28 Δεκ 2009

Η γάτα του Σρέντιγκερ

Έχω μόλις ένα τέταρτο να σας αφήσω μια καλησπέρα. Σε λίγο θα περάσει ο φίλος Αλέξανδρος και θα πάμε για ένα περιποιημένο μεζέ κάπου στη Νέα Ελβετία.
Για όσους δε ξέρουν η Νέα Ελβετία ιδρύθηκε απο πρόσφυγες Έλληνες που βρίσκονταν για χρόνια στην Ελβετία και αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους. Έτσι κάπως δημιουργήθηκε αυτό το κομμάτι της πόλης της Θεσσαλονίκης. Όπως λέμε Νέα Μηχανιώνα, Νέα Σμύρνη ε, έτσι και η Νέα Ελβετία.
Το λοιπόν σήμερα το σπίτι έχει μια παράξενη ησυχία. Από αυτές που δύσκολα πλέον μπορείς να συναντήσεις σε αυτό το σπίτι. Και αυτό γιατί ο μικρός Θεός Θωρ και η αγαπημένη μου Άφρο έχουν πάει βόλτα στο κέντρο της πόλης. Εγώ έμμεινα πίσω γιατί είχα πράγματα να κάνω. Αλλά αυτή η ησυχία μου τρυπάει τα αυτιά.
Την εποχή αυτή έχω μια περίεργη ανησυχία. Ως γνωστών η αγαπημένη μου Άφρο είναι πλέον με τη κοιλιά στο στόμα καθώς έρχεται ο μικρός Πάμπλο (όχι από το Νερούντα ούτε από το Πικάσο αλλά, ναι σωστά μάντεψες ΠάνωΚ. από τον Γκαρσία). Το μέλλον δυστυχώς φαίνεται ζοφερό. Το μόνο που με ευχαριστεί πλέον σαν σκέψη είναι ότι μπορεί ο μικρός Θεός Θώρ και ο Πάμπλο να γεννήθηκαν τον καιρό που οι συνθήκες είναι μάλλον σκατά αλλά τουλάχιστο θέλω να πιστέψω ότι όταν θα έρθει η σειρά τους τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ύστερα λέω, μήπως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στον πάτο και έχει πολύ ακόμα;
Το γεγονός είναι ένα: Κανένας ουσιαστικά δε ξέρει τι γίνεται. Τα κανάλια κάνουν πλάκα με τα νεύρα μας. Μοιάζουν με αθλητικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Άρη. Παραδέχονται μεν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο συνοθύλευμα που αποκαλούν ομάδα αλλά από την άλλη αν δεν έχεις καμία άποψη για ποδόσφαιρο και τη βαθμολογία ως έχει αυτήν την εποχή θα πιστέψεις ακούγοντας τους ότι ο Άρης δεν έχασε ποτέ από τον ΠΑΟΚ με τέσσερα γκολ στο κεφάλι, ούτε από τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του και είναι τουλάχιστο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα αν δεν ήταν η κακή διαιτησία τώρα θα ήταν πρώτος με 25 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.
Ξέρω ότι ο μόνος που έπιασε το παράδειγμα είναι ο αγαπητός Argos_T αλλά τέλος πάντων αυτό σκέφτηκα.
Ούπς! Πρέπει να φύγω. Θα σας ξαναδώ.
ΥΓ Ναι. Παραδέχομαι πως είμαι σαν τη γάτα του Σρέντιγκερ. Αλλά σας αγαπώ.

9 σχόλια:

Μετεωρίτης είπε...

Καλησπέρες,
Νέα Ελβετία έχουμε και στας Αθήνας και θυμάμαι που όταν ήμουν μικρή έβλεπα το τρόλλευ να γράφει "Νέα Ελβετία" και μου φαινόταν πολύ αστείο.
Κι εγώ αναρωτιέμαι "για δες καιρό που διάλεξε" να φέρω παιδιά σε αυτόν τον απαράδεκτο κόσμο, αλλά το μόνο που με απασχολεί είναι να τα βλέπω ευτυχισμένα. Το μέλλον έχει χρώμα ζοφερής απόχρωσης αλλά δεν πτοούμαι. Ούτε κι εσείς φαντάζομαι! Να προσέχεις την Άφρο τώρα που είναι με την κοιλιά στο στόμα και να ευχηθώ τα καλύτερα.. και στα νέα μέλη της οικογένειας που είναι στο δρόμο-και στα υπάρχοντα. Να έχετε ΥΓΕΙΑ πάνω απ' όλα και ΑΓΑΠΗ!
(δεν βρίσκω το mail σου γιατί θέλω να σου απαντήσω σε κάτι που με ρώτησες, αν θες στείλε εσύ mail στου μετεωρίτη (metewritis11@yahoo.gr)

Γεια σου ρε σύντροφε-πατέρα!

Argos είπε...

Ναι το έπιασα, αλλά λέω να το αφήσω μέρες που είναι

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

@ Χαίρε Μετεωρίτα αγαπητέ συνάδελφε! Σου στέλνω σε λίγο μέιλ γα να με απαντήσεις.
@ Argos
Περιμένω ακόμα εκείνο το τηλέφωνο για μπύρες. Μπορείς να θέλεις να ριξεις εκεί τα μπινελίκια σου.

Παβλόφ είπε...

Τη γάτα του Σρέντιγκερ την έφαγε ο σκύλος μου, ο οποίος όλοι ξέρετε τι είναι...
(έέέέέξυπνοοοοο)

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

@ Παβλόφ
Ομολογώ ότι ήταν ότι πιο έξυπνο έχω διαβάσει τελευταία...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σκορδοπέογλε!
Με το καλό να ορίσει ο νέος έτος και ο μικρός Πάμπλος!
Τα φιλιά μου στον παλιοχαρχούδα ΠάνωςΚ.

Μετεωρίτης είπε...

άντε,
είπα να κάνω ποδαρικό στο μπλογκ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, μπαμπάδες, μαμάδες και αναρχικούς γενικότερα!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία πάνω απ' όλα. Τώρα που είπα πάνω, Πάνο, χρόνια πολλά και σε σένα, βεβαίως και στα άλλα μέλη!
(περιμένοντας τον Γιάννη να βγει από το μπάνιο για να πάμε σε πάρτυ...)

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Ως ΠΑΟΚτσάκι γέλασα πολύ με το παράδειγμα, αγαπητέ Σκόρδο... ;-)
Καλή χρονιά σε όλους και να χαίρεστε εκείνους που αγαπάτε!

demetrat είπε...

Καλή χρονιά νάχετε και θεοί και ημίθεοι σ' αυτήν την οικογένεια.
Καλά επίσης κουράγια στις μητέρες των θεών.Παρόντων και μελλοντικών.
:)
δ