14 Μαΐ 2007

Σαδομαζοχισμός

Σαδομαζοχισμός: Θέλω γενικό κουμάντο στον τόπο αυτό να κάνει ο Γεώργιος Κουμάντος, ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει στην Καθημερινή της Κυριακής, το εξής:

Αν θέλουν να έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα οι συλλήψεις από την Αστυνομία δεν θα αρκούσε ούτε να θεωρηθεί αδίκημα η κουκουλοφορία γιατί κι αυτή σχετικά εύκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση θα έπρεπε να αλλάξει ο νόμος και να κηρυχθεί αξιόποινη πράξη και μόνη η συμμετοχή ή η εξακολούθηση της συμμετοχής σε ομαδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν αξιόποινες πράξεις από άλλους, αγνώστους. Πρακτικά, αυτό θα σήμαινε ότι και η παρουσία σε διαδήλωση μη περιφρουρούμενη από αποτελεσματικές ομάδες ασφάλειας είναι πράξη παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε καταδίκη – η αποχώρηση επιβάλλεται μόλις διαπιστωθεί η αναποτελεσματικότητα της περιφρούρησης.

Κλικ εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο του αφέντη Κουμάντου. Και κανείς ξέρει κάτι παραπάνω για το ποιόν του, παρακαλώ ας με ενημερώσει.

12 σχόλια:

members of the Lilipoua Oua-Oua tribe είπε...

O Oμότιμος καθηγητής της Νομικής κ. Γεώργιος Κουμάντος σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φοιτητής ακόμα κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής φυλακίζεται για τη συμμετοχή του σε αντιστασιακή δράση. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές τις πραγματοποίησε στο Αμβούργο της Γερμανίας από όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1954. Το 1960 γίνεται υφηγητής του Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1965 εντεταλμένος υφηγητής. Το 1964, με Yπουργό Παιδείας και Πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου, διορίζεται ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και ασχολείται ειδικά με τη νομοτεχνική διατύπωση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Από τη θέση του εντεταλμένου υφηγητή απολύεται το 1968 από τη Δικτατορία λόγω αδυναμίας προσαγωγής «πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων». Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας λαμβάνει μέρος σε διάφορες αντιστασιακές ενέργειες και τον Μάιο του 1972 συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας και στο Θέρμο Τριχωνίδας. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας επανήλθε στο Πανεπιστήμιο αρχικά ως εντεταλμένος υφηγητής και αργότερα ως τακτικός καθηγητής του Αστικού Δικαίου. Από το 1993 είναι Oμότιμος καθηγητής.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο καθηγητής Γεώργιος Κουμάντος συμμετείχε σε πολλές Επιτροπές για την προπαρασκευή νέων νόμων. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νομικής Συνεργασίας και της Επιτροπής Oικογενειακού Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης και ad hoc δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επί δεκαπέντε χρόνια ήταν πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την πνευματική ιδιοκτησία. Σήμερα είναι πρόεδρος του Oργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής. Πρόσφατα τιμήθηκε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικος.

ΠανωςΚ είπε...

Αναυδος και ευγνώμων, μέλη της φυλής της Λιληπούα, ούα, ούα...

Ανώνυμος είπε...

Είναι κολλητός και ομοϊδεάτης του υπ. Δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ Σταθόπουλου (των ταυτοτήτων αλλά και του τρομονόμου) και είναι μεταξύ των συντακτών της πρότασης νόμου για τον χωρισμό κράτους-Εκκλησίας.
http://www.ananeotiki.gr/sx_printText.asp?textID=848

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Στη μπάντα, στη μπάντα, περνάνε τα Κουμάντα!

Kapetanios είπε...

"Συχνά ακούγονται ανήσυχες λαϊκές επικρίσεις για την αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας."
Όχι συχνά, κάθε ώρα που περνά.
Στο κάτω κάτω γι αυτό τους πληρώνουμε. Για να είναι αποτελεσματικοί..... για όχι?
"Αναζητώντας τα αίτια
Η κατάσταση αυτή δεν οφείλεται στις διατάξεις για το πανεπιστημιακό άσυλο."

