23 Μαρ 2010

Τζαστ ντου ιτ

Στις 3 του Μάρτη ήμουν οργισμένος. Όταν προσφιλές μου άτομο ζήτησε να μάθει το λόγο της οργής μου, απάντησα κομματάκι απότομα: «Θέλω να δείρω έναν πασόκο». Το προσφιλές μου άτομο πισωπάτησε ορθώνοντας τα χέρια σε στάση άμυνας. (Χα, καλά το ψυλλιαζόμουν ότι είναι κι αυτός ένας πασόκος). Το έχω ξαναπεί: Δεν είμαι κατά της βίας. Δεν καταδίκασα, για παράδειγμα, τον ξυλοδαρμό του κυρίου Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ. Καταδίκασα ωστόσο ολόψυχα τον εντέλει μη ξυλοδαρμό του.
Εξακολουθώ να θέλω να δείρω πασόκους. Όχι, όπως είπε πρόσφατα μέσα στη βουλή η κυρία γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Αλέκα Παπαρήγα, με πολιτικά επιχειρήματα («οι εργαζόμενοι θα σας πάρουν με τις πέτρες»). Όχι, θέλω πραγματικά να δείρω τους πασόκους. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το λεγόμενο ταξικό μίσος. Μάλλον δεν είναι. Διότι το ταξικό μίσος πρέπει να αναπτυχθεί προς τους πλουσίους, τους έχοντες και κατέχοντες, τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά, τις τράπεζες, τους βιομηχάνους κτλ. Κατανοώ πως το μίσος που νιώθω αυτή τη στιγμή προς τους πασόκους είναι εκδικητικής, εκτονωτικής φύσεως και δεν διαφέρει πολύ από το μίσος που ολοφάνερα νιώθουν προς τους δημοσίους υπαλλήλους κάποιοι συνέλληνες, οι οποίοι μάλιστα επικροτούν τα κυβερνητικά μέτρα και επιχαίρουν για τα διαφαινόμενα δεινά των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τα δεινά πλέον χτυπάνε την πόρτα όλων, εκτός απ’ αυτών που συνήθως τη γλιτώνουν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν φταίνε για τα οικονομικά μας δεινά. Κακά τα ψέματα, αυτό που κάποιους κατατρώει ωσάν σαράκι είναι η ζήλεια ψώρα μπροστά στο ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να μπορούν ίσως να δουλεύουν λιγότερο από τους άλλους.
Θεωρώ ότι οι πασόκοι φταίνε σε έναν μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κοινωνική κατάσταση. Και προτού εξηγηθώ, να διευκρινίσω ότι δεν τα έχω με τους 60αρηδες και βάλε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που θεωρούν, λανθασμένα βέβαια, ότι ψηφίζουν αριστερά, αυτούς που είχα κυνηγηθεί και ταλαιπωρηθεί απ’ την επάρατο δεξιά και που απ’ το ’81 και μετά ένιωσαν μια κάποια ασφάλεια. Όχι, αυτοί δεν με ενδιαφέρουν. Δεν έχω απαιτήσεις απ’ αυτούς.
