
Δε μιλάω γιά το δημόσιο υπάλληλο που εξαντλεί την 35ετία....
Αυτόν τον ξέρω.
Τον έχω σπίτι μου.
Είναι αυτός που συνήθως δουλεύει όλες τις ώρες, συνήθως δεν είχε βύσμα γιά το διορισμό ,συνήθως βλέπει τα βύσματα να του παίρνουν τις προαγωγές, συνήθως έχει κανά μάστερ,κανά ντοκτορά,και συνήθως δεν έχει πάρει ποτέ δεκάρα γιά λάδωμα.
Είναι αυτός που συνήθως αποτελεί τό άλλοθι των υπολοίπων.

Μόνο εγώ τους βλέπω αυτούς;
δ

ΠανωςΚ είπε...

Δεν ξέρω. Εγώ τα βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Ίσως μόνο εγώ. Αλλά τα βλέπω τελείως διαφορετικά.

Μετεωρίτης είπε...

Εδώ είμαι, εδώ είμαι!
:)
Καταρχήν να πω καλησπέρες σε όλους! Μικρούς και μεγάλους! Η αναφορά σου με συγκίνησε βρε-να'σαι καλά που μας σκέφτεσαι. Παίδες, η κατάσταση έχει πιάσει πάτο και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη! Κάθε τόσο προστίθεται και ένας στη λίστα του ΟΑΕΔ και κανένας δεν βρίσκει δουλειά! Όσο για τους δημόσιους υπ., θα το πω, αν και οι γονείς μου ήταν και οι δύο, δούλευαν σαν τα σκυλιά, οι υπηρεσίες που εργάζονταν ήταν πρότυπα και δεν γινόταν αυτό που γίνεται σήμερα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δημ.υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι τα σκουλίκια που μασουλάνε το πτώμα της οικονομίας, νομίζω πως ήμουν γλαφυρότατη! Γενικά, μου έχει καλλιεργηθεί μία απέχθεια για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων με τα αμέτρητα προνόμια, τα μπόνους και κυρίως, με την σιγουριά της μονιμότητας που σου επιστρέπει να αντιμετωπίζεις τους άλλους με σαρδόνιο γελάκι! Ελπίζω να μην πέσετε να με φάτε γιατί δεν έχω διαβάσει ακόμα τα σχόλια! Και όχι τίποτα άλλο, βλέπω τον Πανούλη και την Δήμητρα με γυαλισμένο μάτι!

φιλιά σε όλους,
να είσαι καλά και θα σου στείλω μέιλ!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

demetrat,
τo ότι έχεις "και φιλενάδες που βγήκανε στα 43 από τον ΟΤΕ" δεν οδηγεί στο συμπέρασμα πως η μισή Ελλάδα είναι γεμάτη από 45άρηδες συνταξιούχους. Με το ίδιο "επιχείρημα" όποιος δεν έχει τέτοιες φιλενάδες, θα μπορούσε να συμπεράνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμμιά 45άρα συνταξιούχος.


Μετεωρίτη,
υποθέτω ότι αναγνωρίζεις και σε πολλούς άλλους το δικαίωμα να έχουν γονείς δημοσίους υπαλλήλους σαν τους γονείς σου, που δουλεύουν "σαν τα σκυλιά", ή να δουλεύουν οι ίδιοι μ' αυτόν τον τρόπο - δεν νομίζω να πιστεύεις πως οι γονείς σου αποτελούν εξαίρεση. Αφορισμοί όπως "οι περισσότεροι δημ.υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι τα σκουλίκια που μασουλάνε το πτώμα της οικονομίας" δεν είναι γλαφυρές περιγραφές, είναι απαράδεκτες γενικεύσεις, που στην παρούσα φάση βολεύουν την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση που επειδή δεν θέλει να πάρει μέτρα κατ' αυτών που ευθύνονται, επιβάλλει περικοπές στους εργαζόμενους και φορολογούμενους πολίτες, όντας και η ίδια ανίκανη αφού μαζί με την νουδού οδήγησε την οικονομία στον πάτο. Έχω δε παρατηρήσει πως όσοι ισχυρίζονται παρόμοια, πάντα εξαιρούν τους εαυτούς τους και τους δικούς τους. Τότε πού είναι όλα αυτά τα σκουλήκια;

