19 Απρ 2007

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (6)

Πρώτο Σημείο: Με αγωνία διαβάζω τις εξελίξεις σχετικά με την αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου Β’ απ’ τον νέο πάπα, Βενέδικτο ΙΣΤ΄. Αυτή την στιγμή ο Ιωάννης βρίσκεται στο στάδιο της οσιοποίησης, μιας κι όσο ζούσε είχε προλάβει να κάνει μόνο ένα θαύμα, θεραπεύοντας μια μοναχή που έπασχε από Πάρκινσον (όχι δεν ήταν στημένο, όχι είναι τυχαίο που ήταν μοναχή, εσείς αμφιβάλλετε, όχι εγώ). Για ν’ ανακηρυχθεί άγιος ο άνθρωπος που αγιοποίησε 464 άτομα θα πρέπει να βρεθεί κι άλλο ένα θαύμα, άγνωστο μέχρι πρότινος, αλλά τόσο εκθαμβωτικό που στον ρωμαιοκαθολικό ουρανό θα φτερουγίσουν τα χίλια περιστέρια του ομώνυμου άσματος. Αυτό που με καθησυχάζει κάπως είναι ότι ο μεγαλόψυχος και ταπεινός Γερμανός ποντίφιξ παρέκαμψε την 5ετή (σαφώς επηρεασμένη απ’ τη φιλοσοφική τακτική του σπουδαίου Αλμπέρτο Μαλεζάνι) περίοδο αναμονής που απαιτείται για μιας πλήρης αγιοποίηση.

Δεύτερο Σημείο: Ανάμεσα στους άλλους που αγιοποιήθηκαν απ’ τον Ιωάννη ήταν κι ο ιερέας Πίο της Πιετρελτσίνα που είχε επανειλημμένως κατηγορηθεί για τις στενές του επαφές χριστιανικού τύπου με την μαφία, καθώς κι ο αρχηγός της φοβερής και τρομερής οργάνωσης Opus Dei, Χοσεμαρία Εσκριβά.
Άντε, άγιος κι ο Παπαδόπουλος, άγιος κι ο Μάλλιος!

Τρίτο Σημείο: Πάντως αν ψάχνουν απεγνωσμένα για κάποιο θαύμα και πληρώνουν καλά, μπορώ να τους διακομίσω πλαστές φωτογραφίες μου πριν 5 χρόνια που είχα πάει στην Ρώμη για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και με κυρίευσε στο ημίχρονο το δαιμονικό πνεύμα της μπάλας που έστειλε στο γάμα των διχτύων ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Ευτυχώς που είδα τον πάπα στο μπαλκόνι την επόμενη μέρα κι έτσι επικοινώνησα ξανά με το περιβάλλον, γιατί αλλιώς ούτε το άγιο φως δεν μ’ έσωζε στο στούντιο της Τατιάνας…

Τέταρτο Σημείο: Η Αγία Τριάδα: Βιομηχανία συγχωροχαρτιών, βιομηχανία αγίων, βιομηχανία ηλίθιων που δουλεύουν εθελοντικά για την εκκλησία. Κι αναπαράγουν τον εαυτό τους ανακυκλώνοντας μια βλακεία που ίσως είναι πια το μόνο κομμουνιστικό πράγμα που έχει απομείνει σ’ αυτόν τον έρημο κόσμο.

Πέμπτο Σημείο: Μια χαρά τα πάει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Ένας νεκρός από δω, δύο από κει, υποψήφια θύματα – φοιτητές απ’ τον ποιητή Βύρωνα και τους Ασασίνους του, νεκροί ναυτεργάτες, αυτόχειρες συνταξιούχοι και πάει λέγοντας. Για φορέας άσκησης κρατικής τρομοκρατίας μια χαρά δουλεύει. Και σίγουρα πιο φαντασμαγορικά απ’ τα επαναστατικά, τρομοκρατικά γκρουπούσκουλα με τις πενιχρές στατιστικές.