Εχω την απαίτηση όμως από τους υπόλοιπους, ειδικά απ’ τους μορφωμένους, μοντέρνους συνομήλικούς μου, να μην είναι τόσο ψαράδες και χάφτες. Να μην κάνουν λες και γεννήθηκαν προχτές. Να γνωρίζουν την πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου. Να θυμούνται αν ο ΓΑΠ ήταν ή όχι υπουργός του κυρίου Σημίτη. Αν ήταν συνυπεύθυνος για την εισαγωγή των πρώτων πραγματικά σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων στη χώρα μας. Ποιος ήταν αυτός που εισήγαγε τους όρους "διά βίου κατάρτιση" και "διά βίου εκπαίδευση"; Τον όρο «απασχολήσιμος»; Ποια κυβέρνηση έκανε τα χρηματιστηριακά παιχνιδάκια εθνικό σπορ; Ποια κυβέρνηση ανέλαβε και προετοίμασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ποια κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να δείρουν τους συνταξιούχους; Ποια κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να δείρουν τους φοιτητές έξω απ’ τα εξεταστικά κέντρα, Ιούνη του 98, στο πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ; Ποια κυβέρνηση υιοθέτησε ασφαλίτικες, αστυνομοκρατικές πρακτικές, χρησιμοποιώντας χάπια και άλλες ουσίες σε νοσηλευόμενο ασθενη, ύποπτο για τρομοκρατία, προκειμένου να μιλήσει; Ποιο κόμμα ως κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου; Ποια κυβέρνηση άρχισε τις ιδιωτικοποιήσεις; Ποια κυβέρνηση ήταν σφιχταγκαλιασμένη με τα εκδοτικά – κατασκευαστικά – επιχειρηματικά συμφέροντα; Ποια κυβέρνηση υπέταξε την οικονομική ζωή του τόπου στο βωμό των οικονομικών δεικτών που έπρεπε να επιτευχθούν προκειμένου να μπούμε στην ΟΝΕ, παραποιώντας τους συγκεκριμένους δείκτες εντέλει; ΠΑΣΟΚ και Σημίτης είναι οι σωστές απαντήσεις, μην το ψάχνετε.
Θέλω λοιπόν να δείρω όσους πήγαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας το παρελθόν του. Πιστεύοντας τις εξαγγελίες του Γιωργάκη (λεφτά υπάρχουν -στις κάλτσες μήπως αγαπητέ Γιώργο;), που περίτρανα αποδείχθηκαν ψέματα. Και μην ακούσω τη γνωστή αηδία ότι «δεν ήξερε ο Γιώργος την κατάσταση». Αφενός υπάρχουν δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι ήξερε πολύ καλά την κατάσταση από πριν, αφετέρου, στην περίπτωση που όντως δεν ήξερε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να ευσταθεί ως δικαιολογία η άγνοια. Τι είδους πολιτικός είναι αυτός που δεν γνωρίζει; Πόσο άσχετος; Στον πολίτη η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί ελαφρυντικό. Γιατί να αποτελεί ελαφρυντικό η άγνοια της κατάστασης για τον πολιτικό; Τα δικαστήρια επίσης ασχολούνται με τον έντιμο ή μη πρότερο βίο του εκάστοτε κατηγορουμένου. Γιατί, ρε πασόκοι, που είχατε ελπίδες για μια καλύτερη Ελλάδα απ’ τον Γιωργάκη, δεν ασχοληθήκατε με τον πρότερο βίο του ΠΑΣΟΚ, πριν το ψηφίσετε;



