29 Σεπ 2006

ΜΕΤΑΜΑΡΞΙΣΜΟΣ!

Έτσι μου 'ρθε ξαφνικά, από αυτές τις απορίες, που είναι ικανές να μη σε αφήσουν να μην κοιμηθείς για νύχτες ολόκληρες, και για αυτό απεφάσισα να το γκουγκλίσω το ζήτημα. Τελικά μικρή σημασία είχε ποιος είναι διαδικτυακά δημοφιλέστερος, ο Καρλ ή ο Γκραούτσο Μαρξ, καθότι πάρα την άνετη επικράτηση του στοχαστή έναντι του ηθοποιού την εντύπωσή μου τράβηξαν όλοι υπόλοιποι Μαρξ που υπάρχουν, φέροντας αυτό το βαρύ όνομα.

Αρχικά λοιπόν, απόρησα και θύμωσα με τον ευατό μου, καθώς είχα ξεχάσει τον ποπ σταρ της δεκαετίας του '80, αυτόν το ξενερωτο, ψευτοροκά, ψευτομπαλανταδιάρη, ερμηνευτή του υπέρχου "hazard", τον Ρίτσαρντ Μαρξ, με την τρελή χαίτη, ο οποίος μάλλον είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος Μαρξ, πίσω από τον Κάρολο και τους αδερφούς Γκραούτσο, Χάρπο και τον άλλον που ξεχνάω το όνομά του...


Επίσης υπάρχει και ο Τζόζεφ Μαρξ, από τις σημαίνουσες προσωπικότητες του ρομαντικου ιμπρεσιονισμού...

...ένας σαξοφωνίστας, ο Τζεφ Μαρξ...

...επίσης υπάρχουν διάφοροι δόκτορες, τηλεπαρουσιαστές, στανταπ κομίντιανζ, όλοι φέροντες το επίθετο (βαρύ σαν ιστορία) Μαρξ, τους οποίους προσπερνάμε για να περάσουμε στους δύο που από σήμερα που τους γνώρισα, θα γίνουν μάη νάμπερ ουάν εντ του φέηβοριτ Μαρξιζ...Ιδού ο νούμερο δύο: Ο Κάρολος Μαρξ μεν, σε πλέημομπίλ (ή κατι τέτοιο) δε!

Και το μεγάλο νούμερο ένα: Ο Κρονόσαυρος Μαρξ (και παρακαλώ να μην υπάρξουν λανθασμένες εντυπώσεις ότι πρόκειται για ένα έμμεσο σχόλιο περί δεινοσαυρισμού του μαρξισμού...). Απλώς αυτός σε σχέση με τον Κάρολο είναι πιο γλυκούλης...


Τουλάχιστον, μέσα σε αυτό το ελαφρώς μεταμοντέρνο, μεταμαρξιστικό γκούγκλιγκ, έμαθα και κάτι όμορφο και ελπιδοφόρο και αρκετά σημαντικότερο από δεινοσαυράκια, πλεημομπίλ και παρηκμασμένους ροκ σταρ με αποτυχημένες χαίτες:

Οι φιλόσοφοι απλά ερμήνευσαν τον κόσμο, με διάφορους τρόπους - το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε

Καρλ Μαρξ: Θέσεις για τον Φόϋερμπαχ

2 σχόλια:

Ladychill είπε...

Well, well, well...κι εγώ που νόμιζα πως μόνο ένας ήταν ο γνωστός Marx!
Ποσό φτωχές είναι τελικά οι γνώσεις μου. Το σόι πάει βασίλειο σ' αυτήν την περίπτωση (ή το όνομα έστω).

Πάνω κάτω καλωσήρθες στο μαγικό κόσμο των αλγόριθμων! Ανοίγω την αγκαλιά μου για θερμή υποδοχή....(( ))

Φυσικά ξέρεις πια πως θα σε επισκέπτομαι καθημερινά (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) και θα διασταυρώνουμε απόψεις περί παντός επιστητού...

ΧΧΧ

ΠανωςΚ είπε...

(Αμηχανία...)
Ευχαριστώ διά την θερμήν υποδοχήν.
Παντα ευπορόσδεκτή Λέηντιτσιλ, για ό,τι γνωρίζουμε και κυρίως για ό,τι δεν γνωρίσαμε ακόμη...