4 Φεβ 2008

Κι ένα μπουκάάάλι ρούμι

Απόδοση μιας είδησης που βρήκα στο Torrentfreak, συγκεκριμένα εδώ:


Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ της IFPI και του Pirate Bay. Δικαστήριο της Δανίας εξέδωσε απόφαση υπέρ της πρώτης δίνοντας εντολή στον δανέζικο πάροχο “Tele2″ (DMT2-Tele2) να μπλοκάρει την πρόσβαση στο Pirate Bay.
Την δικαστική διαμάχη ξεκίνησε η IFPI –ο διαβόητος οργανισμός των δισκογραφικών εταιρειών κατά της πειρατείας. Το σχέδιό της: να επιβάλει σε όλους τους παροχείς ίντερνετ ανά τον κόσμο να κάνουν το ίδιο με αυτόν της Δανίας.
Ωστόσο το Pirate Bay δεν παραδίδει τα όπλα. Εχει ήδη ζητήσει την υποστήριξη των υπολοίπων “ιχνηλατών torrent” κι έχει κανονίσει μια συνάντηση με την δανέζικη Tele2 με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.
Σε χώρες όπως η Τουρκία ή η Κίνα το κράτος αποφασίζει σε ποιες πληροφορίες θα έχει πρόσβαση το κοινό ή όχι. Στη Δανία αυτήν την απόφαση την παίρνουν οι δισκογραφικές εταιρείες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Δανία. Ανάλογη απόφαση, τον Δεκέμβρη του 2006, είχε πάρει το δανέζικο δικαστήριο για την πρόσβαση στο Allofmp3.com.
H IFPI έχει ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον των torrents σε όλη την Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πείσουν τους ευρωπαίους νομοθέτες ότι οι πάροχοι ίντερνετ θα πρέπει να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε όλους τους δικτυακούς τόπους σαν το Pirate Bay.

Επίσης διαβάστε και πάλι από το TorrentFreak, εδώ, τις περιπέτειες του youtube, της wordpress και του Pirate Bay, κατά το πρόσφατο παρελθόν, στη γειτονική Τουρκία.

4 σχόλια:

Oneiros είπε...

Πολύ καλό post Πάνο. Επίσης, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο απαγόρευσε την άρση του απορρήτου για υποθέσεις αστικού δικαίου, στην Ιταλία η κυβέρνηση νομιμοποίησε "κατά λάθος" το filesharing lossy μουσικής, ενώ στην Ελλάδα γίνονται μυστικές διαβουλεύσεις για την επιβολή σχεδίου Σαρκοζί (1 p2p strike & you're out). Τουλάχιστον υπάρχει αντίσταση στην αυτοκρατορία του content. Ίδωμεν.

(Μία παρατήρηση μόνο: λείπουν τα links)

ΠανωςΚ είπε...

Oneire, "κατά λάθος"; Δηλαδή;

Για τα λινξ, εντάξει τώρα νομίζω.

Μετεωρίτης είπε...

εγκώ ντεν καταλαβαίνει από αφτά.
Ένα έχο να πο: KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟΡΕΝΤΣ!

Τόσα χρόνια είχα απωθημένα κάποια παιχνίδια, ξέρετε τι σημαίνει να τα έχω στο πιάτο σε ένα τεταρτάκι;
(ξέρετε).
Τόσα χρόνια έψαχνα σπάνιες ηχογραφήσεις της Φέιθφουλ και παλιά κομμάτια του David (ένας είναι ο David) και τώρα "κατεβαίνουν" πριν προλάβω να πλύνω τα πιάτα, ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
(ξέρετε).

Ζήτω τα τόρεντς!

ΠανωςΚ είπε...

Μην ανησυχείς μετεωρίτη, θα αργήσουμε να τα δούμε αυτά εδώ, μάλλον. Οπως αργήσαν τα καλά του ίντερνετ, έτσι θα αργήσουν και τα κακά.
Και συμφωνώ: Ζήτω ο Ντέιβιντ (Μπέκαμ; Κόπερφιλιντ; αλλος δεν μου έρχεται...)

:))