ΥΓ. Το τραγουδάκι σπέσιαλ αφιερωμένο στο ΠΑΣΟΚ.

20 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Ρίξε και για μένα μία, βρε παιδί μου.

(και κάνω κι ένα πείραμα για το πώς δουλεύει το Google Reader, συμπαθάτε με)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κατέβα στην Αθήνα, ωρέ, πούχουμε κάτι μπόλικους, παχουλούς-παχουλούς, του γάλακτος, να ρίξομε κάνα ρυζόγαλο, να ξεχαρμανιάσομε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν δουλεύει πανάθεμά το.
Τεσπά, ρίξτου μια και για μένα όταν τον δεις.

ΠανωςΚ είπε...

Δύτη, έχω κι εγώ γκουγκλ ρίντερ, ψάξε με με το μέηλ μου, το χανεηντάιβερ ατ τζιμέηλ τελεία κομ, νομίζω θα με βρείς...

Σκύλε, μετά την (επ)Ανάσταση, θα κατέβω, στο υπόσχομαι! (τα ρυζόγαλα θα τα φάμε όμως...)

head charge είπε...

Εγώ έχω ιδιαίτερο άχτι τους πασόκους-του-φέισμπουκ (στο οποίο δεν έχω λογαριασμό, αλλά φαντάζομαι you get my drift).

ΠανωςΚ είπε...

Ναι, Head Charge, ως σοσιαλιστές τα πάνε καλά με τα... σόσιαλ μίντια.

Papatragos είπε...

Ταξικότατο το μίσος.

Και προσθέτω (για τους 60αρηδες που λες)

Εκανε παρέα με τον Αρκουδέα
Σκατά στον τάφο του Αντρέα

;)

pakiboy είπε...

τέλειο πασοκικο τραγουδάκι

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Δεν είμαι η μόνη σε αυτό το σύμπαν. Έχω το ίδιο σύνδρομο από τις 6 Δεκέμβρη 2009 και το όργιο καταστολής στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον, την επόμενη μέρα και πριν προλάβουν να μπουν οι μπάτσοι στο άσυλο, πήγαμε και τραμπουκίσαμε πασπιτάκια που το έβαλαν στα πόδια και σπάσαμε ένα σωρό τραπεζάκια και σκίσαμε ένα σωρό αφισούλες. Λειτούργησε εξισορροπητικά, δε λέω...

Ανώνυμος είπε...

...τελικά, τι είναι ο Πασόκος; Γιατί γύρισε την πλάτη ο Πασόκος στην παράταξή του όλα αυτά τα χρόνια; Αν συνέβαινε αυτό, θα το δεχόμουν να με πουν μαλάκα, έλα όμως που επειδή συνομιλώ με πασόκους (λογικό), ένα έχω να πω: το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα βήμα πριν τη διάλυση. Και έρχεται η Δεξιά και κυβερνάει... Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λέει ότι αυτή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ! Δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε τόσο πολύ με τα μέτρα. Όχι, δεν ζηλεύω τους δημ.υπαλλ. επειδή δουλεύουν λίγο. Κι όταν μιλούσα τις προάλλες για στατιστική, δώσε μου λίγο χρόνο Πάνο, θα τους βρω τους αριθμούς. Τους αριθμούς που λένε για πληρωμένες υπερωρίες και τα λοιπά. Γιατί δηλαδή ρε παιδιά στον ιδιωτικό τομέα να ζούμε τα ωράρια του τρόμου και να νιώθεις υποχρεωμένος, να πρέπει να δουλέψεις, να πρέπει να είσαι καλός... όταν την ίδια ώρα πληρώνονται ένα σωρό εικονικές υπερωρίες... Που είναι ρε γαμώτο μου ο γιατρός του ΙΚΑ που τον ψάχνω κάθε μήνα στα ιατρεία και εμφανίζεται όπου γουστάρει, ο γιατρός-τριτοθεσίτης; Τέλος πάντων, η θεωρία είναι πάρα πολύ καλή και φυσικά, όταν ασκείς αντιπολίτευση, δουλειά σου είναι να βγάλεις άχρηστη την κυβέρνηση, έλα όμως που βιάζεσαι, Πάνο! Ο πολιτικός και η πολιτική που ασκεί, οι συνέπειες αλλά και τ' αποτελέσματα, ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Το κοντινό μέλλον. Δηλαδή, τι θα άλλαζε αν ήταν κάποιος άλλον στη θέση του Γιωργάκη; Τίποτα, γιατί έχουμε πιάσει πάτο. Και ο πάτος δνε χρεώνεται αποκλειστικά σε καμία κυβέρνηση (εξάλλου και οι δύο είναι τα ίδια σκατά). Όχι ότι χάψαμε κανένα παραμύθι. Δηλαδή, τι να έβγαινε να έλεγε ο τύπος, άμα κυβερνήσω θα σας πάρω τα σώβρακα γιατί δεν γίνεται αλλιώς;! Και ποιος (μαλάκας) θα τον ψήφιζε;! Κάτι ήξερε ο Κωστάκης που άφησε τη σκυτάλη... αξιοπρεπώς (γιατί ήταν μεγάλο το αγγούρι, κορόιδο ήταν;). Λοιπόν, άμα κάποιος (άλλος και όχι το ΠΑΣΟΣ) έχει να προτείνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ, πολλοί πασόκοι θα το ακολουθήσουν. Δεν είναι και τόσο πρόβατα οι πασόκοι, το αντίθετο μάλιστα. Οι διαφωνίες είναι πολλές. Αλλά μην βιαζόμαστε, νομίζω ότι είμαστε λίγο άδικοι... με την ίδια ευκολία θάψαμε ένα ολόκληρο κράτος-λες και φταίει η Γερμανίδα για όλο το κράτος-και για την πολιτική που ασκεί. Έλα μωρέ. Οι οικονομολόγοι το είχαν δει το πράμα να έρχεται. Ο Γιωργάκης θα κάνει τη δουλειά του και μάλλον, θα καεί. Γιατί θα "κάψει" πιθανώς όλη την Ελλάδα. Είναι έτσι όμως ή μήπως να περιμένουμε κανά δυο χρόνια;

