10 Μαΐ 2007

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ;

Απ' την σημερινή Ελευθεροτυπία, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα:

"Τα γραφεία της ΔΑΠ επισκέφθηκε αργά χθες το βράδυ η υπουργός Παιδείας για να συγχαρεί τα μέλη της κυβερνητικής παράταξης. «Είμαι απόψε στα γραφεία της ΔΑΠ με ιδιαίτερη χαρά όχι γιατί κέρδισε μια οργάνωση που έχει σχέση με το κυβερνών κόμμα αλλά γιατί κερδίζει η λογική, η επιστημοσύνη, η διάθεση για να πάμε μπροστά και να κάνουμε τη χώρα μας ακόμα καλύτερη».

Αυτά απ' την υπουργό παιδείας. Όσο και να θέλω ν' ανοίξω το στόμα μου και να μιλήσω, όσο και να θέλω να ξεφτιλίσω το εν λόγω άτομο το οποίο αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ποιόν , τις αξίες, την προσωπικότητα και τις αντιλήψεις του, όσο κι αν θέλω να πάρω φαλάγγι αυτήν την αισχρή, μπουζοκομάγαζη κι αυταρχική δεξιά του αίσχους και της διαπλοκής, όσο κι αν θέλω να εκθέσω ανηλεώς την αφεντιά της αλλά και τα μαντρόσκυλα της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, κοπρήτες οι περισσότεροι ολκής, αναθρεμένοι με πανάκριβη ξηρή τροφή, βολεμένοι, αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι, ανάλγητοι και κουραδόμαγκες, όσο κι αν θέλω να στηλιτεύσω τον συνειδητό, προβοκατόρικο, ψευδο-γκεμπελικό της λόγο που διαχωρίζει την ελληνική νεολαία απ' την μια μεριά, σε ανθρώπους λογικούς, πανεπιστήμονες και καινοτόμους (μέλη του κωλομάγαζού της), κι απ' την άλλη, σε παράφρονες, ανίδεους, άναρχους κι οπισθοδρομικούς επειδή δεν βάζουν ώμο (και δεν στήνουν τρυφερούλη πισινό) για να επιτελέσει τα φρικτά και εκμεταλευτικά οράματα της παράταξής της, δυστυχώς, νιώθω λες και κατάπια τη γλώσσα μου και μού αρνείται να βουτήξει στο μυαλό μου για να πάρει εντολή.

Μακάρι κάποιος άλλος αντ' εμού...

9 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Θεϊκό αυτό το «... η λογική, η επιστημοσύνη, η διάθεση για να πάμε μπροστά...»!
Θα ήταν πιο ακριβής αν έλεγε «...το ρουσφέτι, ο τραμπουκισμός, η διάθεση να πάμε Μύκονο...»

Lina είπε...

νομίζω πως η σεξουαλική κατασταση των 300 είναι στάσιμη και πολύ μονότονη .

Φτάνει τόση μαλακία.

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει αυτο το μπλογκ... βασικα, ξεκινησα να μπω σε αυτο το παραθυρακι για να τα χωχω... Στην πορεια ανακαλυψα πως οτι εσυ ΔΕΝ ηθελες να πεις με ειχε ηρεμισει!
Καλημερα

ΠανωςΚ είπε...

Δείγμα δαπίτικης λογικής: Ρωτώ έναν συμφοιτητή μου (πριν από χρόνια): "Καλά ρε, εσύ δεν ασχολείσαι με τα συνδικαλιστικά, στη ΔΑΠ γιατί μπήκες;"
Μου απαντάει: "Ελα μωρέ, ωραία είναι, φραπεδάκι, τσιγαράκι, γκομενίτσες..."

nikolakisdiaselos είπε...

το τραγικό καλοί μου φίλοι είναι ότι σ΄αυτόν τον άνθρωπο έχουν ανατεθεί οι ελπίδες για την καλλιέργεια και την μόρφωσή μας, χρηματοδοτώντας την αλητεία και την ψήφο εμπιστοσύνης της στα καλόπαιδα της ΔΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

"η διάθεση για να πάμε μπροστά και να κάνουμε τη χώρα μας ακόμα καλύτερη"

Έχει δίκιο. Ο φοιτητόκοσμος χρωστά πολλά στη ΔΑΠ για την συνεπή της στάση στο να σερβίρεται καλύτερος καφές και πιο στρογγυλές τυρόπιτες στα κυλικεία των σχολών.

@ΠανωςΚ
Ρε συ Πάνο, ξέχασες τα πιο βασικά. Πέρασμα μαθημάτων από την πίσω πόρτα, χαζο-ή-και-καθόλου-χαζο-μιζούλες με διάφορους ευφάνταστους τρόπους και το κυριότερο μετέπειτα σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, αν είσαι καλός στο γλείψιμο.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την αστείρευτου γέλιου παράταξη που ακούει στο όνομα ΠΑΣΠ.

Αυτή είναι "διάθεση για να πάμε μπροστά και να κάνουμε τη χώρα μας ακόμα καλύτερη"

ΠανωςΚ είπε...

@ In love with life: Σωστός, σωστός...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που είμαι εκτός έχω μείνει με την απορία: ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ συνεχίζει να παίρνει την πλειοψηφία η ΔΑΠ;

Στα νιάτα μου λέγαμε ότι δε νοείται ΝΕΟΣ άνθρωπος που να μην είναι αριστερός. Όχι με το "ταμπελάκι" συγκεκριμένης νεολαίας αλλά στη σκέψη και στον τρόπο ζωής του. Οι δεξιοί νέοι ήταν, λέγαμε, πρόωρα γερασμένοι.

Τι συμβαίνει σήμερα; Γεράσανε όλοι τόσο νωρίς;

nikolakisdiaselos είπε...

Καλά, αυτοί γεράσανε απ' την νεοελληνική μελαγχολία: την αναζήτηση του χαμένου megapixel του κινητού τους...