29 Δεκ 2012

Holy Wood (sic)

Προ μηνών, ένας καλός διαδικτυακός φίλος αποκάλεσε αυτό εδώ το ιστολόγιο "Holy Motors της ελληνικής μπλογκόσφαιρας". Πριν του απαντήσω, καθότι άσχετος, γκούγκλισα money-money και είδα ότι το Holy Motors είναι ταινία με υψηλή βαθμολόγηση στο imdb. Ευχαρίστησα με την αρμόζουσα σεμνότητα τον φίλο για το κοπλιμάν του, κατέβασα και είδα την ομολουμένως εξαιρετική ταινία. 
Προ δεκαπενθημέρου διάβασα την είδηση ότι τουλάχιστον πέντε χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν την τελευταία τριετία στον χώρο των ΜΜΕ. Είναι τόση μεγάλη η ανεργία στον κλάδο που πολλοί δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με την πολιτική, να εκλεγούν βουλευτές, για να επιβιώσουν.
Χθες απεργούσαν οι ηθοποιοί. Κι ο δικός τους κλάδος μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Είναι τόση μεγάλη η ανεργία στον κλάδο που πολλοί ηθοποιοί αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με την πολιτική, να εκλεγούν βουλευτές, για να επιβιώσουν.
Χθες ήπια έναν καφέ με μια φίλη, μάχιμη ρεπόρτερ. "Και τι ρεπορτάζ να γράψεις αυτές τις μέρες; Δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα", μού παραπονέθηκε.
Θυμήθηκα και τον Ουμπέρτο Εκο, το κλασικλισέ του: Τον Αυγουστο δεν υπάρχουνε ειδήσεις.
Είμαι άνεργος. Καιρό τώρα, ίσως θα το 'χεις προσέξει, αναζητώ αυτή τη μία, τη μοναδική καινοτόμα ιδέα, που θα βγάλει από την ανέχεια εμένα, αλλά και θα ανοίξει νέους δρόμους, νέους ορίζοντες για τους συναδέλφους μου, τη χώρα, την Ευρώπη, την παγκόσμια επιχειρηματικότητα.
Αποφάσισα κι εγώ, όπως πολλοί άλλοι στις μέρες μας, να ξεκινήσω το δικό μου εγχείρημα στον κλάδο της ενημέρωσης, να στήσω τον δικό μου μιντιακό κωλοsos, να γίνω κι εγώ ο μύλος ΜΜΕ, εφημερίδα, τηλεόραση και πόρταλ. Θα γίνω αφεντικό. Του εαυτού μου και των άλλων. Κυρίως των άλλων. Αλλά είμαι άνθρωπος και της τέχνης. Και της κουλτούρας. Αν και αφεντικό, είμαι αλληλέγγυος. Θέλω να βοηθήσω και τον κλάδο των ηθοποιών. Να γίνω μαικήνας, χορηγός (κι αφεντικό, μην ξεχνιόμαστε). Αλλωστε, τι καινούργιο κομίζει ένα ακόμη σκέτο ενημερωτικό εγχείρημα; Τίποτε. Αν όμως το συνδυάσεις με την υποκριτική τέχνη; Είναι απλό: ένα τιμ ταλαντούχων γραφιάδων, δημοσιογράφων, σεναριογράφων, ηθοποιών και σκηνοθετών θα αποτελέσει τον πυρήνα του Holy Wood (sic). Θέλεις γεγονότα και δεν τα βρίσκεις; Θα σου τα φτιάξουμε εμείς! Βαρέθηκες τη διαρκή αναπαραγωγή των ίδιων και των ίδων ειδήσεων από το ΑΠΕ και το newsroom του ΔΟΛ; Εμείς θα σου φτιάξουμε ειδήσεις που δεν τις έχει κανείς άλλος! Οι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί μας θα στηνουν το σκηνικό, αιματηρές ληστείες, αποτρόπαιες δολοφονίες, εξεγέρσεις, λυντσαρίσματα πολιτικών, και οι ρεπόρτερ μας θα καταγράφουν, θα απαθανατίζουν την αποκλειστική είδηση!
Τεντέξ και οπενκόφι και επενδυτή από την Ευρώπη, σου μιλάω, μ' ακούς; Στείλε λεφτά!


9 σχόλια:

sunCoater είπε...

Θα μπορούσα να υποδυθώ (γκουχ) το λαμόγιο blogger που αναπαράγει τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ. Πες μου όταν βρεις τα εκατομμυριάκια.

ΠανωςΚ είπε...

Προσλαμβάνεσαι, sunCoater!
(μήπως προτιμάς, αντί να προσληφθείς, να ρίξεις κάνα κεφάλαιο στο εγχείρημα, να γίνεις συμμέτοχος;)

μεστ απ είπε...

εγώ είμαι μέσα, πάντως
ξέρεις τι καλή ηθοποιός είμαι;; δημοσιογράφος όχι και τόσο, αλλά το κουτσοπαλεύω!
λετ μι νόου, θα σου στείλω το τηλέφωνο του ατζέντη μου
μάι πίπολ κεν τοκ γουίθ γιορ πίπολ

νιώθω μια ελπίδα για το μέλλον

ΠανωςΚ είπε...

Α, δεν θέλω ατζέντηδες! Αδιαμεσολάβητες πρέπει να είναι οι επαφές. Σε προορίζω για δημοσιογράφο-ηθοποιό, πώς λέγαμε παλιά "τερματοφύλακας-γιατρός";
(Στο τέλος θα μου πεις ότι θες και Συλλογική Σύμβαση).

μεστ απ είπε...

αλλιώς θα σου φέρω την Ένωση! Και ξέρεις πόσο αυστηροί είναι σε αυτό το θέμα!

ΠανωςΚ είπε...

λολ ρε μλκ, αδέκαστοι, αμετακίνητοι, βράχοι σε λέω.

άπιαστος λέιζερ είπε...

"αναζητώ αυτή τη μία, τη μοναδική καινοτόμα ιδέα"

Εγώ έχω χάσει μια. Σε περίπτωση που τη βρείτε, παρακαλώ να μου την επιστρέψετε.

ΠανωςΚ είπε...

Απιαστος λέιζερ, θα τα βρούμε στα δικαστήρια. Είχα βρει μια καινοτόμα ιδέα για ένα λέιζερ που δεν θα μπορεί να το πιάσει κανείς, αλλά πρόλαβε και τη χρησιμοποίησε κάποιος άλλος :)

άπιαστος λέιζερ είπε...

Α τότε, αν δεν με βγάλετε από το τέλμα της ανέχειας τουλάχιστον μη με βυθίσετε σ' άλλο [θα εκτεθούμε αμφότεροι-και εγώ δανεικά (τη) χρησιμοποιώ.] ;)