2 Φεβ 2008

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Ξυπνάς απ' τη χειμερία νάρκη σου, ω εσύ, ιδιωτικέ ερευνητή, σκαντζόχειρε του άγριου δάσους. Μην είναι το ιππικό του Κεμάλ που παρελαύνει στην Μπέλα Βίστα και διαγράφει την κυριαρχία ενός αδιάσειστου, φρικιαστικού οργίου; Μην είναι κάτι άλλο, πέρα απ' το βιβλίο που διαβάζεις αυτήν την εποχή; Ακούς ειδήσεις και χαίρεσαι που κι εσύ αντίκρυσες τα γαλλο-ελβετικά σύνορα αλλά δεν σου κατασχέσανε την υδάτινη ανάμνηση του Σηκουάνα. -Δεν είναι επιταγές τα κιτρινισμένα φύλλα, μου φωνάζει κάποιος, την ώρα που πάω να καταθέσω στον ανακριτή για την αισθητική που μου κατακρεούργησαν τόσα χρόνια. Ζει ο Μέγας Ζαχόπουλος; ζει και βασιλεύει!, αναφωνεί κελαρυστά η Σάσα Μπάστα. Ο θυρωρός μου κλαίει σαν μικρό παιδί. -Πέθανε ο Όσιρις, ψελλίζει, και ξετρυπώνει το φραγγέλιο. Τον είδα να μαστιγώνεται με τριάκοντα χτυπήματα και δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα χαχανητά μου. -Θέλεις να δοκιμάσεις κι εσύ;, με ρωτάει, και τα μάτια του στάζουν απ' την λαγνεία.-Όχι; τουλάχιστον μπορείς να μου το φυλάξεις μέχρι να γυρίσω απ' την κηδεία; Αρνήθηκα. Προτίμησα να επενδύσω την περιέργειά μου στοιχηματίζοντας για τον νέο Ρα.
Είπα να γράψω για τους Tindersticks σήμερα, που τον Απρίλιο, έστω και μισοί, θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο. Έπειτα όμως απ' το κάτωθι βίντεο, από τον skai.gr, (ευγενική χορηγία του Αθηναϊκού Ιντιμίντια) άλλαξα γνώμη.



Βλέποντας τους χρυσαυγίτες να εφορμούν μέσα απ' τους μπάτσους, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που δέκα κουραδόμαγκες το 'παιζαν νταήδες και μας "κουνιόντουσαν" μόνο όταν έβγαιναν στον δρόμο οι πατεράδες τους και μας απειλούσαν με λιντσάρισμα.
Γουρούνια βλέπεις κι αυτοί, σαν τα παιδιά που ανέθρεψαν....

4 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Καλώς τον αναστημένο.
Σου σουλούπωσα λίγο τα λινκάκια, χωρίς να σε ρωτήσω (παλιά μου τέχνη κόσκινο), κι έβαλα κανονικά το βίντεο. Δεν σε πειράζει ε;
Μ' αρέσει που οι βλακόμπατσοι χάρηκαν όταν πήραν πίσω τη σημαία: Μεγάάάάλο κατόρθωμα...

ΠανωςΚ είπε...

"-Δεν είναι επιταγές τα κιτρινισμένα φύλλα, μου φωνάζει κάποιος... μέχρι να γυρίσω απ' την κηδεία; Αρνήθηκα. Προτίμησα να επενδύσω την περιέργειά μου στοιχηματίζοντας για τον νέο Ρα."

Στην τρίτη ανάγνωση: Φτου σου μαλακισμένο, με κάνεις να ζηλεύω, μεγάλος άνθρωπος.

nikolakisdiaselos είπε...

Αγάπη μου εσύ μι τελιωνς...

παράλληλος είπε...

Τί παιδικά απωθημένα που θα έχεις, ε, Νικολάκη!