(είμαι πολύ κουρασμένη και δεν εκφράστηκα και πάρα πολύ καλά, θέλω να πω κι άλλα, αλλά βρε Πάνο, έλεος, φαίνεσαι να'χεις βαρύ χέρι, εγώ προσωπικά, καθόλου δεν θα'θελα να τις φάω από σένα!! Βρε μήπως θύμωσες τελικά που έχασε ο ΜΠΑΟΚ και όλα τα άλλα είναι ένα πρόσχημα;!

to be continued...

O METEΩΡΙΤΗΣ είμαι
(ο μόνος πασόκος που μπαίνει εδώ μέσα!!) αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα σχόλια. Γαμιούνται κι αυτά, όπως όλα (έχω πολλά νεύρα λέμε).

Σαλαδίνος είπε...

Το μίσος είναι ξεκάθαρα ταξικό από όποια πλευρα και αν το δεις. Αρχικά γιατί οι ΠΑΣΟΚοι αποτελούν από μόνοι τους μια ξεχωριστή τάξη, αυτή που όλοι αγαπήσαμε στη δεκαετία του 80, αυτή που προσπάθησε να φάει ό,τι προλάβει και τώρα ξερνάει όσα έφαγε στη νέα γενιά, στα παιδιά της. Το ξερατό της είναι όχι μόνο η οικονομική παρακαταθήκη της σάπιας οικονομίας-μηδενικής ανάπτυξης αλλά και το κληροδότημα της σκυλάδικης αισθητικής και της ανάπτυξης "ντου γιου λάικ μαντμαζέλ δε γκρις" της Μελίνας και του γκρικ συρτάκι. Αυτή η γενιά συγκρότησε ξεκάθαρα μια τάξη, με συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς στόχους, με όμοια συμπεριφορά και αισθητική. Αυτή η τάξη συνεχίζεικαι κυβερνάει τόσο συμβολικά (Παπανδρέου), όσο και ιδεολογικά (για παράδειγμα η Διαμαντοπούλου, κλασικό δείγμα πολιτικής καριέρας από τα 24 μέσω κλαδικών του ΠΑΣΟΚ) με λίγο αμπαλάζ πιο τεχνοκρατικό.
Μετεωρίτη αν το ΠΑΣΟΚ έλεγε προεκλογικά τη μισή αλήθεια, απλώς δε θα ήταν κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Τώρα αν ο κάθε ΠΑΣΟΚος δε θεωρεί ότι εξαπατήθηκε προεκλογικά, δεν εκπλήσσομαι. Εδώ από τόσα στελέχη επέλεξε τον Γιωργάκη για αρχηγό μόνο και μόνο επειδή είναι παιδί του Ανδρέα. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τη σφαγή είναι τα πρόβατα: περιμένουν καρτερικά το μαχαίρι του τσοπάνη, πρόβατα είναι.