Σίγουρα όχι. Αυτές είναι ιστορίες για μικρά παιδιά που δεν έχουν σχέση με το χθες και το σήμερα αυτού του τόπου.
"..έλλειψη αρκετής εκπαίδευσης."
Δεν το συζητάμε. Η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει ανάλογα κονδύλια. Ότι μπορεί κάνει ο καθένας τους.
"η Αστυνομία δεν κατορθώνει τουλάχιστον να συλλάβει όσους επωφελούνται από διαδηλώσεις ή και χωρίς την κάλυψη αυτή κάνουν ζημιές στους δρόμους, σε μαγαζιά, σε κτίρια ή σε αυτοκίνητα."
Βρε μια χαρά "κατορθώνει"( δεν είναι δα και ΤΟ κατόρθωμα) το ζήτημα είναι τι γίνεται μετά, ή μάλλον τι ΘΕΛΟΥΜΕ να γίνεται μετά.
"να αλλάξει ο νόμος και να κηρυχθεί αξιόποινη πράξη και μόνη η συμμετοχή .."
Μαλακίες εις το τετράγωνο και όλο μαζί εις την τρίτη.
"το Σύνταγμα ορθά ερμηνευμένο .."
Ποιόοος πέθανε?
"Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους"
Ε ναι βέβαια , στην άλλη μου ζωή μπορεί να το δω κι αυτό. Μην τα δω όλα σ αυτή.
¨Όταν ανατείλει ο ήλιος απ την Δύση φωνάξτε με κι εμένα.
" Και να ξεκαθαρίσουμε όχι μόνο τι θέλουμε, αλλά και τι είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουομε."
Έτσι.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Προσέξτε προς το τέλος του κειμένου: «Αλλά εδώ ακούστηκαν κραυγαλέες διαμαρτυρίες, κυρίως τηλεοπτικές, γιατί κάποιος φρουρός κάποτε πυροβόλησε στον αέρα –στον αέρα!– όταν κινδύνεψε να καεί μέσα στη σκοπιά του».
Αλλά τη μοναδική φορά που έπεσαν (δύο) πυροβολισμοί, ο σκοπός ήταν ήδη έξω από τη σκοπιά του, ασφαλής πίσω από βαρειά καγκελόπορτα και τα μόνα μπουκάλια που 'πεσαν, δεν θα τον απειλούσαν ακόμη κι αν δεν ήξερε να κολυμπάει, καθώς περιείχαν ελάχιστο νεράκι...
Άρα θύμα παραπληροφόρησης ή συνειδητός παραπληροφορητής ο κος Κουμάντος, που παραμορφώνει τα γεγονότα ώστε να ταιριάξουν με τις προκαταλήψεις του;

ΠανωςΚ είπε...

Και φανταστείτε ότι δεν είναι και κάνας... δεξιός αλλά εκσυγχρονιστής πασόκος.

Ανώνυμος είπε...

Σε όποιον έχει τέτοιες τάσεις, απλά θυμίζουμε ότι :

ΤΜΗΜΑ Δ'
Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
...
4.Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

παράλληλος είπε...

@σκύλε,
είσαι και μαρτυριάρης!...

Ανώνυμος είπε...

Τον Κουμάντο υπερσκελίζει η πραγματικότητα. Το άρθρο που ο Κουμάντος ζητά να ψηφιστεί, υπάρχει ήδη στον Ποινικό Κώδικα και είναι το άρθρο 189. Αντιγράφω.

Διατάραξη της κοινής ειρήνης
Αρθρο 189.
1. Οποιος συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με
ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή
πραγμάτων ή εισβάλει παράνομα σε ξένα σπίτια, κατοικίες ή άλλα ακίνητα κτήματα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
2. Οι υποκινητές και εκείνοι που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες
τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
3. Οι ποινές αυτές επιβάλλονται αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

Ο κ. Κουμάντος, ως καθηγητής αστικού δικαίου, μάλλον δε γνωρίζει καλά το ποινικό ή έχει ξεκουτιάνει και δε θυμάται αυτό το φασιστικό αρθράκι που πέρασε κατά τη μεταπολίτευση, για να μαζεύουν τον κοσμάκι και ανασύρεται που και που για να δικάζουν αθώους ανθρώπους.

Εκεί όμως που ο κυρ Κουμάντος τα χει τετρακόσια είναι όταν υπηρετεί την κάθε λογής εξουσία.

Γιατί μπορεί αυτό το άρθρο να αντιστρατεύεται τη βασική αρχή του ποινικού δικαίου " κανένα έγκλημα χωρίς νόμο", σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρχει έγκλημα (εδώ δεν προβαίνει κάποιος σε έγκλημα, απλώς συμμετέχει σε διαδήλωση, όπως έχει δικαίωμα, στην οποία κάποιος άλλος πέταξε μια πέτρα, οπότε όλη η διαδήλωση πρέπει να μπει στην ψειρού), αλλά ο κ. Κουμάντος όπως και αυτοί στο όνομα των οποίων μιλάει δεν ενδιαφέρονται για αρχές δικαίου.

Ο Κουμάντος να μάθει πρώτα αυτό στο οποίο καθηγητεύει και μετά να πάει να κάνει κουμάντο κάπου αλλού, όχι πάντως σε μας, γιατί χορτάσαμε από τέτοιους.

ΠανωςΚ είπε...

In love with life: Να σαι καλά ρε φίλε...

παράλληλος είπε...

"Ο κ. Κουμάντος, ως καθηγητής αστικού δικαίου, μάλλον δε γνωρίζει καλά το ποινικό ή έχει ξεκουτιάνει και δε θυμάται αυτό το φασιστικό αρθράκι που πέρασε κατά τη μεταπολίτευση "
Inlove, ο ίδιος ήταν τότε νομοσυντάκτης!... Ψάξ' το.