9 Οκτ 2008

Έχω μπερδευτεί...

Έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται τα περί Ολυμπιακής σταματημένος στο φανάρι και ενώ τραβούσα μια τρίχα από τη μύτη μου η οποία πολύ με ταλαιπωρούσε. Τελικά βέβαια βρήκα την αίσθηση που μου άφηνε το τραβολόγημα πολύ συναρπαστική γιατί η τρίχα αντιστεκόταν με σθένος και τελικά με κέρδισε. Ε, άναψε και το πράσινο οπότε έπρεπε να πιάσω και το τιμόνι. Τέλος πάντων άκουγα τι παίζει στην κίνηση της πόλης στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" ("Ναι κ. Διαμαντόπουλε η περιφερειακή πάει κατά διαόλου" και έτσι) και επειδή σε αυτό το ραδιόφωνο το πράγμα πάει ως εξής: "Ακούτε Ράδιο Θεσσαλονίκη, καλημέρα σας. Επιστρέψαμε από το διαφημιστικό διάλειμμα. Πάμε πάλι σε διαφημίσεις"
(Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας αναφέρω ότι πέρασα το ελληνικό ορθογραφικό λεξικό στον firefox. Πράγμα που σημαίνει για όσους γνωρίζουν καλά το πράγματα σε αυτό το βλογκ ότι θα κάνω λιγότερα ορθογραφικά λάθη!!)
Έτσι λοιπόν το αυτί μου έπεσε στη διαφήμιση των παικτών της Ολυμπιακήήήήήής...
Το λοιπό έχουμε και λέμε. Το σποτάκι ανέφερε:
"Εξειδικευμένο προσωπικό".......Σχόλιο: Για τους μηχανικούς και τους πιλότους ΟΚ. Για τους υπόλοιπους....
"Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια":....Σχόλιο: ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;
"Σύνδεση με την άγονη γραμμή"....Σχόλιο: ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;
"Σύνδεση με την ομογένεια".......Σχόλιο: Ναι παλαιότερα ίσως να ήταν πολύ σημαντικό. Πλέον όμως; Είναι σίγουρο ότι η ομογένεια σας προτιμάει;
"Κοινωνικό έργο".................Σχόλιο: Οι περιπτώσεις δηλαδή όπου η Ολυμπιακή μάζεψε Έλληνες από διάφορα μέρη επικίνδυνα. Ναι ΟΚ πάσο αν και θα πήγαινε διαφορετικά καμία ντακότα της ελληνικής αεροπορίας.

Λοιοιοιοιοιπόόόόόόόν

Σαφώς και η Ολυμπιακή έχει προσφέρει κάποιο κοινωνικό έργο δεν αντιλέγω. Σαφώς και είναι άλλη μια δημόσια επιχείριση που τη φάγαν τα λαμόγια. Όμως:

Όταν για παράδειγμα πήγαινα τα αεροπλάνα μεταφέροντας τζάμπα διάφορους ατσαλάκωτους στην Αυστραλία για παράδειγμα γιατί κανένας δε μιλούσε από τους συνδικαλιστές;
Και άντε πες ότι οι συνδικαλιστές ήταν αν όχι όλοι ορισμένοι από αυτούς λαμόγια. Τι έκαναν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι για να γνωστοποιήσουν μια κατάσταση που ζημίωνε τους Έλληνες φορολογούμενους και που θα οδηγούσε τα πράγματα εδώ που είναι τώρα;
Το ίδιο αναρωτιέμαι και όταν έπαιρναν μίζες διάφοροι από την αγορά αεροπλάνων.
Το ίδιο αναρωτιέμαι και όταν έγιναν μύρια όσα που ίσως δε μάθουμε ποτέ οι υπόλοιποι.