Έκτο Σημείο: Έκανα γαργάρες με μπεταντίν, καθάρισα το στόμα μου και τώρα θέλω να μιλήσω: Πώς αισθάνεστε άραγε εσείς, Έλληνες μαλάκες φορολογούμενοι (εις την διπλούν μαλάκες, αν είστε αγνωστικιστές ή μουσουλμάνοι ή άθεοι) που ο Χριστόδουλος έκανε κρουαζιέρα κόστους 214.000 ευρώ που του δώρισε ο Ε.Ο.Τ για να συναντήσει αυτός, ο αρχι-σκοταδιστής κι ακροδεξιός πολιτικάντης, το ομοούσιο πνεύμα του Σαούλ;

‘Εβδομο Σημείο: Πληρώνουμε τους παπάδες, πληρώνουμε τους μικροαστούς, κακόβουλους δημοσίους υπαλλήλους, τους μουσουλινικούς δασκαλίσκους που έχουν ονειρώξεις με την υπουργό της ανίας και περιμένουν με ανυπομονησία να φτάσει το μεσημέρι για να την κάνουν σε κανένα καφενείο, νεοδημοκρατικούς τοπάρχες μ’ έμβλημα τον αετό του κορπορατισμού και το ρουσφέτι, πληρώνουμε ολυμπιακές κονόμες, συνέδρια για τον όγδοο δρόμο-ενώ περπατάς, περπατάς εις το δάσος όταν ο δρόμος έχει χαθεί, δρόμε, δρόμε, είσαι δω;-, χουντικές, παλαιολιθικές ενώσεις, φασιστικά περιοδικά απόστρατων σκατών που πολέμησαν τους εαμοβούλγαρους με ντουφέκια που τους δώσανε οι Γερμανοί και μου περνιούνται για ήρωες κι αξιώνουν να τιμάμε με στεφάνια δάφνης το μνημείο της μαλάκυνσης τους και τα γέρικα μα ακόμα ζόρικα αρχίδια τους, γιουροβιζιονάδες, νεόδμητα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εφοπλιστές εκ Λονδίνου κι εγχώριους επιχειρηματίες, μαικήνες της παιδείας και της τσέπης, τριπλοθεσίτες δημοσιογράφους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, πολιτικούς και μπάτσους, ρουφιάνους, χαφιέδες, ανίκανους και τρελούς.
Καμιά φορά νιώθω ότι πήραμε ταυτοχρόνως διαζύγιο από τρεις σταρ του κινηματόγραφου κι ακόμα πληρώνουμε τα σπασμένα…

Όγδοο Σημείο: Σκέφτονται λέει οι παροικούντες της τρομοκρατίας να θεσπίσουν ένα μέτρο που θα επιτρέπει σε μυστικούς μπάτσους να ταξιδεύουν ως κανονικοί επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης. Δεν μας φτάνουν οι υψοφοβίες και τα κενά αέρος, τώρα θα κατουριόμαστε πάνω μας κι απ’ τις ανά μισάωρο ασκήσεις ετοιμότητας.

Ένατο Σημείο: Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί οι άρχοντες επιδιώκουν πάντοτε να εξαλείφουν τα σημεία αντί τα τέρατα. Το κακό ως φαινόμενο, αντί του κακού ως γενεσιουργό αίτιο. Ή μάλλον, κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.

Δέκατο Σημείο: Δε δύναμαι να συμμετέχω στις κοκορομαχίες για το βιβλίο της ιστορίας. Για να είμαι πιο ειλικρινής, βαριέμαι σφόδρα. Και για να κοιμηθώ με ήσυχη συνείδηση το βράδυ, θεωρώ ότι επ’ ουδενί δεν αποτελεί το μείζον θέμα προβληματισμού σε σχέση με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό γύρω μας. Άποψη μου, δικαίωμά μου. Αυτό που μ’ εκνευρίζει όμως και θεωρώ αισχρό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) που καταδικάζουν το περιεχόμενο και τις ελλείψεις του βιβλίου, τόσα χρόνια σφύριζαν ανέμελα και υποβουλιμαίως παράβλεπαν τα ουσιαστικά προβλήματα (τόσο στον γνωστικό τομέα όσο και στο διαδραστικό) μιας εθνοψυχωτικής, ελληνοχριστιανικής και φασιστικής (με την έννοια του ολοκληρωτικού αποπροσανατολισμού) εκπαίδευσης.


Ενδέκατο Σημείο: Σ’ αυτόν τον Μπούσι πρέπει να κόψουμε την μπάλα και να τον απελάσουμε. Κι αν δεν πειθαρχήσει, να τον καρατομήσουμε και να τοποθετήσουμε το κεφάλι του κοινή θέα σε εραλδικό οικόσημο καφετερίας στην Καλαμαριά.

Δωδέκατο Σημείο: Καλή κι άγια η διαφήμιση για το νέο βιβλίο της γυναίκας του συγγραφέα-ψυχοθεραπευτή περί γυναικείου στήθους. Καλύτερη όμως και πιο εποικοδομητική η σινεφίλ πρόταση των καυτών DVD που μας προσφέρουν τζάμπα οι εφημερίδες.

