6 Νοε 2011

Να οργανωθούμε...

Μισό λεπτό τώρα γιατί έχω χάσει την μπάλα:
Δηλαδή:
- Ο Παπανδρέου που προσπαθεί να σώσει λέει τη χώρα από την λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας που επί μια πενταετία τα σκόρπισε όλα και που, λέει, αυτή ευθύνεται για την κατάντια των δημοσιονομικών. Που κόντεψε να διαλύσει την Ευρώπη με τις παλινωδίες του. Ο πρωθυπουργός του λεφτά υπάρχουν του ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια του του του του προσθέστε όσα θέλετε.
- Ο Σαμαράς που, λέει, ο Παπανδρέου τον κοροϊδεύει και που έχει εδώ και δυο χρόνια ακολουθήσει καταστροφική για τη χώρα πολιτική. Που εφαρμόζει τα πάντα λάθος. Που έφερε στη χώρα μια συμφωνία που θα μας φέρει, όπως δήλωσε, το 2021 στην κατάσταση που ήμασταν το 2009. Και που τώρα θα επικυρώσει. Ήμαρτον δηλαδή. Που για ένα τεράστιο διάστημα δεν έλεγε απολύτως τίποτα απλώς περίμενε να ξεφτίζεται ο Παπανδρέου. Που όταν τον ρωτούσαν τι θα κάνει έλεγε "επαναδιαπραγμάτευση" χωρίς να ξεκαθαρίζει τι.
- Ο Βενιζέλος που από το βήμα της βουλής απαξίωσε όλους εμάς απαντώντας στον Τσίπρα στην τοποθέτηση του τελευταίου: "Τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα φτιάξετε και την ονομάζετε εθνικής ενότητας" είπε "Και τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές κύριε Τσίπρα;". Να σου απαντήσω εγώ: ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΡΕ. Ο Βενιζέλος της ειδικής εκκαθάρισης της Proton του νόμου περί ευθύνης υπουργών και άλλων πολλών διαβάστε και καμία από τις επιστολές Βαξεβάνη.
- Ο Δήμας που έχει να ακουστεί έναν αιώνα και παίρνει επαίνους από το ΣΚΑΪ για το περιβάλλον.
- Ο Παπαδήμας που ήταν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ελληνικού λαού; Και ποιες υποχρεώσεις; Και ποιος τον ψήφισε για πρωθυπουργό;
- Δε λέω για όλα τα άλλα Υπουργεία. Θα περιμένω να δω τι θα κάνουν αν και δε νομίζω ότι τους ενδιαφέρουν τόσο πολύ, πέρα από την όποια συνεργασία πρέπει να έχουν για να εκπληρώσουν τη σύμβαση. Το περιβάλλοντος ας πούμε πρέπει να συνεργαστεί για να πουληθεί η ΔΕΗ.

Αυτοί θα κάνουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Πλάκα κάνετε ρε;
Κατάφεραν όσοι το επιθυμήσουν να έχουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών που ήθελαν πάντα. Ακόμα και αν γίνουν εκλογές το Μάρτιο όπως λένε η συμφωνία θα έχει επικυρωθεί και όποιος και να βγεί θα πρέπει να την ακολουθήσει κατά γράμμα. Η επιτήρηση μόλις άρχισε. Αυτό που έγινε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο είναι απλώς η επικύρωση της συμφωνίας που έχει σκοπό να μας αλλάξει τα φώτα για τα επόμενα δέκα ή τέλος πάντων όσα χρόνια πιστέψουν αυτοί που την συνέταξαν ότι πρέπει να μείνουν εδώ.
Εσείς δηλαδή τι νομίζατε;
Ότι θα την έκανε την επιτήρηση ο Ράιχενμπαχ;
Ο Βενιζέλος θα την κάνει.

Υ.Γ. Ρώτησα για τις εξελίξεις τον καλύτερο πολιτικό αναλυτή που ξέρω. Τον πατέρα μου. Και μου είπε: "Αν γίνουν τώρα εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 10-15% για να μη σου πω λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα διαλυθεί στα εξ' ων συνετέθη. Μιλάμε δηλαδή για τη διάλυση του δικομματισμού. Ναι αλλά έτσι το σύστημα δε λειτουργεί. Δε μπορούν επομένως, τουλάχιστο στην παρούσα, να διαλύσουν το σύστημα". Εγώ τουλάχιστο δε διαφωνώ.

Υ.Γ.1 Εν τω μεταξύ τα γράφω όλα αυτά και κάτι μέσα μου, μου λέει ότι μπορεί να εκτεθώ πάρα πολύ αύριο. Ο Παπανδρέου ξαφνικά μπορεί να πει "δε γαμείς" ή ο Σαμαράς να πει ότι εξαπατήθηκε. Ή ότι οι δημοσιογράφοι λένε μαλακίες περί Παπαδήμα. Ας δούμε...

6 σχόλια:

Ακρίδα είπε...

Πολύ καλά τα λες, μόνον που υπάρχει ένα σημείο που κανείς μας δεν μπορεί να διευκρινίσει. Τι ακριβώς εξυπηρετεί όλη αυτή η διαδικασία;
Εξηγούμαι: Η συμφωνία έκλεισε, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως θα την υπογράψει. Να μας διώξουν από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ δεν μπορούν, αφού δεν προβλέπεται αυτό. Μόνο εθελούσια έξοδός μας μπορεί να γίνει.
Οι απειλές που αναπαράγουν τα παπαγαλάκια για... αποβολή μας είναι ανυπόστατες.
Η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις, δεν κινδύνευε. Αν κατέθεταν πρόταση μομφής, πάλι θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι η κυβέρνηση του μνημονίου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τρόικας. Προς τι, επομένως, όλο αυτό το θέατρο;

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, ειδικά αυτήν την ώρα που πέφτω από τη νύστα, είναι ότι φοβούνται πάρα πολύ πλέον την αντίδραση του κόσμου. Κάτι να αλλάξει να πάμε λίγο παραπέρα. Ίσως ακούγεται λίγο ρομαντικό αλλά στην πραγματικά πολύ καλή παρατήρηση του μόνο αυτό μπορώ να φέρω στο μυαλό.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

εχμ....παρατήρηση ΣΟΥ ήθελα να πω βέβαια

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ότι είναι τόσο πολύ δημοκράτες που τρέμουν τις εκλογές είναι φως φανάρι. Ότι προχωρούν σε προγραμματισμένες κινήσεις λόγω φόβου νέων αντιδράσεων των πολιτών, επίσης. Ότι μας φερμάρουν διορισμένο πρωθυπουργό για να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα και την σάρωση όλων των εργατικών κατακτήσεων, ποιος νοήμων αμφιβάλλει;

υ.γ.
Κορυφαίος αναλυτής ο πατέρας!

Ανώνυμος είπε...

""Και τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές κύριε Τσίπρα;". Να σου απαντήσω εγώ: ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΡΕ."
Ναι, ρε φίλε, ναι!
Κι απορούσα: κανείς δεν το άκουσε αυτό να φρικάρει τελείως;

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

@ Κατερίνα
Είναι όντως, είναι ο μόνος που εμπιστεύομαι.
@Αεροσόλ
Πέρασε λίγο by αυτό είναι αλήθεια, ίσως επειδή οι περισσότεροι είχαν κουραστεί να ακούν μαλακίες όλο το βράδυ και δεν έδιναν σημασία στο τι λέει. Ήταν και τελευταίος πριν τη ψηφοφορία αν δεν κάνω λάθος οπότε όλοι περίμεναν απλώς να προχωρήσει η διαδικασία.