10 Οκτ 2008

Δυο στα δυο ρε!

Δυο στα δυο! Δηλαδή δυο αναρτήσεις μέσα σε δυο ημέρες!Φοβερό...δεν έχει ξαναγίνει. Πριν από όλα να σας πω ότι έχω περάσει ένα βίντεο για να δείτε πως περνάνε οι φαντάροι στο Κόσοβο. Έτσι για να δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι δα και τόσο τραγικά...
ΟΣΕ λοιπόν. (Είχα πει ότι θα αναφερθώ όταν θα έχω φωτογραφία σαν την προηγούμενη αλλά βγήκα και γαμώ τα βίντεο. Βέβαια δε ξέρω αν θα παίξει. Κάτι έχω κάνει με το firefox και δεν έχω ιδέα τι γίνεται...).

Ο ΟΣΕ που λέτε χάνει ένα μύριο τη μέρα. Φυσικά και δεν είναι η είδηση αυτή. Το θέμα είναι πως φτάσαμε ως εδώ.
Πέρα από τα γνωστά, δηλαδή ότι έχει γίνει μέχρι τώρα και στην Ολυμπιακή αλλά και σε κάθε δημόσια υπηρεσία, είχαμε και άλλες λαμογιές εδώ. Πρώτα από όλα χώρισαν την εταιρία σε πέντε αν δε κάνω λάθος θυγατρικές. ΤραινΟΣΕ και δε συμμαζεύεται. Η μοναδική δηλαδή εταιρία Σιδηροδρόμων στην Ελλάδα και πάλι δε κατάφερε να είναι κερδοφόρα. Και τη χώρισαν και σε θυγατρικές. Έτσι κατάφεραν ορισμένοι να κάνουν πολλές περισσότερες δουλειές αλλά και να είναι πολλά περισσότερα τα μεγαλοστελέχη. Και όπου μεγαλοστελέχη μεγαλομίζες και τοιάυτα.
Πάλι όμως ερχόμεθα στο θέμα των στελεχών και των υπαλλήλων. Υπήρχαν λοιπόν ορισμένοι τύποι που κατάφεραν να βγάλουν τρελά λεφτά μέσα από τα τρένα. Τι έκαναν;
Πρώτα από όλα ρίξτε μια ματιά σε αυτό
Ωραία; Πάμε παρακάτω τώρα. Το ζήτημα είναι ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν τα λέει ακριβώς όπως έγιναν.
Τα βαγόνια που ήταν παραπανίσια θα έπρεπε να είχα "κοπεί" όπως αναφέρει η ορολογία των σιδηροδρομικών σε άλλο σταθμό νωρίτερα. Δεν ήταν δηλαδή λόγοι βιασύνης που οδήγησαν στο ατύχημα αλλά:
Ο οδηγός του τρένου δεν ήταν στο κύκλωμα. Όλοι οι υπόλοιποι από τον πρώτο σταθμάρχη έως τον τελευταίο κλειδούχο ήταν. Ο οδηγός επομένως δεν ήξερε ούτε τι κουβαλούσε ούτε πόσα βαγόνια ήταν πίσω του. Θα μου πείτε: Καλά ρε δε μπορούσε να δει, να μετρήσει; Δε το έκανε γιατί εμπιστεύτηκε τις διαβεβαιώσεις των συναδέλφων του και τα χαρτιά που είχε στα χέρια του. Σιγά μη μπει στο κόπο να μετρήσει. Στην Ελλάδα είμαστε. Ο παίκτης λοιπόν έφυγε με τα βαγόνια πριν οι υπόλοιποι έξυπνοι προλάβουν να τα "κόψουν". Έφυγε με υπέρβαρο, και ενώ είναι ο μόνος εκτός κυκλώματος στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο πρώτος που θα φάει την παπάρα.
Και αυτή είναι η μόνη ίσως ιστορία που έχει βγει στην επιφάνεια.
Πάμε όμως και παρακάτω.
Ο ΟΣΕ επειδή χάνει πάρα πολλά λεφτά κάθε μέρα, φρόντισε να στείλει με σύνταξη τους περισσότερους εργαζόμενους χωρίς όμως να τους αναπληρώσει επικαλούμενοι οι ιθύνοντες του οργανισμού οικονομική στενότητα. Αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι άνθρωποι που είναι κοντά στην σύνταξη αυτήν την εποχή να αναγκάζονται να δουλεύουν 12 ώρο μια πρωί μια απόγευμα. 12ωρο. Σε ανθρώπους που πρέπει να έχουν το νου τους να γυρίσουν σωστά τα κλειδιά και να κατευθύνουν σωστά ένα τρένο στο σταθμό. Είναι δυνατό να αποφευχθεί το λάθος; Και μέχρι πότε; Πόσο εύκολο είναι για ανθρώπους άνω των 50 να είναι sharp για δώδεκα συνεχόμενες ώρες;
Α!Ξέχασα. Όλα αυτά εκτός έδρας έτσι; Χωρίς να δικαιολογούνται οδοιπορικά. Σου λένε να πάρεις φίλε το intercity. Επίσης αν δεν απαιτήσεις τα εκτός έδρας γιοκ.
Όσο για τα ρεπό; Κανονικά θα πρέπει να παίρνουν το Σαββατοκύριακο. Όμως ακριβώς επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι παίρνουν μαζεμένα ρεπό, αν τα πάρουν και όποτε τα πάρουν, ανάλογα με το πόσα Σαββατοκύριακα έχουν δουλέψει. Οι άδειες; Χε χε...καλά το άλλο με τον Τοτό;