Δέκατο Τρίτο Σημείο: Προς επίρρωση της αναλαμπής που έφαγα την Μ. Βδομάδα για τα άγια πάθη του κινήματος και τον εκφυλισμό της επαναστατικής διεργασίας, καταθέτω την πάντοτε επίκαιρη και ιστορική πλάνη του Ένγκελς όταν υποστήριζε ότι οι μπουρζουαζία δε φοβάται πλέον τις σφαίρες αλλά τις ψήφους. Ο Βίσμαρκ όμως είχε αντίθετη άποψη, διότι αυτό που τον ενδιέφερε πραγματικά ήταν να τελειώνει με τους καθολικούς. Και για να ξεμπερδέψει μαζί τους ήξερε ότι θα πρέπει να επεκτείνει το δικαίωμα ψήφου προς την τάξη των εργατών οι οποίοι σαφώς και θα ψήφιζαν τους σοσιαλδημοκράτες. Άγιες οι εκλογές, άγια και η ψήφος, ειδικά απ’ την στιγμή που εκλέγεις αυτόν που υποτίθεται ότι θέλεις, αλλά συγχρόνως δεν μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει. Ο Γιοχάνες Ανιόλι, μακαρίτης πανεπιστημιακός, οπαδός της ανθρώπινης χειραφέτησης κι αυτονομίας, τα έγραψε καλύτερα από έναν διάσελο…

Δέκατο Τέταρτο Σημείο: Αθωώθηκαν τελικά οι 49 κατηγορούμενοι της κρατικής τρομοκρατίας. Κάτι το οποίο ήταν απ’ την αρχή ηλίου φαεινότερο, ευτυχώς, επισφραγίσθηκε κι από μια δικαστική απόφαση. Αν μάλιστα η υπόθεση γυρίσει – όπως ακούγεται τουλάχιστον- μπούμερανγκ και διαπεράσει τις σχιζοειδείς, αυταρχικές ασπίδες των λεβεντών του Πολύδωρα, τότε θέλω πολύ να τον ακούσω, να δω τι θα ΄χει να λέει για να πείθει τους φανατικούς της – όπως και να ‘ χει- μετριοτάτης (κακο)ποίησής του.

Δέκατο Πέμπτο Σημείο: Η υπουργός της παιδείας που δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είναι επαναστάτρια. Μάλιστα. Ή είναι τελείως αγράμματη, ή μας κοροϊδεύει. Διότι στο λεξιλόγιό μας υπάρχει και η λέξη αντεπανάσταση. Για κάθε χρήση και συμμόρφωση.

Δέκατο Έκτο Σημείο: Πολλά κέφια έχει τον τελευταίο καιρό ο Πρετεντέρης. Από μια άποψη, καλά κάνει ο άνθρωπος. Τη δουλειά του την έφερε εις πέρας μια χαρά, οι καταλήψεις σταμάτησαν, κι αυτός για άλλη μια φορά δικαιώθηκε. Φαντάζεστε να τον έπνιγε πάλι το άδικο και να εκτόξευε καμιά μπουκάλα; Φυλακή θα το έχωναν το παλικάρι και θα τον κατηγορούσαν ότι είναι μέλος του συνδέσμου-γιάφκα των Άνω Κουκουβάουνων.

Δέκατο Έβδομο Σημείο: Όσον αφορά τα μεταγραφικά των ομάδων, πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η διοίκηση της Καθημερινής έσπασε το συμβόλαιό της με τον «ακραίο» χαφ Γιώργο Δελαστίκ. Έγκυρες πηγές απ’ την διοίκηση της ομάδας τονίζουν ότι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του παίχτη διαμαρτύρονταν για τις στενές διασυνδέσεις Αμερικάνων διαιτητών με τους προέδρους των επαγγελματικών σωματείων.

Δέκατο Όγδοο Σημείο: Οι φτωχούληδες του Θεού και τα λιοντάρια: Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 εργάτες απασχολούνται σήμερα με το καθεστώς της «ενοικίασης» από εργολάβους που αναλαμβάνουν έργα της ΔΕΗ στην Μακεδονία. 1.000 μάλιστα απ’ αυτούς δουλεύουν με μηνιαίο μισθό 400 ευρώ, χωρίς να τους έχουν καταβληθεί ακόμη δώρα κι επιδόματα. Αν νοικιάσουμε μόνο Βούλγαρους, λέτε να τα καταφέρουμε με 250;

