11 Δεκ 2012

Αποσύνδεση, μια αθώα νέα διαδικτυάκη τάση ή μήπως κάτι πολύ πιο επικίνδυνο;


Θα είμαι ξεκάθαρος.
Λοιπόν, υποψιάζομαι πως πρόκειται για κάποια παγκόσμια συνωμοσία που μας θέλει όλους αποσυνδεδεμένους είτε ενόψει της καταστροφής του κόσμου στις 21/12, είτε ενόψει της γέννησης του Θεανθρώπου στις 25/12 είτε ενόψει της έλευσης της Δόσης, συγγνώμη της Δευτέρας Παρουσίας ήθελα να πω, είτε τέλος πάντων ενόψει κάποιων πολύ σημαντικών πολιτικών εξελίξεων (όπως πχ της διάσπασης στους ΑΝΕΛ). Κι αν δεν πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία, τότε πρόκειται για κάποιο χοντρό εμπορικό οικονομικό παιχνίδι, για ένα νέο παγκόσμιο τρεντ, από το οποίο ως συνήθως οι παγκόσμιοι ολιγάρχες, οι ανθρωποχειριστές, οι διαμορφωτές αντιλήψεων, θα θησαυρίσουν χάρη στη (μη) διαδικτυακή συμπεριφορά των πολλών αθώων, αφελών εν αγνοία ανθρώπων που θεωρούν ότι επιλέγουν ελεύθερα και ότι οι ίδιοι ορίζουν τις τύχες και τις πράξεις τους, τη στιγμή που όλοι είμαστε κατευθυνόμενα πιόνια στα χέρια των παγκόσμιων επικυρίαρχων.
Δεν έχεις καταλάβει γρυ ε; Να σου πω σε τι αναφέρομαι ευθύς αμέσως: ο φίλος μου ο thanosk την έκανε τις προάλλες από το τουίτερ. Εγραψε αυτό το κείμενο δικαιολογώντας την απόφασή του και αργότερα παρέπεμψε και σε αυτό το κείμενο, το οποίο εν ολίγοις -και εφόσον βαριέσαι (μη βαριέσαι!) να πατήσεις το λινκ και να το διαβάσεις ολόκληρο- λέει πως είναι πάρα πολύ ωφέλιμο να αποσυνδεθείς από το διαδίκτυο και τα σόσιαλ μίντια για κάποιο καιρό γιατί σου δίνει την ευκαιρία απερίσπαστος να αφοσιωθείς στις δικές σου σκέψεις, στις δικές σου ανάγκες και να ρίξεις και μια ματιά στον πραγματικό κόσμο γύρω σου χωρίς τον παραμορφωτικό φακό του διαδικτύου.
Καλά όλα αυτά, αλλά όλοι κάπου τα έχουμε ξανακούσει κατά διαστήματα. Ψύλλοι στα αυτιά μου όμως μπήκανε και άρχισα να υποψιάζομαι την ύπαρξη της προαναφερθείσας παγκόσμιας συνωμοσίας αυτών των σκοτεινών συμφερόντων που μας θέλουν αποσυνδεδεμένους για τα δικά τους οικονομικά και όχι μόνο οφέλη όταν σήμερα το πρωί, πριν καν πιω καφέ, με την τσίμπλα στο μάτι, τρελαμένος ακόμη με τα όνειρα που έβλεπα και ευρισκόμενος στο χώρο όπου ακόμη και οι βασιλείς απολαμβάνουν από ένα έως και είκοσι λεπτά μοναξιάς, διάβασα αυτό το κείμενο στους ΝΥ Times, το οποίο ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα δίνει γραμμή: ώρα να αποσυνδεθείς!   λέειΚι εκεί που με την υπέροχη παρατήρησή του "Social media did not invent the need to be loved or the fear of being unloved. They just revealed them in new ways" ο αρθρογράφος κοντεύει να με πείσει, διαπιστώνω ότι και στο προηγούμενο άρθρο του, τα ίδια έγραφε! Αχά (take on me), δεν είναι σύμπτωση, πρόκειται περί εκστρατείας και μάλιστα πολύ καλά οργανωμένης. Ενορχηστρωμένη επίθεση στη διαδικτυακή μας παρουσία, στοn ηλεχτρονικό μας ακτιβισμό, που προφανώς έχει τρομοκρατήσει τους ολιγάρχες και μας θέλουν όλους offline. Ε λοιπόν, ας το ξεκαθαρίσω μια και καλή στα παπαγαλάκια της παγκόσμιας ολιγαρχίας: κύριε thanosk, κύριε Αντριου Ρόζενθαλ, κύριε Ανταμ Μπράουλτ (ή όπως αλλιώς προφέρεστε), δεν θα σας περάσει, νο πασαράν, χάστα λα ιντερνέτια σέμπρε και ταλιμπάν και ταλιμπάν.


7 σχόλια:

Clopy είπε...

Και το άρθρο στους NYT τελειώνει:
You can follow me on Twitter or join me on Facebook.

ΠανωςΚ είπε...

Είναι πασιφανές σ/φε Κλόπιε: σκοτεινά συμφέροντα θέλουν να μας διώξουν από τα σόσιαλ μίντια για να τα κρατήσουν για την πάρτη τους!

thanosk είπε...

Ωραία έγινα αντικείμενο blog-post. Το επόμενο level θα είναι να με μνημονεύσει ο Ριζοσπάστης και να γίνω αντικείμενο διδακτορικής διατριβής ;-)

Πάντως διαβάζοντας τα δύο post στους NYT έπρεπε να καταλάβεις ότι είμαι και πολύ trendy μια και αποχώρησα από το Twitter. Νο-Τwitter is the new black my friend.

ΠανωςΚ είπε...

καλά, άμα δεις και καμιά καμπάνια #freethanosk μην απορήσεις :)

thanosk είπε...

Ευτυχώς δεν έλεγα τόσες πολλές μαλακίες όπως ο κανέκος και δεν φρόντισα να αποκτήσω 25000 followers οπότε εσένα μόνο σου σε βλέπω να φωνάζεις.

μεστ απ είπε...

Ήμουν έτοιμη να αρχίσω καμπάνια #freethanosk όταν συνειδητοποίησα την απουσία. τι έχουν δηλαδή παραπάνω οι άλλοι;;

πάντως, εδώ που τα λέμε, τόσες χαρές μας έκοψαν, το ίντερνετ δεν το χαλαλίζω! δεν φεύγω ρε, βγάλτε το από το μυαλό σας!

ΠανωςΚ είπε...

Ναι ρε συ Μεστ Απ, όντως, δεν φεύγουμε, στην τελική έχουμε και πουθενά να πάμε;