Και αν πρέπει να "καλλιεργήσεις μία απέχθεια" αυτή πρέπει να είναι γι αυτούς που εξακολουθούν να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα και εξακολουθούν να απολαμβάνουν χρυσά προνόμια έναντι ΟΛΩΝ των εργαζομένων φορολογούμενων πολιτών με το ελιτίστικο πρόσχημα ότι οι απολαβές τους πρέπει να τους επιτρέπουν να "ζουν αξιοπρεπώς". Bλέπεις, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δεν πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς.

ΠανωςΚ είπε...

Στα όσα λέει η Κατερίνα σ-Μ. απλώς να προσθέσω ένα λινκ. Προσωπικά αυτούς θεωρώ πρόβλημα. Οχι τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ορίστε λοιπόν η φετινή λίστα του Φορμπς.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=26251160

Αμα θέτε να βρίσετε και να καταραστείτε, ξεκινήστε απ' αυτούς, όχι απ' τους Δημ.Υπ.

ΠανωςΚ είπε...

Κάποιος απ' τους συνδιαχειριστές του μπλογκ, δεν ξέρω ποιος, έσβησε, ελπίζω κατά λάθος ένα σχόλιο. Το οποίο επαναφέρω.

Ο/Η Αλέξανδρος Ζήβας άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Θα μας δείχνει ο ΣΚΑΪ":

Κατά ζα….. βοσκοί και λύκοι….!

…..Κοιτάξτε –τους που βάλατε,
ξανά, σε βάθρα πρώτους….,
κοιτάξτε –τους που βγάλατε
τριακόσιους φαρδοπρώκτους….!

Τι ωραία ‘’σας τη φέρνουν’’….,
κατά ζα….. βοσκοί και λύκοι….,
δύο δίνουν….. δέκα παίρνουν….,
άξιοι να ‘στε για λύπη….!

…..Κοίταξε τους αντίλαους….,
ζωή ‘’ζωή και κότα’’….,
αλλόλογους κι αλλόπρακτους….,
τι φταίει σύρε ρώτα….!

Έτσι θα ‘ν’ και τα παιδιά σου….,
κατά μάνα….. κατά κύρη….,
ξύπνιος θύτης….. χάχας θύμα….,
άλλαξε….. να δεις χαΐρι….!

………………………………..

Σκώληξ κερνά και σκώληξ πίνει….!

…..Μ’ έναν νόμο…., τσουπ, μιλιούνι….,
πάνω πάει κι ο μισθός –τους….,
λεν…., λεφτά πολλά σαν έχουν….,
‘ξαγορά καμιά δε θα έχουν….,…..
καλέ…., ώς τώρα…., που δεν είχαν
τόσα…., όλα, δες, θεσπέσια ήταν….!

Σκώληξ κερνά και σκώληξ πίνει….,
εδώ, στα Ελληναίικα….,
πολιτικοί….. ‘κονόμες, φέσια….,
χαμούρες….. κλεψιμαίικα….!

Αλώπηξ ου δωροδοκείται….,
λεν…., μα ο σκώληξ δεν αρνείται
μπουναμάδες και πεσκέσια,
και, απ’ ‘’τον άλλο εαυτό –του’’….!

Κι ο λαούλης…., οπαδούλης….,
πάντα, ‘’Μπούλης’’ κι υποδούλης….,
λέει, λέει….. και τους βρίζει….,
τώρα…., και τους γιουχαΐζει….,…..
μα…., σαν έρθουν εκλογές….,
πάντα, ‘’τέτοιους’’, να, ψηφίζει….,…..
κι ό,τι ζει, βρε, το αξίζει….!

………………………………….

Κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!

…..Ό,τι κακό θεσμοθετούν
και το αναπαράγουν….,
οι ευκαιρίες πάμπολλες
να κάνουν κομπινούλες….,
τα λαουτζίκια ξύπνησαν….,
ορμούν και τις ‘’αρπάζουν’’….!