Δέκατο Ένατο Σημείο: Βοσκοτόπια στην Αιτωλοακαρνανία, γρασίδια στην Βιρτζίνια. Το ίδιο κάνει. Μας βόσκουν, μας τρελαίνουν, μπουχτίζουμε απ’ το κουτόχορτο και μπαμ! Νέοι και γέροι θύματα, αγγελούδια κι άγγελοι στα πόδια ενός Θεού που κάνει ότι δεν β
λέπει.
Εικοστό Σημείο (και τελευταίο): Ο διπλανός πίνακας αποτελεί την μεσαία όψη του αριστουργηματικού τρίπτυχου "Ο Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου" που ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος. Μελετήστε τον προσεκτικά και δείτε ποιους πειρασμούς και ποιες αμαρτίες πρέπει να αποφύγετε στη ζωή σας για να γίνετε κι εσείς, κάποια στιγμή, άγιοι με τα ούλα σας.

13 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Γιατί βρε Διάσελε βαριέσαι να ασχοληθείς με το βιβλίο της ιστορίας;
Αφού η νέα Αριστερά ειναι ο εθνικ... σόρι, ο συνωστισμός πατριωτισμού και αντιαμερικανοσιωνιστικών συνωμοσιολογιών!

ΠανωςΚ είπε...

Back to the past - Τα προηγούμενα σημεία των καιρών βρίσκονται εδώ:

5 http://panokato.blogspot.com/2006/12/euronision-5.html

4
http://panokato.blogspot.com/2006/11/4.html

3
http://panokato.blogspot.com/2006/10/3.html

2
http://panokato.blogspot.com/2006/10/2.html

1
http://panokato.blogspot.com/2006/10/blog-post_09.html

nikolakisdiaselos είπε...

γειά σου ρε πάνο. Έκανες κάτι, με το δεύτερο σχόλιο, που επίσης βαριόμουν πολύ να κάνω.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά, πρέπει να μπουν μέσα στο ποστ αυτά Νικολάκη, αλλά ο πισίς στο σπίτι δεν με αφήνει να παρέμβω στο ποστ σου -είναι κόπι προτέκτιντ, χεχε- αλλά θα το κάνω από τη δλεια το απόγεμα.

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα σημεία 11 και 12, συμφωνώ!

nikolakisdiaselos είπε...

Exiled, κι εγώ πέρα απ' αυτά τα σημεία, συμφωνώ. Ας όψεται η ειρωνία...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Δεδομένου ότι στη γεωμετρία η γραμμή θεωρείται άθροισμα σημείων, αναμφισβήτητα το ΝικολάκηςΔιάσελος έδωσε «Γραμμή» με τα τόσα «Σημεία» του!

nikolakisdiaselos είπε...

Καλό, καλό, σκύλε...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Salah ad-Din είπε...

Συμπλήρωμα στο έβδομο σημείο:
πληρώνουμε και τη δρούζα 20 χιλιάρικα το μήνα για να μας πουλάει άγιο φως και φραπελιά

ΠανωςΚ είπε...

Μα δεν είναι και πολύ αισθαντικό να πίνεις τη φραπελιά σου με μοναδικό φωτισμό το Αγιο Φως;

nikolakisdiaselos είπε...

ρε συ,καλά λες. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά κονομάει χιλιάδες ευρώ κι απ' τις αγωγές που κάνει...

Ανώνυμος είπε...

Πως μπόρει να είναι τωσο μορφωμένοι οι Έλληνες άμα ισχούν οτι κρυολόγημα
απο κρύο. Δημοκρατία είναι Εβραήκη σαχλαμάρα, Αριστογείτων ήταν Εβραίος σπιούνος. Νεσελρώδης, Μεταρνήχης, Δισραήλης και Κισιντσέρης, άθειοι Εβραίοι, ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι Ελληνηκής ανεξαρτησίας. Απορρίπτωντας προπατορικό αμάρτιμα γεννοβόλισε τον κουμουνισμό. Aρχωντες Κωνσταντινοπόλεως είναι πόλιτβουρο Ελλήνων. Γκορβατσώφ έχει σημείο αντιχρίστου στο προσκέφαλο αλλα τον κάνατε Aρχων. Aρχων Σαρβάνης έστηλε εργασίες Καθολικών εις Ινδία να εκδικιθή σατανοσέρβους. Αμερική ο μέγα σατανάς, Ισραήλ μάνα και Ελλάς πατέρας του σατανά. Στραβώντας μαρτύρισε οι πορνοδιονυσιακή βρεφοκτωνία έσβησε τον Ελληνισμό, και ο Φαλμαράχης απέδειξε οτι οι σημερινοί Έλληνες είναι ολλοι Aλβανοί απόγονοι Πελασγίων.