Τουλάχιστο παίρνουν τα Κυριακάτικα και τα βραδινά.
Ρωτάω λοιπόν. Συγκρίνετε τις δυο καταστάσεις. Εργαζόμενος στην Ολυμπιακή και στον ΟΣΕ.
Πείτε μου τώρα. Έτσι....
Μιλάμε πάντα για μια κρατική μονοπωλιακή εταιρία. Και την έχουν κάνει να πηγαίνει κατά διαόλου. Και εδώ ισχύουν τα ίδια για το πως βρήκαν δουλειά όλοι αυτοί αλλά η περίπτωση αυτή μοιάζει με αυτήν της ΔΕΗ. Μονοπώλιο και το έχουν πηδήξει κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι την έχουν πληρώσει από την άλλη και ζουν και σε σκατά περιβάλλον.
Όχι κυρίες και κύριοι. Ο ΟΣΕ και η ΔΕΗ θα πρέπει να μείνουν στο κράτος και να πάνε φυλακή όσοι έχουν κάνει μαλακίες. Δεν είναι το ίδιο μην την ΟΑ. Εκεί υπάρχει ανταγωνισμός και καμία διάθεση να τον κυνηγήσουν.
Όμως εδώ η απάντηση είναι εύκολη. Τον ΟΣΕ θέλουν απλώς να τον πουλήσουν για φραγκοδίφραγκα και απλώς δε κάνουν τίποτα για να τον δώσουν σε ένα δικό τους για φραγκοδίφραγκα. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ λένε ότι η ιστορία αυτή μάλλον θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το δίκτυο του προαστιακού για να μπορέσει το φιλαράκι τους να πάρει ολοκληρωμένο το έργο χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο ίδιος.
Στη ΔΕΗ κάνουν μια επιχείριση που πέρσι τέτοιο καιρό ήταν κερδοφόρα να χάνει για να μπορέσουν να απελευθερώσουν την αγορά ενέργειας. Ήδη το κάνουν με τα φωτοβολταϊκά. Θα πουν, μια εταιρία που κάνει τους Έλληνες φορολογούμενους να χάνουν χρήματα κλπ. Το ίδιο που λένε για την ΟΑ αλλά η διαφορά εδώ είναι ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν.
Για να γίνω κατανοητός μιας και αναφερόμαστε στη ΔΕΗ.
Υπάρχουν μόνο δυο εταιρίες που παράγουν κάτοπτρα φωτοβολταϊκών στο κόσμο. Ακριβώς για αυτό η αγορά τους είναι πανάκριβη. Τι έκαναν λοιπόν; Είπαν ότι θα δώσουν κάποιες επιδοτήσεις σε όσους βάλουν φωτοβολταϊκά. Προσέξτε. Κάνεις την επένδυση και αν πάρεις επιδότηση. Η ΕΕ όμως είπε ότι πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη παραγωγή μέσω φωτοβολταϊκών. Εϊπε λοιπόν ότι οι άδειες θα είναι ξέρω γω 500. Από αυτές οι μισές πήγαν στις τράπεζες και οι άλλες μισές στους κάθε λογής Μυτιληναίος. Χωρίς όμως να πουν ότι αυτές οι άδειες θα επιδοτηθούν ξεκίνησαν να μοιράζουν και άλλες. Πολλές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να πέσει η τιμή των κατόπτρων...έτσι οι κάθε λογής Μυτηλιναίοι τα αγόρασαν πολύ φθηνότερα...το πιάσατε;Τι έγινε όμως με τις άλλες άδειες; Οι παίκτες, νομίζοντας ότι έχουν πιάσει την κότα με τα χρυσά αυγά δέσμευσαν εκτάρια για κάτοπτρα και έδωσαν του πούστη τα λεφτά (και ξέρετε πόσα λεφτά έχει ο πούστης έτσι;)χωρίς όμως να πάρουν επιδότηση. Η ΔΕΗ δε μπορεί τώρα να τους πει ότι έκατσε μαλακία για να πέσει η τιμή στην πρώτη ύλη και να αγοράσουν οι μεγάλοι φθηνά, οπότε και χάσατε μαλάκες καλά να πάθετε, και αγοράζει το ρεύμα που παράγουν όλοι αυτοί. Το αποτέλεσμα είναι η ΔΕΗ μπαίνει μέσα πολλά εκατομμύρια ευρώ γιατί αγοράζει πολύ περισσότερο ρεύμα από ότι θα έπρεπε. Ποιος πληρώνει τη χασούρα από την κομπίνα;
Εσύ μαλάκα που διαβάζεις τώρα αυτό, γιατί τα τιμολόγια συνεχώς ανατιμούνται.
Επίσης όταν κάποιος επιθυμεί να συνδεθεί στο όλο δίκτυο με τα φωτοβολταϊκά, πρέπει να πληρώσει ένα αντίτιμο. Το ποσό μπορεί να φτάσει και στις 15.000 ευρώ. Επίσης το θέμα παίρνει χρόνο. Υπήρξαν όμως εξυπηρετήσεις.
Και ερωτώ: Πόσα πλήρωσε ο αδερφός του ατσαλάκωτου; Και πόσο χρόνο του πήρε για να κάνει τη σύνδεση;
Φιου...κατάφερα να γράψω άλλο ένα πόστ. Χε χε χε


