2 Απρ 2007

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΝΓΚ-ΦΟΥ

Ο λαλίστατος κι εμβριθής μεγάλος ποιητικός, αφού άναψε το κεράκι του και προσευχήθηκε στον Θεό για μακροημέρευση και λογοτεχνικό οίστρο, συνομίλησε και με τον Άγιο Πέτρο. Στην Νατέλα, την τραγική κι αξιοπρεπή μητέρα του μικρού ΆΛεξ, μετέφερε την εσχατολογική υπόσχεση: Θα συναντήσει το παιδί της στον Παράδεισο. Η Νατέλα καθησυχάστηκε. Πρώτον γιατί έμαθε ότι ο γιος της παίζει με τα άλλα παιδάκια, ελληνάκια, αφρικανάκια και ιρακινάκια, στον καταπράσινο κι εύωχο κήπο της Εδέμ, και δεύτερον, επειδή η ίδια έχει κριθεί: Είναι καλή χριστιανή, στέργει και υπομένει και θα πάει στον Παράδεισο.
Όσο για τον Βέλγο εμπειρογνώμονα, αυτός είναι μπάτσος του διαόλου...
Υψηλή ανθρωπιστική ποίηση, ουμανιστικό μεγαλείο, ο Νερούδα του ελληνοχριστιανισμού, ο Ρίτσος της κατασταλτικής παλιγγενεσίας...

4 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

"Δεν είμαι αυταρχικός. Αρα, μένω ποιητής".
"Δεν είσαι ικανός πολιτικός (διότι η πολιτική ουδεμία σχέση δεν θα έπρεπε να έχει με τη μεταφυσική). Συνέχισε να παραμένεις -κάκιστος- ποιητής".

ΥΓ. Διάσελε, δεν σε ενοχλήσαμε χτες, ε; Οι τοματοκεφτέδες, οι μπίρες και οι Κλας φταίγανε!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Διάσελε, σοβαρολογείς;
Είπε τέτοια μλκία στη γυναίκα;
Ο Χριστός και η Παναγία...

ΠανωςΚ είπε...

"Όταν επισκέφτηκα πρόσφατα τον Βύρωνα Πολύδωρα, μου είπε κατά λέξη ότι 'είμαστε χριστιανοί και θα συναντήσεις τον γιο σου στην άλλη ζωή'. Δεν αναζητώ τον γιο μου ούτε στην άλλη ζωή ούτε στο υπερπέραν".


http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=122

nikolakisdiaselos είπε...

τι να πω σκύλε, τραγικότατο... Δεν μ' ενοχλήσατε καθόλου πάνως. Απλά δεν ακουγόμασταν, χαμένοι στο δίκτυο.