Και για να εξηγούμαι:
Φυσικά και δε μου αρέσει να κλείνει μια επιχείριση, (αν και στην περίπτωση μας δε κλείνει αλλάζει όμως το εργασιακό καθεστώς. Και ίσως είναι χειρότερο...) και χάνουν τη δουλειά τους πολλοί άνθρωποι. Το θέμα είναι όμως να μπορέσουν να αναγνωρίσουν και τις ευθύνες τους. Και για να γίνω εξαιρετικά κακός για ορισμένους:
Πόσες κατουρημένες ποδιές έχουν φιλήσει αυτοί για να πάρουν δουλειά στο δημόσιο;
Σε πόσα γραφεία υπουργών των δυο μεγάλων κομμάτων έχουν πάει για να το κάνουν;
Το ότι μαζεύτηκαν πάρα πολλοί εκεί με αποτέλεσμα να ζημιωθούμε όλοι οι υπόλοιποι δε τους ένοιαζε φυσικά...
Το ότι ξύναν τα αχαμνά τους πάνω από τη μούρη μας αντί να δουλεύουν μήπως ΚΑΙ αυτό σε συνδυασμό με τις λαμογιές ανωτέρων στελεχών και πολιτικών, έφερε την κατάσταση εδώ που την έφερε; Ή μήπως εσείς δεν είστε της λογικής "Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει..."
Τι έκαναν τόσα χρόνια για να καταδείξουν μια κατάσταση; Τους θυμάμαι μόνο να κάνουν απεργία.

Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογώ τον Καραμανλή και τον κάθε Καραμανλή όταν ξεπουλάει τα πάντα στο βωμό των επενδύσεων. Ειδικά όταν πουλάει τον κρατικό ΟΤΕ στην κρατική Ντόϊτσε Τέλεκομ (Και γαμώ τις ιδιωτικοποιήσεις μιλάμε). Όμως δε θα ξεχάσω και τη φάτσα ορισμένων της εποχής της δεκαετίας του 80 και ειδικά κάνα δυο από αυτούς που είναι και γείτονες. Ένα στρογγυλό τίποτα. Αμφότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Ή ένας άλλος. Που πήρε αναπηρική σύνταξη από τη ΔΕΗ, και μετά από κάποιες μέρες ανέβαινε στους στύλους της ΔΕΗ για να κρεμάσει σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ και μια ζωή των θυμάμαι να καπνίζει αρειμανείως και να οδηγεί ένα τσόπερ. Και το θέμα είναι ότι δε σταματούσαν εκεί. Κορόιδευαν και τους υπόλοιπους που συνειδητά ή μη δε θέλησαν να μπουν στη διαδικασία να γλύφουν κανέναν για να βρουν δουλειά. Πόσοι που πραγματικά άξιζαν μια δουλειά σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία την έχασαν εξ αιτίας αυτών των σκουληκιών;

Για αυτούς και μόνο, και να με συγχωρούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να κλείσει η Ολυμπιακή. Το κακό όμως τώρα που το σκέφτομαι ξέρετε ποιο είναι; Ότι η συγκεκριμένη πάστα βοοειδών πάλι θα βρει την άκρη και κάπου θα απορροφηθούν...

Για αυτό που λέτε έχω μπερδευτεί. Από τη μία η Ολυμπιακή χάνει τόσα λεφτά τη μέρα τα οποία καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς. Από την άλλη υπάρχουν εργαζόμενοι...Σκατά. Πάντως για να σας δείξω τι έπρεπε να κάνουν οι εργαζόμενοι για να μην έρθουν τα πράγματα μέχρι εδώ σας αφιερώνω τη φωτογραφία:Διευκρινιστικά να σας πω ότι η φωτογραφία είναι από το κινητό μου (Ναι βγάζει φωτογραφίες!). Που σημαίνει ότι ελπίζω να μπορείτε να τη δείτε κανονικά. Πρόκειται για είσοδο σε πολυκατοικία, rather παρακμιακή θα πρέπει να πω.
Αυτή η χρυσή ατάκα είναι που θα έπρεπε να έχει ειπωθεί εδώ και καιρό. Μη κατουράτε εδώ ρε! Είναι η δουλειά μας και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας...

