24 Οκτ 2007

Μια εναλλακτική πρόταση εξόδου

Αν δεν είναι του γούστου σας, της αισθητικής σας, της πολιτικής σας ταυτότητας, βρε αδερφέ, αυτή η πρόταση εξόδου στη Θεσσαλονίκη, που σας κάναμε πριν από δυο τρία ποστ, αν θέλετε να βγάλετε τον καλό σας ή την καλή σας κάπου πιο χλιδάτα, πιο σικάτα, πιο πολιτισμένα, έχουμε κάτι και για σας...
Για την ακρίβεια ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει κάτι για εσας, όπως μας ενημερώνει με δελτίο τύπου:

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ
ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
ΜΕΘΑΥΡΙΟ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9.15 π.μ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η τελετή έπαρσης από το Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο της ιστορικής Σημαίας της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης του 1912, στο Λευκό Πύργο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο (Παρασκευή), 26 Οκτωβρίου, στις 9.15 π.μ. παρουσία εκπροσώπων των πολιτειακών αρχών και συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.
Η σημαία αυτή, η οποία υψώθηκε την 26η Οκτωβρίου 1912, κατά την είσοδο του Ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στην οικογένεια του Μιχαήλ Καλού και προέρχεται από τη συλλογή του βουλευτή Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή παράδοσης του μοναδικού αυτού κειμηλίου από τον Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο Πολεμικό Μουσείο. Η τελετή παράδοσης της ιστορικής σημαίας της Απελευθέρωσης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ)
ΥΓ. Οταν κοτζάμ δήμαρχος σε παρακαλάει, είναι δυνατόν να τον αφήσεις ακάλυπτο; Είναι σαν το πυρ και κίνηση που κάναμε στο στρατό: Ομάδα άλφα, εκτελώ άλμα πενήντα μέτρων, με καλύπτεις; Ε, τι να της πεις της σειρούλας; "Επιταγή είσαι για να σε καλύψω ρε;" ή "Δεν σε καλύπτω ρε γιωτομπαλίδη"; "Σε καλύπτω", φώναζες. Κι επάνω στο λόφο, αφου φώναζες "Αέρα!" σε ανύπαρκτους εχθρούς, έστηνες τη γαλανόλευκη. Και ποζάριζες σαν το δήμαρχο στην φωτογραφία πάνω αριστερά. (εκτός και αν ήσουν χοντρος παλιολοχίας, οπότε αντί πόζας, είχες ήδη πάρει τα τρία σου για να ανέβεις στο λόφο, οπότε ξάπλωνες στα χορτάρια να πάρεις ξέπνοος καναν υπνάκο αγνοώντας την ανησυχία των συμπολεμιστών σου: "οχ ρε μαλάκες ο λοχίας ρε, ο λοχίας ρε τα έφτυσε, ρε λοχία είσαι καλά;".
"Δε με λεν λοχία", τους έλεγες και γύρναγες πλευρό.

10 σχόλια:

Wrong Guy είπε...

ρε,εσείς που είστε στα μέσα και στα έξω,μπορείτε να μου κρατήσετε μια θέση δίπλα στον αγέρωχο?

ΠανωςΚ είπε...

Κυριε Λάθος Τύπε, είμεθα στα όξω δυστυχώς. Αν είμασταν στα μέσα, τη θεση θα την κρατάγαμε για την παρτη μας! :)

Ανώνυμος είπε...

aaaa iperoxi enallaktikotita!!
leme oxi sti nd...

βα.αλ. είπε...

Πωπω αδελφέ. Ο δήμαρχος "σας" είναι χειρότερος και απο το νομαρχή "σας". Ποιος λόφος αγαπητέ, σιγά μην ανεβαίναμε και λόφο. Μια φορά που την πέσαμε απο την θάλασσα στον οχτρό, ο μισός λόχος αποκοιμηθηκε στα βοτσαλάκια γιατί κάναν το τραγικό λάθος να μας έχουν ξαπλωμένους στην παραλία και να μας κάνουν μάθημα πως να κάνουμε το ντου.

Κατά τα άλλα κοντοζυγώνει η μεγάλη επέτειος από τα 80 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης και μάλλον θα υψώσω και εγώ στο σπίτι την κόκκινη σημαία που μου χάρισε ο εγγονός ενός εργάτη του Λενινγκραντ (ετσι) και που είναι η ορίτζιναλ που φαίνεται και στη φωτογραφία εκεί που μιλάει ο Λενιν και ο Τρότσκι απο κάτω κόβει φάτσες.

bbchris είπε...

Έχουν κόψει καπίστρι, έχουν ρίξει τον φράχτη, έχουν πάρει και την μουριά μαζί οι δεξιοί στη Θεσσαλονίκη. :))))))

Μετεωρίτης είπε...

Αχ, μία ΕΠΑΡΣΗ με έχει πιάσει λέμε...με τρομαχτικά συμπτώματα.
Φαγούρα. Αντιαισθητικά κόκκινα σπυριά. Ζωστήρας. Καλόγερος.

Νομίζω πως είμαι αλλεργική στις ΕΠΑΡΣΕΙΣ, γιατρέ μου...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μα τι καραγκιοζαραίοι είναι!

ΠανωςΚ είπε...

Μελινάκι, εγώ κι εσύ, αντε και λίγοι ακόμη λέμε όχι, όλοι οι άλλοι όμως λένε ναι!

Βααλ, αχ, αυτές οι ξάπλες περιμένοντας τον εχθρό, πίσω από θάμνους και γρασίδια, ήταν πάντα οι καλύτερές μου. Μια φορά να φανταστείς σε νατοϊκή άσκηση είχαμε στήσει το πολυβόλο για αντιαεροπορική βολή σε ένα βαθούλωμα του εδάφους. Χόρτα και θάμνοι γύρω γύρω. Λουφάξαμε τρεις νομά όλη μέρα εκεί, ουτε για φαΐ δεν πήγαμε. Την άλλη μέρα ο λοχαγός ήθελε να μας καμπανιάσει γιατί μας έψαχνε και δεν μας έβρισκε (είχαμε κλείσει και τα ράκαλ -πεσμένη μπαταρία, χαχαχα).

ΜπιΜπιΚρις. Οπως τα λέτε, και ακόμη χειρότερα. Αλλά τουλάχιστον το γλεντάμε. Λίγο το έχεις να μένεις στη πιο δεξιά πόλη της χώρας;

Μετεωρίτη: Καλέ, αυτό δεν είναι έπαρση, έξαρση είναι!

Κυρ Σκύλε, να δείτε και τους άλλους τους καραγκιοζαρέους, τσι απλοί πολίται που θα πάνε και στην εκδήλωση!

παράλληλος είπε...

Όπως το είπες, ρε Πάνω:
Λίγο το έχεις να μένεις στη πιο δεξιά πόλη της χώρας;
Και στην πιο ερωτική, που λένε οι χαμουτζήδες.

ΠανωςΚ είπε...

Ναι παράλληλε, όπως είχε πει κι η Μελίνα Κανά, προτού γίνει τσιφτιτελού: "πολλαπλοί οργασμοί στην Τσιμισκή".