7 Μαρ 2012

Η μεταφυσική της πατάτας

Μαλακίες, ό,τι να 'ναι γράφει η βικιπαιδεία. Εδώ ρε, εγώ θα σου τα εξηγήσω όλα για την πατατοφυσική και ουχί παταφυσική, όπως λανθασμένα, λόγω καθίζησης (η καθίζηση είναι ένα σβησμένο από τη γόμα του ανυπόμουνου χρόνου πάθος των φωνηέντων) στη μαγιονέζα, έχει μεταφερθεί η λέξη στην εποχή μας. Επί τα μετά τα φυσικά και αηδίες. Πατάτες, ρε. Γεώμηλα μίλα λέμε ρε: La patataphysique est la science des solutions imaginaires, qui accorde symboliquement aux linéaments les propriétés des objets décrits par leur virtualité. Δηλαδή, για να σας το κάνω λιανακανελλικά, εσάς που ομιλείτε ελληνικά, η επιστήμη των φανταστικών λύσεων, που αποδίδει συμβολικά σε γενικές γραμμές τις ιδιότητες των περιγραφομένων αντικειμένων από τη δυνητικότητά τους.

Τι πάει να πει, ρε τζιτζιφιόγκο ορθολογιστή, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα; Ο πρώτος πατατοφυσικός στην ιστορία -πώς λέμε ο πρώτος υποκριτής ήταν ο Θέσπις, οι τελευταίοι κάτι γνωστοί μου, συνδικαλιστές- ήταν ο συγγραφεας Αλφρέντ Ζαρί,  ο οποίος τον όρισε ως εξής: "η επιστήμη που μελετάει τους κανόνες που ορίζουν τις εξαιρέσεις. Πρόκειται για τον απόλυτο αντι-απαγωγισμό που θεωρεί ότι το κάθε συμβάν εντός του σύμπαντος είναι εντελώς μοναδικό και διέπεται από δικούς του ιδιαίτερους νόμους". Αργότερα, ιδρύθηκε και κολέγιο Πατατοφυσικής, στο οποίο εξέχοντες διδάσκοντες διατέλεσαν μεταξύ άλλων οι Μπορίς Βιάν και Ρεϊμόν Κενό.

Νομίζεις ότι εξακολουθώ να ψεύδομαι; Κι όμως, τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια, ό,τι ψέμα στη ζωή μου και να πω, που ΄χει τραγουδήσει κι η Ελένη Δήμου, διότι το 'χουμε και το πχοιοτικό, κι αν θες να ξέρεις η αλήθεια, πριν πάει και κρυφτεί στους Σεξ Πίστολζ, βρισκότανε στους Μπιτλζ, και αυτοί στο Maxwell's Silver Hammer μαρτυρούν ότι η Τζόαν, προτού της λιώσει την κεφαλή το σφυρί του Μάξ, σπούδαζε πατατοφυσική.

Αλλά και σήμερα όλοι με τη φυσική και τη μεταφυσική της πατάτας ψάχνονται. Η παραγνωρισμένη αυτή επιστήμη γνωρίζει νέες δόξες και ολοένα περισσότερες περίλαμπρες επιστημονικές μελέτες πατατοφυσικής συγγράφονται, με τελευταία αυτήν του ΚΚΕ, λαμπρό δείγμα της επιστήμης των φανταστικών λύσεων, της πατατοφυσικής.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απατατηλές σκέψεις απατατημένων απαταταπολυμένων...

ΠανωςΚ είπε...

Απατατάσαι αν νομίζεις πως μπορείς να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου! :)

Ανώνυμος είπε...

Πατατατράκ ανωνυμίας!

δύτης των νιπτήρων είπε...

Χα! Νόμιζα μόνο εγώ είχα προσέξει το στίχο στο σφυρί του Μάξουελ!

ΠανωςΚ είπε...

Μπορεί, Δύτη. Εγώ πάντως σίγουρα δεν τους είχα προσέξει, αλλά τούς είχε προσέξει αντ' εμού η γουικιπίντια! Μην κοιτάς που το παίζω έξυπνος στο ποστ, όλα ψέματα ή/και κλεμμένα είναι.

Το παιδί της Πλατείας είπε...

πολύ ωραίο το κείμενο γενικά μας έχουν μαλακισεί το τελευταίο διάστημα και πάνε να μας περάσουν την ηλιθιότητα αυτή σαν στάση ζωής, το θέμα της πατάτας ενόχλησε πολλούς για αυτό τα καθεστωτικά ΜΜΕ μας πέρασαν εντελώς για μαλάκες και λένε υπέρ του κινήματος...σίγουρα κάτι κρύβουν απο όλη την εικόνα την ίδια στιγμή η χουντική συγκυβέρνηση περικόβει και άλλους τους μισθούς...
Μάγκες καιρός να τους την σπάσουμε και αυτό το κείμενο τα λέει όλα
Συγχαρητήρια
Πέραστε μια βόλτα απο την ΝΕΑ πλατεία μας
http://topaiditisplateias2.blogspot.com/