Υ.Γ. Έχουμε και ΟΣΕ να ξέρετε. Αλλά σε λίγο καιρό...να ωριμάσει το θέμα και να έχω παρόμοιου κάλους φωτογραφία.
Υ.Γ. 1 Ξέρω πάλι έλειψα καιρό αλλά λίγο το φορμάτ που έκανα λίγο και κάτι μαλακίες που έκανα και δεν είχα internet....
Υ.Γ. 2 Και επειδή ήμουν μάλλον σοβαρός σήμερα:
Τι είπε ο Μπάτμαν στον Σούπερ Μαν λίγο πριν μπουν στο Μπατ Μόμπιλ;
...
..
.
ε; τι είπε;
...
..
.
δε ξέρετε;ε; δεν ξέρετε;
...
..
.
ε λοιπόν του είπε τείνοντας το χέρι του προς την πόρτα:
...
..
.
Μπες...

4 σχόλια:

demetrat είπε...

έλα βρέ Ιωάννη και λίγο έλειψε να σε βάλουμε στις αναζητήσεις!
κατα πρώτον πως είναι η πολύτιμος υγεία του μικρού παίχτη.
Κατά δεύτερον.
Δεν μπορώ να πω τι πρεπει να γινει με την ολυμπιακή, αλήθεια τώρα.
Απλώς τα παίρνω χοντρά , όταν θυμάμαι, τον χορό των εκατομυρίων που στήνονταν στις πλάτες της σε κάθε εκλογική μάχη μη χέσω,τις μεταφορες των ατσαλάκωτων που λες, αλλά και την καθημερινή εκδρομή της γυναίκας του φίλου μου του Σπύρου , πιλότου, στο Λονδίνο γιατι τα μπειμπι λίνα εκεί ήταν πιό φτηνά από δώ.
Επίσης θυμάμαι τη μαμμά και την αδερφή της φιλενάδας μου της αεροσυνοδού, που πήγαιναν σχεδόν κάθε βδομάδα στην ιταλία για ψώνια.
Αυτο που λες, μη κατουράτε ρε μαλάκες εδώ, τρώμε.
δ.

kostasK είπε...

Ioanni τα πες όλα νομίζω. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
Είναι νόμος όμως στην Ελλάδα: όσοι βγαίνουν και αλαλάζουν στο όνομα των εργαζομένων (εργατοπατέρες μη χέσω) είναι αυτοί που είναι οι πιο βολεμένοι των βολεμένων. Βεβαίως και υπάρχουν σωστοί υπάλληλοι στην Ολυμπιακή, αλλά πιστέψτε με, αυτούς δε τους βλέπετε πουθενά. Σε κανένα κανάλι να ουρλιάζουν και σε κανένα δικαστήριο να κρατάνε τις (έλεος πια!) μαύρες σημαίες.

Τα εγκλήματα που έγιναν στην Ολυμπιακή κανείς δεν τα αμφισβητεί. Όμως σήμερα τί άλλο μπορεί να κάνει αυή η κυβέρνηση (και οποιαδήποτε κυβέρνηση) για να λύσει το θέμα? Οι νοήμονες υπάλληλοι της εταιρίας το καταλαβαίνουν το αδιέξοδο, οι άλλοι κραδαίνουν μαύρες σημαίες. Ναι ρε φίλε! Δίκιο έχεις, κανένας δε θέλει να απολυθεί, όμως για πες μου πως σκατά θα λυθεί το θέμα?! Συνήθισες να πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις και τώρα σε πειράζει που θα αλλάξει αυτό,ε?
Άι στα διάλα μωρέ.....

ΠανωςΚ είπε...

Λίγο τη διαδικασία θα ήθελα να σκεφτούμε και να αναρωτηθούμε πάνω στο εξής μείζον ζήτημα: Εντάξει, κάποιοι φιλάνε κατουρημένες ποδιές. Ομως ποιος διάολο τις έχει κατουρήσει; Και γιατί;

kostasK είπε...

Ο Mike Patton αξά!