13 Απρ 2007

Ενώ ο Θεός έκαψε τα Σόδομα και Γόμορρα με αρέσει που στηρίζει κόμματα κι αποκόμματα


Ο Κοινοβουλευτικός ζει και αναπνέει στο παρασκήνιο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να ισχυριστούν ότι τον έχουν δει από κοντά. Είναι ένας Φαντομάς του δημόσιου βίου της Θεσσαλονίκης. Ολημερίς περιφέρεται σε δρόμους, γραφεία, καφενεία, ραδιοφωνικούς σταθμούς και δημοσιογραφικά στέκια, και μοιράζει χέρι με χέρι τα κείμενά του, γραμμένα πάντα με το χέρι -ποτέ φωτοτυπημένα... Θα μπορούσε να είναι ένας πετυχημένος μπλόγκερ εάν γνωριζε να χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες. Ωστόσο είναι η μοναδική περίπτωση street blogger που γνωρίζω.

Ο συμπλογκερίτης IoannisSkordopoutsoglou κατάφερε και απέκτησε επαφή με τον θρυλικό Κοινοβουλευτικό. Ετσι, από σήμερα, ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την αναδημοσίευση ενός κειμένου ιστορικοπολιτικού (προσπάθησα να διατηρήσω όπου ήταν δυνατόν την ορθογραφία του αυθεντικού κειμένου, αλλά δυστυχώς για το πολυτονικό δεν μπόρεσα να κάνω τίποτε).

ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ
ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΙ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ

Τελικά δεν κατάλαβα γιατί ο Θεός έκαψε τα Σόδομα και Γόμορρα. Επειδή δηλαδή κάνανε έρωτα σε όλα τα μεγέθη και νούμερα; Η αγία Γραφή τι λέει; Αυξανεσθαι και πληθύνεσθαι και κατακυριεύσατε την γη. Πώς λοιπόν θα αυξηθούμε; Με τον κρίνο που μύρισε η Παναγία ή με της γαρδένιας τον ανθό; Αλλωστε γνωστό σε όλους το ρητό κάντε έρωτα κι όχι πόλεμο. Γιατί λοιπόν έκαψε ο Θεός τα Σόδομα; Κι εκεί που αναρωτιέσαι σου πετάει κι ένα “αγνωσται αι βουλαί του Θεού” και κάντηνα τουμπεκί την υπόθα. Από τη μια δηλαδή αυξάνεσθαι κι από την άλλη κάντε έρωτα με τηλεπάθεια. Μην τρελλαθούμε κιόλας.

Εγώ πάντως πιστεύω πως αυτά που σου πετάει, όταν αναρωτιέσαι, "όπως το πίστευε και μη ερεύνα", όλα αυτά γράφτηκαν από γραμματέα των φαραω για να κοιμούνται όρθιοι οι λαοί τους, να μην ξεσηκώνονται, να μην απαιτούν και να λένε “το ψωμί να βγαίνει” και περιορίζονται σε αυτό και μόνο. Οι δε φαραώ να τρώνε και να πίνουν, να κλέβουν σύμφωνα με τους νόμους τους και να πηδάνε ό,τι καλύτερο υπάρχει και να λένε εις υγείαν των κορόιδων...

Κι ερχόμαστε στο Θεό. Αφου ρε χριστιανέ, βλέπεις πως υποφέρει ο λαός σου (ισραηλίτες) κι όχι μόνο υποφέρει, αλλά λιώνει και βασανίζεται. Δεν έχει που δεν έχει μαντήλι να κλάψη κι εσύ του ρίχνεις μάννα για να φάη; Τι σόι θεός είσαι; Και μάλιστα λες και του Μωυσή να μην τους επιτρέψη να φάνε πολύ μάννα γιατί θα θυμώσει ο Πατέρας. Θα ζήσωμεν; Στείλε καμμιά 100 κατσικάκια να λαδώση τ' άντερό τους. Φαίνεται, επειδή τους αγαπούσες πολύ, τους παίδευες. Έτσι εξηγείται λοιπόν. Πού να μην τους αγαπούσες κιόλας. Πάντως ήτανε όντως αχάριστοι οι Ισραηλίτες. Στο σύντομο αυτό διάστημα που ήρθε ο Μωυσης να του δώσης τις 10 εντολές, αυτοί σκάβοντας βρήκανε ένα χρυσό κατσίκι και το κάνανε θεό. Το γιατί δεν το γνωρίζω. Ίσως από την πείνα που είχανε το ονειρεύονταν σουβλιστό.