Υ.Γ. Σας ενημερώνω ότι ο ξανθός θεός Θορ χοντραίνει και ψηλώνει. Είναι τρελός μαστροχαλαστής και θέλει συνέχεια να πειράζει κάτι. Του αρέσει να ανοιγοκλείνει συρτάρια και ΣΥΝΕΧΕΙΑ γελάει.
Ε ναι.
Είμαι χαζομπαμπάς...
και γουστάρω.
Πάρτε και το τραγουδάκι με το οποίο έχω φάει κόλλημα τις τελευταίες ημέρες.

3 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Αυτό με τον Μοτζίλα είναι bug του Μοτζίλα Φάιερφοξ που λύνεται εύκολα με παραπάνω από δυο τρεις τρόπους. Αλλά δεν θα σου τους πω, έτσι για να σκάσεις.
Τα λέημπελζ, έλα που δεν τα ξες, είναι του Τζόνι Γουόκερ: ρεντ, μπλακ εντ μπλου. Χικ και με τις υγειές μας, από το γνωστό μπαρ που διανυκτερεύει και μέ έχει βάρδια...

demetrat είπε...

αυτο το 'χοντραίνει'να το φροντίσετε πάραυτα, διότι μετά δεν θα ψηλώνει, θα πλαταίνει.
Πολύ καλά κάνετε και χαζομπαμπίζετε, διότι δεν θα την ξαναβρήτε τοιαύτη ευκαιρία.
Επίσης, για φώτισέ με , που θα μου πουνε στα σιγουρα αν επιδοτουνται τα φωτοβολταϊκά γιά χρήση ιδιωτική;
δ

παράλληλος είπε...

@ Δεμετρατ,
να γνωρίσετε κάποιον διευθυντή (υποκαταστήματος, έστω) τραπέζης!

@ Ιωάννη,
σας καταθέτω νομιμοτάτην κλοπήν εκατομμυρίων δραχμών, ευρών και δολαρίων:
Εξαπανέκαθεν, η τεραστία pechiney-Αλουμίνιον της Ελλάδος (η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου παγκοσμίως μέχρι πρόσφατα, με εργοστάσιο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας), τώρα "θυγατρική" του ομίλου Μυτιληναίου, είχε και έχει σύμβαση ώστε να αγοράζει το ρεύμα -έναντι της οικονομικής της προσφοράς και προόδου- με τιμή σταθερά μικρότερη της εμπορικής. Με αυτή την αποικιακή σύμβαση που ισχύει στον αιώνα τον άπαντα, ο Μυτιληναίος σήμερα- αύριο, θα παράγει ρεύμα που θα το πουλάει στη ΔΕΗ πχ 1 ευρώ και η ΔΕΗ βάσει της σύμβασης είναι υποχρεωμένη να του το ξαναδίνει πίσω με 60 λεπτά!
Τι να κλάσει το Βατοπέδι!

Να μην αναφέρουμε το έγκλημα στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής με τη ζαβολιά και παρανομία -κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις- για δήθεν παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο, ενώ ετοιμάζει παράλληλα δυο εργοστάσια λιθάνθρακα! Να μη μιλήσουμε για τα ανάλογα χειρότερα λίγα χιλιόμετρα παραδίπλα, στη Θίσβη, από τον Όμιλο Στασινόπουλου!..

Περισσότερα στο μπλογκ της Συμπαράταξης.