10 Ιουλ 2008

Μουσική και χοχλιοί πάνε;

Ξεκινάμε κάφρικα:
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!
Και συνεχίζομε:
Λοιπόν ξέρετε κάτι; Χέστηκα αν σας πω ότι ανακάλυψα μόλις χθες τους 22-20s και με άρεζαν. Ε, ναι ρε τώρα τους ανακάλυψα τι πάει να πει δηλαδή ότι καλά δεν τους ήξερες και τέτοια. Shoot your gun και γαμώ τα κομμάτια και επίσης το Devil In Me που παίζει στη διαφήμιση γνωστής μάρκας αυτοκινήτου (Golf χε χε). Έτσι επειδή γράφει για μουσική ο Πάνως.
Και προχωράμε στη μαγειρική τώρα.

Καθαρίζουμε καλά τους χοχλιούς απο σάλια και χώματα (Όχι απαραίτητα ματωμένα)

Εδώ είναι πεντακάθαροι και έτοιμοι για τη μαύρη μοίρα που τους ετοιμάζουμε. Τονίζουμε ότι μπαίνουν ζωντανοί στο τηγάνι.

Εδώ σε πρώτο πλάνο το δενδρολίβανο με το οποίο θα τηγανίσουμε παρέα τους χοχλιούς μας. Και γαμώ τις μυρωδιές να ουμ.

Πασπαλίζουμε το τηγάνι μας με αλάτι. Προσοχή, πριν μπει στη φωτιά και πριν βάλουμε λάδι, και στη συνέχεια βάζουμε πάνω το θύραμα.

Αρχίζουμε το τηγάνισμα ΑΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ!Δηλαδή με την πλάτη. Εξ ου και χοχλιοί μπουμπουριστοί. Βάζουμε μπόλικο ξύδι λάδι και το δεδρολίβανο. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι χοχλιοί όντας ζωντανοί προσπαθούν να ξεφύγουν από το μαρτύριο βγαίνοντας από το καβούκι. Τότε ακούγεται ένα ΤΣΑΦ! Και ξαναμπαίνουν μέσα με εγκάυματα τρίτου βαθμού. Μετά αρχίζουν να ψύνονται και βγαίνει ότι υγρασία έχει το γλυώδες κορμάκι τους κάνοντας ένα χαρακτηριστικό τσιτσίρισμα. Δηλαδή: Τσιρτσιρ τσιιιιιιιρ. Μικρός νόμιζα ότι οι χοχλιοί φώναζαν γι' αυτό ακουγόταν ο θόρυβος. Μετά κατάλβα ότι δεν προλαβαίνουν να βγάλουν άχνα. Τηγανίζουμε για περίπου 5-7 λεπτά και...Σερβίρονται με πατατες τηγανιστές για γαρνιτούρα. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι περίπου πέντε λεπτά αργότερα:

Και καλή σας όρεξη. Να σας θυμήσω τι φάγατε μόλις:
Χε χε...και ναι. Όλα τα ζώα στις φωτογραφίες υπέφεραν φρικτά κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Probably I can say with this blog make, more some interesting topics.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Συγνώμη κύριοι...ποιοί είσθε;Τι θέλετε απο μένανεεεεεε εγώ είμαι πια ενάς ξένοςςςςςςςς τραβάτε στις γυναίκες σααααααςςςς πουουουουουου σας πεεεεεεεριμένουνννν

demetrat είπε...

meta ap olo afto to vasanistirio pou toys ekanes perimenis na sou efxithoume kali xwnepsi?
sto laimo na sou katsoyn kai na vgoyn na sergianane ore ioanni tragoudontas ayta ta tragoudia pou dialegei o PANWS.
(είδα πως τις απαντήσεις τις παίρνετε στα ξένα)
D

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Έστι λένε όλοι αγαπητή demetrat. Αλλά μόλις φαν ένα και πιουν ένα κρασάκι...Όσο γις απαντήσεις...είμεθα διεθνείς...

βα.αλ. είπε...

Εδώ προσπαθούμε να εξαπλώσουμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτό το delicatessen και συ μας κάνεις δυσφήμιση. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΟΧΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ (ασε το μυστικό μπας και βρούμε καμιά παρέα...).

Χαλαρά γιατί θα σας βάλουνε στο μάτι οι ζωόφιλοι.

demetrat είπε...

Ποτέ ποτέ ποτέ.
Όχι γιά το κρασάκι.Γιά τα ζώα.

ΠανωςΚ είπε...

Είναι πεντανόστιμα πάντως.
Αναρωτιέμαι αν είναι αυτά που πήρε το μάτι μου να έχουν κάνει ενα σερνάμενο κομβόι Κρήτη-Θεσσαλονίκη...

Salah ad-Din είπε...

Ε όχι και δεντρολίβανο!!!
Αρισμαρί θέλεις να πεις.

παράλληλος είπε...

Θέλω να παντρευτώ Κρητικιά!

Maria Verivaki είπε...

HELLO from organicallycooked.blogspot.com

δεν τους ξεβράζουμε πρώτα πριν μπουν στο τηγάνι (δηλαδή δεν είναι ζωντανοί πριν μπουν στο τηγάνι, μόνο στη κατσαρόλα)

εγώ τους ξεβράζω για να αφαιρεθούν τα σάλια, όπως γράφει και ο Ψιλάκης στις συνταγές του...