11 Ιουλ 2011

Πού ήσουν τόσα χρόνια εσύ που αναρωτιέσαι πού ήταν οι αγανακτισμένοι;

Βγήκε ο κος υπουργός, ο σούπερ επιτυχημένος τέως της Οικονομίας, νυν Μπιρμπίλης στη θέση της Μπιρμπίλη, διότι είναι άνευ περιβαλλοντικών ευαισθησιών και άρον άρον και στα γρήγορα θα αποχαρακτηρίσει δασικές εκτάσεις και θα δώσει το πράσινο το φως για να βγάλουν στη Χαλκιδική χρυσό, κι ας λένε ό,τι θένε αυτοί οι γραφικοί που κατοικούν εκεί πέρα, ο Παπακωνσταντίνου ντε, κι έκαμε δηλώσεις απ' τα ρηχά της καρδιάς του αναρωτώμενος μεταξύ άλλων "Πού ήταν όμως, όλοι αυτοί οι Αγανακτισμένοι τα περασμένα χρόνια; Γιατί δεν αντέδρασαν τότε, στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση;".
Παρατήρηση πρώτη: το θράσος των πασόκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε προηγούμενο. Κι ερωτώ αναλόγως: Πού ήταν το ΠΑΣΟΚ τα περασμένα χρόνια; Γιατί δεν αντέδρασε τότε στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση; Εύλογη η απάντηση: Το ΠΑΣΟΚ ήταν τα περισσότερα χρόνια της μεταπολίτευσης στην εξουσία, ασκώντας και εφαρμόζοντας επακριβώς αυτές τις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση.
Παρατήρηση δεύτερη: Τόσο καιρό λέμε πως τα παπαγαλάκια παίρνουν γραμμή απ' τα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τώρα έκπληκτος διαπιστώνω ότι συμβαίνει και το αντίθετο: τα παπαγαλάκια δίνουν γραμμή στα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Διότι το ευφυέστατο (not) ερώτημα "πού ήταν οι αγανακτισμένοι τόσα χρόνια;" δεν το θέτει πρώτος ο κος Παπακωνσταντίνου στα "Νέα". Είναι τουλάχιστον άλλες δύο φορές που τους τελευταίους μήνες κάποιο πολύχρωμο πουλί έχει αναρωτηθεί το ίδιο πράγμα, μία στις 28 του Μάη και μία στις 3 του Ιούνη. Υπόθετω ότι όλο και θα μου διαφεύγει παρόμοια ερώτηση έτερου εξωτικού πολύχρωμου πουλιού, από τα οποία γέμισε ο τόπος. Ζούγκλα γίναμε καλή μου, ζούγκλά.

6 σχόλια:

sucking wounds είπε...

συμφωνώ με όσα λες για τα προηγούμενα χρόνια, πόσο μάλλον όταν τα λέει ο συγκεκριμένος.

αλλά αν βγάλεις στην άκρη το ποιος είναι, η ερώτηση που κάνει και για εμένα παραμένει αναπάντητη...

ΠανωςΚ είπε...

Θεωρείς ότι έχει σημασία η συγκεκριμένη ερώτηση;

Χώρια που θεωρω ότι υπάρχει απάντηση: τα περασμενα χρόνια κάποιοι από τους αγανακτισμένους ήταν στους καναπέδες τους, άλλοι στο καφενείο διαβάζοντας αθλητική εφημερίδα και πίνοντας φραπέ, άλλοι στα μπουζούκια, οι περισσότεροι εξ αυτών ψηφίζανε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ενώ υπάρχουν κι αρκετοί που βολοδέρνανε στα διάφορα αριστερά γκρουπούσκουλα.

Τι σημασία έχει αυτό αλήθεια;

sucking wounds είπε...

εγώ δε ψάχνω απάντηση στο γιατί τώρα;
αλλά στο που ήταν, που ήμασταν.

και γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να ξυπνήσουμε.

ΠανωςΚ είπε...

Α, αυτό φοβάμαι ότι θα παραμείνει ένα απ' τα μεγάλα μυστήρια της ζωής...

Αntidrasex είπε...

Ελάτε ρε παιδιά που είναι και μυστήριο.
Όταν είσαι χορτάτος, γιατί να προβληματιστείς; Όταν τα "μεγάλα μυαλά" και οι "ηγέτες" (της πούτσας δλδ, αλλά τεσπα) σου λένε "όλα καλά, άστο πάνω μας" πολύ θέλει;
Ποιος από (όσους) εμάς που προβληματιζόμασταν τόσα χρόνια και αγωνιούσαμε, δεν είχε σκεφτεί έστω μία φορά "ρε, μπας και εγώ είμαι ο μαλάκας, που βλέπω τον βασιλιά γυμνό και έχουν δίκιο όλοι οι άλλοι που τον βλέπουν ντυμένο;"

Indian Pharmacy είπε...

Παρατήρηση δεύτερη: Τόσο καιρό λέμε πως τα παπαγαλάκια παίρνουν γραμμή απ' τα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τώρα έκπληκτος διαπιστώνω ότι συμβαίνει και το αντίθετο: τα παπαγαλάκια δίνουν γραμμή στα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του