Go_Go είπε...

Είναι μέχρι να τα πάρουν στο κρανίο τα πρόβατα, αλλά και πάλι φοβάμαι ότι θα πλακωθούν μεταξύ τους... ήδη...

tade

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Πού σε πάν’…., πού πας…!;

( …..Λιόσια ανάμεσα και Κολονάκι
οι Γραικοπώλες μας εχάσαν τη μορφή τους…..
και…., στης Υποταγής το ‘’Θέατρο’’…., ‘’βαρβάτοι’’….,
παίζουν οικτροί τους Διγενείς….,
πουλώντας την ψυχής τους….,…..
στα ξενικά τα καλντερίμια…..
με Ερπετά ‘γίναν τακίμια….! )

…..‘’Λογική’’ κονσέρβα…..
και ελπίδα πρέζα….,
---- πού σε πάν’…., πού πας…!; ----
φυλακή ο δρόμος….,
σιγολιώνεις…., κι όμως…..
δεν το ξεκουνάς….!

Τ’ Όνειρό σου βρόχος
στην ψυχή σου…., ‘’μπόχος’’….,
που τον προσκυνάς….,…..
με ψευδαντιστάσεις….,
ίδιες καταστάσεις….,
μούμια…., δεν ξυπνάς….!

Μια ζωή…., ζωή λες κι είναι….,
να…., σε πάνε….. και σε φέρνουν….,
χωρίς σκληρή σου αντίσταση….,…..
κι από αλλού προσμένεις…., χάννε….,
να σου έρθει Ανάσταση….!.....

…………………………

Άντε, μαριονέτα, ξύπνα….!

( …..ω σεις….. του λαού ‘’Μαντάμες’’….,
στρινγκς σας πρέπουνε….. και ‘’λάμες’’….,
’’τους πατήσατε το γκάζι’’….,
θα –σας γίνουν ‘’καμικάζι’’….! )

…..Η πληγή σου τρέχει…..
κι η ψυχή σου φεύγει….,
άντε, μαριονέτα, ξύπνα….,
μελλοθάνατε της Γης….!

Θύτες είναι οι Αρχοί….,
θύμα συ αυτοδοτό….,
έσκυψες με υποταγή….,
σα σφαχτάρι το σβερκιό….,
Χάρος σκουπιδιάρης
κάθε Γκουβερνιάρης….,
αχ, σε ‘’προγραφές’’ σε έχουν….,
να, σκουπίδι του Χαμού….!

‘’Χτύπα’’ τη ζωή –σου….,
μες στ’ ‘’απλό’’, πια, ζήσε….,
σώστης τρόπος είναι ένας….:
έξω απ’ το ‘’λούκι’’ βγες….!.....

…………………………………..

Κίρκη τους βαρά τα ντέφια....!

…..Στης αρκούδας το σκοπό…..
Γκουβερνιάρηδες βαμπίροι
στήσανε τρελό χορό....,
Κίρκη τους βαρά τα ντέφια…..
κι έχουν μεθυσμένα κέφια
κι άρρωστο μυαλό....!

Βλέπουνε καπνό αγνάντι…..
και σαν θάλασσα το χώμα....,
το μεθύσι –τους οικτρό....,
τη ζημιά βλέπουν καζάντι....,
η Ιθάκη είναι πτώμα....,
‘’πιάνουν Βατερλώ’’....!

Σκοτοστέφανο στη Γη
αρκουδιάρηδες χαράζουν
Κρόνια, φριχτή, αυγή....,
απ’ της Νύχτας –τους την πίστα…..
δείχνουν ‘’προγραφές’’ και λίστα
σ’ άγνωστη γραφή….!.....

…………………………..

Έτσι, όμως, πετύχαιναν….!

