24 Ιαν 2014

34 για κέντρο

Το πιο όμορφο κορίτσι, σήμερα στο λεωφορείο, είχε λευκό δέρμα, καστανά μαλλιά, γαλάζια μάτια. Φορούσε μαύρο παντελόνι σωλήνα, πολύχρωμο φουλάρι και ακουστικά στ’ αυτιά.
Το πιο όμορφο κορίτσι, σήμερα στο λεωφορείο, καθόταν κανά δυο θέσεις πιο κει, απέναντί από μένα. Κι αν το κατάλαβε που την κοιτούσα, δεν έδωσε καμία σημασία.
Το πιο όμορφο κορίτσι, σήμερα στο λεωφορείο, έβγαλε από την τσάντα κάτι σημειώσεις κι ένα σμαρτφόν. Εστειλε κανα δυο μηνύματα να πάει αργότερα για ποτό σε κάποιο μπαρ που συχνάζουν κορίτσια κι αγόρια της ηλικίας της.
Το πιο όμορφο κορίτσι, σήμερα στο λεωφορείο, πραγματοποίησε και μια κλήση. Είχε απρόσμενα βραχνή αλλά και ευχάριστη φωνή, αποκάλεσε κάποιαν μπεκροκανάτα.
Στη συνέχεια, το πιο όμορφο κοιρίτσι σήμερα στο λεωφορείο άνοιξε τις φωτοτυπημένες σημειώσεις και αφοσιώθηκε στο διάβασμα. Φοιτητρια, σε λίγη ώρα έδινε μάθημα, δεν είχε προετοιμαστεί καλά, είχε βγει το προηγούμενο βράδυ κι ήπιε λίγο παραπάνω, ευτυχώς έδινε μάθημα απόγευμα, όχι πρωί.
Το πιο όμορφο κορίτσι, σήμερα στο λεωφορείο, διάβαζε περνώντας πάνω από τις γραμμές των σημειώσεων ένα δάχτυλο με βαμμένο γαλάζιο νύχι, ταίριαζε με τα μάτια της, που τα σήκωνε συχνά από τις σημειώσεις. Κοιτάζοντας ίσια στο πουθενά προσπαθούσε να αποστηθίσει όσα διάβαζε, τα χείλη της κουνιούνταν ανεπαίσθητα σχηματίζοντας λέξεις, ονόματα αυτοκρατόρων, γεγονότα, ημερομηνίες.
Το πιο όμορφο κορίτσι, σήμερα στο λεωφορείο, έξω από τον Αγιο Νικόλαο στην Ξηροκρήνη σταυροκοπήθηκε. Είχε αγχωθεί και σκυθρωπιάσει.
Απέναντί της, θαυμαστής της, είχα ξενερώσει.
Το πιο όμορφο κορίτσι, σήμερα στο λεωφορείο, έγινε αντικείμενο ανάρτησης ενός σαλιάρη ιστολόγου. Καλή επιτυχία στο μάθημα που δίνει.

4 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Μα αυτή η Φιλοσοφική...

ΠανωςΚ είπε...

Κι αυτοί οι Φιλοφιλοσοφικοί επίσης :)

sunCoater είπε...

Ωραίο τέμπο. Κι ίσως εκείνη να σκέπτεται: εντάξει, δε με νοιάζει, μπορεί κανείς να μη γράψει για μένα ένα μεγάλο μυθιστόρημα ή ένα σουξεδιάρικο τραγουδάκι, αλλά ένα στυλιζαρισμένο blogpost νομίζω ότι το αξίζω.

ΠανωςΚ είπε...

Για μας, SunCoater, ποιος/α θα γράψει ένα στυλιζαρισμένο μετα-blogpost; Ε;