30 Μαΐ 2007

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ

Την φυσική και ηθική εξόντωση του 19χρονου με τα "πράσινα παπούτσια" ζητάει ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας με το να προτείνει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την παραμονή του εν λόγω "τρομοκράτη" στη φυλακή. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ανάχαρσις είχε πει ότι οι νόμοι και η δικαιοσύνη είναι σαν τους ιστούς μιας αράχνης: ισχυροί για τους ανίσχυρους και ανίσχυροι για τους ισχυρούς. Έτσι, ενώ κουμπάροι, έμποροι θανάτου, βουλευτές και υποκλοπάδες αλωνίζουν ελεύθεροι και ζητάνε ψήφους, μεσολαβούνε για επιχειρηματικά deαls, διαφημίζουν και πλουτίζουν, άλλοι σαπίζουν στις φυλακές, βορά μαφιόζων θεματοφυλάκων του δικαίου, θύματα μιας εκδικητικής κρατικής καταστολής...

10 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ετσι είναι Νικολάκη.
Και δεν είναι μόνο ο Π.Κ.
Πάμπολλες είναι οι περιπτώσεις "ταραξιών, αναρχικών, τρομοκρατών και λοιπών κοινωνικών μιασμάτων" που χωρίς αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονται στις φυλακές, έτσι απλά επειδή πρέπει κάποιος να πληρώσει.
Ευτυχώς για την περίπτωση του Π.Κ. υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως εντέλει θα δικαιωθεί. Ποιος και πώς όμως θα τον αποζημιώσει για όλα αυτά που τραβάει χωρίς λόγο;

ΠανωςΚ είπε...

Εχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε! Μόλις έμαθα ότι το τριμελες πλημμελειοδικείο καταδίκασε 22χρονο φοιτητή για επεισόδια στην ΔΕΘ, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο. Ο φοιτητής κατηγορούνταν για διακεκριμένη φθορά (κατηγορία για την οποία αθωώθηκε, αφού κανείς δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον του ότι του έσπασε το αμάξι) και για διατάραξη κοινής ειρήνης, κατηγορία για την οποία καταδικάστηκε σε οκτάμηνη φυλάκιση(!) με αναστολή.

Για... διατάραξη κοινής ειρήνης;;;

Ανώνυμος είπε...

Χμμ. Είναι άσχημη η έξαρση της ποινικοποίησης τον τελευταίο καιρό.

Το πρόβλημα είναι ότι κύριος υπεύθυνος γι' αυτό είναι η περιρέουσα συντηρητική ατμόσφαιρά που "υποχρεώνει" τους μπάτσους και τους δικαστές να καταστρέφουν ανθρώπους, για να δείξουν αποτέλεσμα.

Όμολογώ ότι δε μπορώ να ξεδιαλύνω αν είναι τα κανάλια που περνούν στον κοσμάκι αυτή την τραγική συντηρητικοποίηση ή αν και ο κοσμάκης είναι τελικά έτοιμος να δεχτεί ό,τι ταΐζουν τα κανάλια, γιατί έχει συντηρητικοποιηθεί ανεπανόρθωτα.

Φοβάμαι πως είναι το δεύτερο.

ΠανωςΚ είπε...

Εγώ inlovewithlife δεν φοβάμαι -είμαι σίγουρος ότι είναι το δεύτερο από αυτό που λες.
Σε περιόδους οικονομικής στενότητας ο κόσμος συντηρητικοποιείται -όσο και αν αυτό φαίνεται παράδοξο.

nikolakisdiaselos είπε...

Σε λίγο καιρό θα μας μπαγλαρώσουν όλους ως βιαστές του περιστεριού που συμβολίζει την ειρήνη οι χουντίδηδες...

ΠανωςΚ είπε...

(αχ Νικολάκη, δεν αντέχω, θα το πω και παλι το... αστειάκι μου):

"Ηξερα ότι είσαι παραδομένος στα πάθη της σαρκός, αλλά και πτηνοβάτης;".

Ας όψεται που έχω καιρό να σε διω από κοντά, αλλιώς θα συγκρατιόμουνα και δεν θα έλεγα καφρίλες.

nikolakisdiaselos είπε...

Γιατί όχι; ξέρεις τι μεζές είναι το κυνήγι; πρώτης τάξεως. Και δη, των μαγισσών...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Να προσθέσω στον/ην ΙνΛαβΓουιθΛάιφ ότι παίζει και κάτι άλλο: εξαιτίας του παραδικαστικού, οι δικαστάδες ψάχνουν να βγάλουν τη ρετσινιά από πάνω τους κι όπου βρουν κοινωνικά ανυπεράσπιστο, πχ «μπάχαλο» ή «πρεζόνι» του γ***νε το κέρατο. Δες την περίπτωση του Βασίλη Στεργίου, του αναρχικού οικοδόμου, που συνελήφθη στις 8 Μάρτη μαζί με άλλους 48 φοιτητές. Οι 48 αθωώθηκαν γιατί τους υπερασπίστηκε το πανεπιστήμιο και η κενωνία. Ο Στεργίου ακόμα μέσα είναι! Με τα ίδια τεκμήρια και τις ίδιες κατηγορίες, παρακαλώ!

παράλληλος είπε...

Ο Μεσαίωνας είναι εδώ, αδέρφια!
Και τώρα τελευταία η αισιοδοξία μου είναι αδόμητο ομόλογο στα χέρια αγνώστων χωροφυλάκων...

Ανώνυμος είπε...

[ Επειδή οι σκέψεις που έκανα καλύφθηκαν από τα παραπάνω σχόλια, δε θα επαναλάβω τα ίδια. ]

Θυμίζω:
Για να οργανώσουν καλύτερα την καταστολή ΠΑΝΤΟΥ ετοιμάζεται και η Αγροφυλακή.
Θα αποκτήσουμε νέους μπατσινίλες ... με την "υδρονομική ματιά του αγροφύλακα" (τάδε έφη Δείρων Πολύ_φασίστας).
Νέα φρούτα αυτοί: γαλάζιος περίβλημα και μαύρος σπόρος.