( …..Στοπ στα τζούφια λόγια
και τα μοιρολόγια….,
βουρ…., για ‘’ξέπλυμα’’….,…..
τη ζωή ζώντας θα ζούσες….,
τη ζωή σου αν τιμούσες…..
κι όχι τ’ άτιμα….!..... )

…..Γέμιζαν του Δυνάστη –τους
το σώμα μαχαιριές….,
μα ‘κείνος, χα, δεν έπεφτε…..
και ίδιος…., όπως χτες….!

Ώσπου δε ‘βρίσκαν μέρος –του
αχτύπητο…., λαός….,
τη σκιά –του τη μαχαίρωναν….,
α υ τ ο τ ρ α υ μ α τ ι σ μ ό ς….!

Μα, έτσι, του πετύχαιναν
τη ρίζα της ψυχής…..
κι ευθύς να πέφτει άρχισε,
ερείπιο, καταγής….!.....

……………………………….

‘’Ζουν και τ’ αδέσποτα….. και δεν πεθαίνουν…..’’….!

( ….. Έξω από την Ελλάδα…., ωρέ ‘’νοικιασμένα’’ ανδρείκελα
της χξς΄ Καββάλ «Διεθνούς Συνωμοσίας»….! )

…..«Όποιος πονά….. πάει σε γιατρό…..»….,
τη γιατρειά του νά ‘βρει….,
μα συ γιατρειά σου πού να βρεις….,
που….. σ’ όποιον πήγες….. άσχετος....,…..
και Δράκουλες οι ‘’σχετικοί’’…..
πιότερο σε αρρώστησαν….,
‘’τρελογιατροί’’ -- πολιτικοί…..!

…..«Τη γνώμη του αλλάζει ο ξύπνιος…..»….,
για’ σέβεται τον εαυτό του…..
και το ‘’συμφέρον’’ –του κοιτά….,…..
μα συ….. πού γνώμη…., ‘’αυτόφτυστε’’….,
μαζόχε λαουτζίκο….,
που στάλα, πια, δεν ντρέπεσαι….,
σαν σε πατούν…., να στέκεσαι….!

Φτύσ’ –τους…., αν θες να ιδείς καλό….,
‘’ζουν και τ’ αδέσποτα….. και δεν πεθαίνουν…..’’….,
κι άντε μυαλό ν’ αλλάξεις κοίτα….,
θύμα νευρόσπαστο, εσύ, κι αυτοδοτό….,…..
«το δέντρο σαν μαραίνεται….,
φεύγουνε οι μαϊμούδες…..»…., Τσίτααααα….!.....


…..Καλό –σας ύπνο…., ω πρόσφυγες στις γειτονιές του Άδη….:
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

ΠανωςΚ είπε...

Φίλε Παπατράγε, μωρέ δεν αφήνουμε τους νεκρούς στην ησυχία τους;

Πάκη Μπόη, σε πάω γιατί έχεις ευαίσθητη ψυχή ρε γαμώτο.

Ανώνυμη, όχι δεν είσαι μόνη. Αλλά είμαστε λίγοι τελικά. Δυστυχώς.

Σαλαδίνε, σημερινό δημοσίευμα, σπέσιαλ αφιερωμένο σε σένα: Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ήταν η μόνη υπουργός που δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για το υπουργείο της και τάχθηκε στο πλευρό του Γ. Παπακωνσταντίνου διατυπώνοντας το εξής σκεπτικό: «Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά τις εξαιρέσεις του, πρώτον, επειδή ξεχειλώνουμε το φορολογικό νομοσχέδιο και, δεύτερον, επειδή δίνουμε την εικόνα ότι εξυπηρετούμε συντεχνιακά συμφέροντα». Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=52888

Go-Go, δεν έχεις άδικο. Το ξέρω ότι είμαι άδικος όταν λέω "θέλω να δείρω έναν πασόκο". Το ξέρω ότι δεν είναι λύση. Αλλά αυτό νιώθω, τι να κάνουμε;

Αλέξανδρε Ζήβα, thanx, να 'σαι καλά.

