5 Νοε 2011

Αν αντί για την τιβί άνοιγες ένα βιβλίο...

...θα μπορούσες να διαβάσεις κάτι ευχάριστο, διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό, γελαστικό όπως αυτό, απ' το βιβλίο του Λεωνίδα Βασιλειάδη "Ο ταριχευτής ψυχίατρος και οι φονικές νότες":

[ενας πυροσβέστης] άνοιξε την πόρτα του τοστάδικου και μπήκε. Ο τοστάς άρπαξε το πακέτο του και άναψε σεκλετιασμένος μια μαλμποριά κοιτώντας δολοφονικά τα νερά να στάζουν από τη στολή στο πάτωμά του. Ο πυροσβέστης έβγαλε ένα οπλισμένο νεροπίστολο και το άδειασε στα μούτρα του τοστά, πριν αυτός προλάβει να βγάλει το τσιγάρο από το στόμα. "Συγγνώμη, επαγγελματική συνήθεια" συμπλήρωσε τυπικά.

8 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Έβαλα κι αυτό στο καλάθι κι ελπίζω να μην το μετρήσω στα λάθη. Προσωπικώς έχω κόψει την νέα πεζογραφία αλλά το προορίζω για δώρο σε νεαρά που αυτό ακριβώς ζητά από ένα βιβλίο - αυτόν τον καιρό τουλάχιστον: να είναι "ευχάριστο, διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό και γελαστικό". Ήδη της διάβασα το απόσπασμα και το περιμένει. Ταμάμ!

Αν θυμάσαι και κάποιο άλλο παρομοίου, μολόγα το.

ΠανωςΚ είπε...

Αχ, δεν είμαι καλός στις προτάσεις. Τα μόνα που μού έρχονται στο μυαλό είναι τα τρία βιβλία του Κωστάκη Ανάν και η "Σαμπανια με γύρο" του Παρασκευά Ακαμάτη. Α! και το "Σαν Άνγκρε - Τα δάκρυα της Φον Μπράουν" των Γ. Παλαβού - Σωτ. Μπαμπατζιμόπουλου.

NO14ME είπε...

Εγώ με όλο το θάρρος θα πρότεινα και Λένο Χρηστίδη, το Λοστρέ ή τα Χαστουκόψαρα..

MenieK είπε...

τελικά να προσχωρήσω στην πυροσβεστική ή να επιχειρήσω την καλλιέργεια δημητριακών?
Έχω αποφασίσει να αναζητώ συνεχή καθοδήγηση, αυτό τον καιρό...
Υ.Γ.ερώτημα άσχετο με αυτό αλλά σχετικό με προηγούμενο ποστ. ΤΙ είναι γλίτσης, εξαίρετε οικοδεσπότα που επιτρέπεις σε εμάς τα ταπεινά μειράκια να σχολιάζουμε στις θεόπνευστες αναρτήσεις σου?

ΠανωςΚ είπε...

NO14ME κι αυτόν, βέβαια. Αν και τον έχω χάσει τελευταία ή ξεπεράσει, δεν ξέρω ακριβώς...

Meniek καλέ, μη βάζεις λόγια στο στόμα μου. Ουτε θεόπνευστες, ούτε ταπεινά, ούτε μειράκια. Απαπα...

Γλίτσης http://www.slang.gr/lemma/show/glitsis_2512 :)

Go_Go είπε...

Μπα; Μήπως το Λεωνίδας Βασιλειάδης είναι το νέο λογοτεχνικό σου ψευδώνυμο; Αν και το Φαρφούλας θα σου ταίριαζε περισσότερο.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Η απόπειρα παραγγελίας μού έδειξε ότι τα δύο από τα τρία βιβλία του Κωστάκη Ανάν είναι εξαντλημένα. Θα αρκεστώ στα υπόλοιπα.

NO14ME,
μέσα είσαι! τα βιβλία του Χρηστίδη τα έχει. Τέτοια ψάχνει.

Ευγνώμων, όπως και να 'χει.
Σας ευχαριστώ

Ξηροκάρπιο εγκλωβισμένο στον ουρανίσκο του Σκαμπαρδώνη είπε...

τρελό γέλιο ο βασιλειάδης, όπως και διάφορα άλλα λογοτεχνικά μεζεδάκια που βάζει κατά καιρούς ο φαρφουλάς, ως ένθετα σε κάθε τεύχος. επίσης πλάκα έχει ο Μιχάλης Τάδε, κτηνογραφίες, εκδόσεις Τυφλόμυγα.