Χώρια με την πλάκα, φιλαράκια, εγώ πιστεύω πως εδώ είναι και κόλαση και παράδεισός. Δεν έχεις λεφτά; Ζεις στην κόλαση. Εχεις λεφτά; Ζεις στον παράδεισο. Τώρα στον άλλο κόσμο και παραμύθια τούμπανα δεν μου λέει και τίποτα. Εδώ μπορείς να απολαύσεις και σωματικά και ψυχικά. Στον άλλο κόσμο ψυχικά λίγο χλωμό το βλέπω. Δηλαδη να θες και να μην μπορείς. Εξαλλου από ό,τι βλέπω και ο θεός, εάν υπάρχη, θα πρέπη να είναι κεφαλαιοκράτης. Σε όλη τη γη τα λεφτά στα λεφτά πάνε. Βουλευτάδες, υπουργοί, εφοπολιστάδες κλπ. κονομάνε. Ποιος θα κονόμηση; Κάνας οικοδόμος ή κάνας ιδιωτικός υπάλληλος; Και τι κάνει ο θεός να γελάση κι ο φτωχός; Του ρίχνει μάννα, για να ζήση στην έρημο. Μας υποχρέωσες, μα δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες.

Υπάρχουν πάνω από 2.000 θρησκείες. Αυτές τις δημιουργούν οι διάφορες εξουσίες ανά τη γη για να εκμεταλλεύονται τους απανταχού λαούς. Μη μασάτε. Μούσια των εξουσιών. Δεν υπάρχει τίποτα.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.

9 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Θεός ο κοινοβουλευτικός! Και τι Θεός! Μεγαλόκαρδος, γενναιόδωρος και λογικός. Δηλαδή μη-Θεός!

ΥΓ διόρθωσέ τον στην αρχή του ποστ. Δώστου το Τ που του ΄φαγες!

ΠανωςΚ είπε...

Καλά, τους θεούς δεν τους διορθώνουμε κανονικά, αλλά τι να κάνω, θα τον διορθώσω. Ασε που, τι ξέρω εγώ από διόρθωση;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Γι' αυτό στα λέω, διότι δεν ξές να πληκτρολογήσεις με το άφιλτρο στο ένα χέρι και την μπιράκλα στο άλλο!

ΠανωςΚ είπε...

Διαβολές! Μπορώ να τα κρατώ και τα δύο με το ένα χέρι!

nikolakisdiaselos είπε...

είναι θεός, ήλιος κοινοβουλευτικός!

ΠανωςΚ είπε...

Υ-πά-ρχει κα-λύ-τε-ρος Διά-σε-λο-ς, και-τον-ψά-χνου-με!

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Εγώ πάντως προσπάθησα σε ιδιαίτερη συνομιλία μας με τον κοινοβουλευτικό, ναι είχα αυτήν την εμπειρία, να τον κατατάξω στον αναρχικό ή έστω στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο. Αλλά λίγο το ξευδόνυμο λίγο που στηρίζει τα μικρά κόμματα στη βουλή δε το δέχτηκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ΠΑΟΚ.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ε, κάτι είναι κι αυτό!

nikolakisdiaselos είπε...

ψάξτε, ψάξτε, δεν θα τον βρειτε...