ΠανωςΚ είπε...

Μετεωρίτη γράφεις: "...τελικά, τι είναι ο Πασόκος; Γιατί γύρισε την πλάτη ο Πασόκος στην παράταξή του όλα αυτά τα χρόνια; Αν συνέβαινε αυτό, θα το δεχόμουν να με πουν μαλάκα, έλα όμως που επειδή συνομιλώ με πασόκους (λογικό), ένα έχω να πω: το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα βήμα πριν τη διάλυση. Και έρχεται η Δεξιά και κυβερνάει... "
Λυπάμαι, εδώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, εκτός κι αν εννοείς "Δεξιά" την Νέα Δημοκρατία. Διότι και η κυβέρνηση του Σημίτη δεξιά, δεξιότατη ήταν.
Και προσωπικά θεωρώ ότι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ απ' τον τόπο, η πλέον ανάλγητη, αυτή που έθεσε τις βάσεις για όσα ζούμε σήμερα δεν ήταν η διεφθαρμένη και άχρηστη κυβέρνηση του Κωστάκη, αλλά η διεφθαρμένη και επικίνδυνη και κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση του Σημίτη.
Κι επειδή είπες κάτι για το μέλλον και ότι τότε κρίνεται ο κάθε πολιτικός, ε ναι, σήμερα βλέπουμε τα αποτελεσματα της πολιτικής του σοσιαλιστή και πρώην βομβιστή Σημίτη.
Δεν είναι δουλειά μου να ξέρω τι θα έκανε άλλος σήμερα στη θέση του Γιωργάκη. Ξερω ωστόσο ότι η ανάδειξη του ΓΑΠ στην εξουσία αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο. Μιλάμε για πρωτοφανή εξαπάτηση του ελληνικού λαού, με χυδαία προεκλογικη παροχολογία, χυδαιότατη, που υποτιμούσε τη νοημοσύνη των Ελληνων. Στη συνέχεια μια εξίσου χυδαία και ενορχηστρωμένη προπαγάνδα απ' τα ΜΜΕ για τα σκληρά μέτρα που είναι αναγκασμένος και πιεσμένος να πάρει ο πρωθυπουργός μας... Σε άλλες χώρες, σε άλλους πολιτισμούς, πολιτικοί που έχουν εξαπατήσει τόσο ανήθικα το λαό κάνουν χαρακίρι.
Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ, που έχει δημιουργήσει τον πασόκους νεοελλήνους, μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση, το κόμμα που έκανε που έκανε καθεστώς τους δημοσίους υπαλλήλους -για να μην το ξεχνάμε αυτό- έρχεται όχι να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος αλλά να καταστείλει κάθε εργατικό κεκτημένο δεκαετιών σε ιδιωτικό και δημοσιο τομέα. Και ο λαός επικροτεί.
Πραγματικά, αυτές τις μέρες καταλαβαίνω τους αμερικανούς που θέλανε να μετακομίσουνε μετά την εκλογή του Μπους στην προεδρία. Θέλω να φύγω απ' αυτή τη χώρα λέμε. Θέλω να φύγω απ' την ΠΑΣΟΚολάνδη.
Και να εξηγήσω κάτι για τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν τους υπερασπίζομαι συνολικά. Δεν θεωρώ ότι η κατάσταση στο δημόσιο είναι τέλεια. Ομως δεν θεωρώ ότι είναι αυτοί το πρόβλημα της οικονομίας μας, τη στιγμή που έχουν χαριστεί δισεκατομμύρια στις τράπεζες. Η ιστορία με τους δημόσιους υπαλλήλους ήταν ένα έξυπνο εύρημα του ΠΑΣΟΚ για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη: τα μέτρα δεν χτυπάνε μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους. Τσακίζουν -στην κυριολεξία- κάθε έννοια μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο ελευθερος επαγγλεματίας είναι καταδικασμένος χάρη στο ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος, τελος, που υπερασπίζομαι τους δημόσιους υπαλλήλους είναι ότι στο εργατικό - εργασιακό επίπεδο αποτελούν την Κερκόπορτα. Αν αλωθούν τα εργατικά κεκτημένα στο δημόσιο, σκέψου τι έχει να γίνει στον ιδιωτικό τομέα.
Ξαναδίνω τα εξής δύο λινκ
http://e-cynical.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html
και
http://e-cynical.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html
και ένα ακόμη, που με εκφράζει σχεδόν απόλυτα
http://koupepkia.blogspot.com/2010/03/blog-post_8891.html