Ρε, κανείς δε με γελάει
ότι νιώθουν βολεμένοι
μεν και δε και παραδέ….,
κι ας μας κάνουν τον καμπόσο….,
τους με μπόι ηθικό….,
τάχα μου πως θε ν’ αλλάξουν
Σύστημα το βρωμερό….!

Κι έτσι γελούν…., σαν ξεψυχά
η δόλια μας Ελλάδα….,
λέρα τη λέρα ξέφτισε
κι η ‘’δόξα’’ των προγόνων….,
να, ‘’στο σφυρί τη βγάζουνε’’…..
κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!

Γειά σας, ωρέ Ερμελληνούδια -- απόγονοι του της συστηματικής κλεψιάς Ερμή….:
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Μετεωρίτης είπε...

Όσο γενικευμένη κι αν είναι η εικόνα που παρουσιάζω, δυστυχώς, έχω μάθει να βγάζω συμπεράσματα ακολουθώντας τη στατιστική. Λοιπόν, ας τα βάλουμε κάτω: πόσους δημ.υπαλλ. ξέρουμε που είναι ευσυνείδητοι και δουλεύουν σωστά -και όχι εμάς και το κράτος; Χμχμ. Λοιπόν, φυσικά και δεν είναι όλοι οι δημ. υπάλλ. χαραμοφάηδες, οι περισσότεροι όμως είναι βολεμένοι, δεν έχουν τις προϋποθέσεις και όντως, όπως είπε και η ΔΗΜΗΤΡΑ βγαίνουν στη σύνταξη από τα 45. Σόρι αλλά δεν είναι δικαιολογία του κράτους. Οποιοσδήποτε από αυτούς θα ξεκινούσε. Τους πιο ευνοημένους. Υπάρχουν 15οι και 16οι μισθοί, έλεος!

Αυτά

ΠανωςΚ είπε...

Εεεε... με το συμπάθειο, αλλά αυτό δεν είναι στατιστική.
Η στατιστική, για να είναι στατιστική, χρειάζεται αριθμούς.

Παπαγαλάκι είπε...

Μετεωρίτα και Δήμητρα δεν μπορώ να γνωρίζω τους κοινωνικούς σας κύκλους αλλά για να το λέτε ότι ξέρετε τόσους πολλούς συνταξιούχους 45 ετών σας πιστεύω (μόνο για σήμερα, γιατί ξύπνησα με θετικό πνεύμα για τον συνάνθρωπο).
Ο νόμος περι συνταξιοδότησης με 25ετία για τους άντρες και 20ετία για τις γυναίκες έχει καταργηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κατά συνέπεια τα τελευταία 15 χρόνια δε βγαίνει κανείς σε σύνταξη στα 45.
Επειδή δε θα μπω στη συζήτηση αν είναι καλό ή κακό ένας άνθρωπος που από τα 20-45 δούλευε να βγει στη μειωμένη σύνταξη (γιατί με μειωμένη βγαίναν αυτοί που βγαίναν), νομίζω ότι είναι υποκρισία να θεωρείς ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας σχετίζεται με τους χίλιους; δύο χιλιάδες; όσοι τελοσπάντων είναι οι εναπομείναντες συνταξιούχοι που είχαν βγει στα 45 στη σύνταξη. Πληροφοριακά ο πατέρας μου που είχε προλάβει την κατάργηση Μητσοτάκη και είχε βγει στη σύνταξη στα 45, με 25ετία, το 1991 έπαιρνε σύνταξη 120 χιλιάρικα (τον βασικό τότε). 9 χρόνια μετά πέθανε. Μη στεναχωριέστε λοιπόν. Δε ζημιώνεται το ελληνικό κράτος με την αστρονομική σύνταξή του. Τα 25 χρόνια που δούλεψε δεν έκλεψε το κράτος, πλήρωνε όλους τους φόρους του (σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα), κάθε μέρα ήταν στο πόστο του από τις 7 έως τις 3. Μπορείτε να το πάρετε και αυτό ως δείγμα για τις στατιστικές σας;