ΠανωςΚ είπε...

Α, και κάτι ακόμη, Φαίη: Δεν είμαι οργισμένος με σένα συγκεκριμένα. Ουτε περιμένω να βγει κάποια άκρη από έναν ηλεκτρονικό διάλογο. Ουτε περίμενα τόσα σχόλια σε αυτό το ποστ. Ούτε έχω τη διάθεση να παρεξηγήσω κανέναν. Απλώς το πώς νιώθω γράφω.

Papatragos είπε...

Να τους αφήσω, αν και πάντα μου προκαλούσε ένα γελάκι η γκροτέσκα κοπρολαγνική συνθηματολογία :Ρ

Κατά τα λοιπά συμφωνώ απολύτως μαζί σας αγαπητέ.

...λειτουργούν πολύ εύκολα οι κοινωνικοί αυτοματισμοί!

Σαλαδίνος είπε...

Γιωργάκης προεκλογικά:
"Θα μας ρωτήσει κανείς, μα εν μέσω κρίσης, θα κάνετε εσείς επένδυση στην παιδεία; Η απάντηση είναι απλή. Ακριβώς επειδή είμαστε μέσα σε μια κρίση, χρειάζεται επένδυση στην παιδεία, χρειάζεται επένδυση στον άνθρωπο. Άρα, λοιπόν, παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες, ξέρουμε ότι, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου, οι δεσμεύσεις μας θα ισχύσουν με το παραπάνω για τα θέματα της παιδείας, διότι εκεί πρέπει να επενδύσουμε. Το 5% για την παιδεία θα το βρούμε οπωσδήποτε. Ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον για την παιδεία, στον πρώτο μας προϋπολογισμό."

http://www.youtube.com/watch?v=CApP14no2sE&feature=channel

Μετεκλογικά η κυβέρνηση Γιωργάκη θα καταγραφεί περήφανα ως η π΄ρωτη κυβέρνηση που έδωσε τόσα λίγα για την παιδεία. Σήμερα το υπουργείο παιδείας έστειλε ανακοίνωση ότι θα χρηματοδοτεί μόνο ένα μεταπτυχιακό ανά τμήμα από το 2011. Τα υπόλοιπα ή θα πρέπει να συγχωνευτούν ή να κλείσουν.
Κατά τα άλλα το 5% για την παιδεία θα το βρούμε οπωσδήποτε.
Θα επανέλθω με ποστ για τη Διαμαντοπούλου μόλις τελειώσω με τις υποχρεώσεις μου. Ήδη νοσταλγώ τον ωραίο Άρη.

pakiboy είπε...

δυο πραγματα που θυμήθηκα απ τη συζητηση:

το πρώτο όσον αφορά τα περί αδιεξόδου της οικονομίας και του αναπόφευκτου των μέτρων: http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk

το δεύτερο από τη θέση 25 [οι 2 επομενες συνέχειες στο http://www.tapaidiatisgalarias.org/?page_id=70 ] και μετά συμπεριλαμβάνει και τη συμβολή του μπατσόκ σεόσα γράφετε σαλαδίνε και ΠανΚ: http://www.tapaidiatisgalarias.org/wp-content/uploads/2009/11/mikroast1.pdf

ΠανωςΚ είπε...

Πάκη, θεός ο τύπος: πουτ ντάουν δε ούζα!